מגזין שותים
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
מגזין שותים
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
מגזין שותים › קפה

ליאור אסל, המתמודד שהכין כוס קפה לאודישן במאסטר שף, בראיון ראשון

הוד אסולין | 24 ביולי 2022, 21:29
ליאור אסל מגיש קפה באודישן במאסטר שף. באדיבות קשת 12

זו העונה ה-10 של מאסטר שף וכבר ראינו מאות מנות אודישנים, יצירתיות יותר או פחות, אבל בפרק היום (יום א') ראינו בפעם הראשונה מתמודד שנכנס ובשיא הביטחון מגיש לשופטים ההמומים כוס קפה. אמנם היא הגיעה ליד סוג של עוגה (טישפישטי או פישפישטי), אבל כמו שאמר איל שני, המנה של האודישן היא בעצם הקפה השחור.

>> בואו לטעום את הזוכים בתחרות "הקפה הטוב בישראל" לשנת 2025

ליאור אסל (28, תל אביב, בריסטה) מתעסק בקפה מגיל 15, מאז שעבד בבית קפה ליד בית הספר במרכז ירושלים. מאז הוא עבד בכמה מבתי הקפה הטובים בארץ, עבר שלל קורסים והדרכות כולל קורס קלייה מתקדם באיטליה, ואפילו טס עד קולומביה כדי לעבוד בחוות קפה – לקטוף, למיין ולטפל בפולי הקפה בשיטות עיבוד שונות. את כל הידע הזה הוא ריכז לתוך כוס קפה אחת, שהעבירה אותו את האודישן במאסטר שף.

ליאור, זה לא מפחיד להגיש באודישן כוס קפה?
"זה מפחיד, אבל זה עדיף על משעמם. זה היה או להתרסק או לנסוק. ואני שמח שזה הלך לצד החיובי".
אתה גם מבשל? אי אפשר כל משימה להכין קפה.
"כן, אתה יודע, בחיים שלנו פה בתל אביב קצת קשה לשלב את זה בלו"ז, מזמינים הרבה אוכל מבחוץ, אבל כשיוצא לארח אני מבשל".
איזה סגנון?
"המקורות מחייבים. תוניסאי, מרוקאי, סורי-חלבי, ספרדי".

הצילומים למאסטר שף נערכו לפני כמה חודשים, אז הקפה של האודישן – קפה ערביקה מזן קָטוּרָה מגואטמלה אם שאלתם – כבר נגמר. אבל אם תרצו לטעום את הקפה של ליאור ("לא הקפה של האודישן בדיוק, אבל משהו קרוב, באותו סגנון"), ותאמינו לנו אתם רוצים, תוכלו להגיע לפופ-אפ שהוא מפעיל בימים אלה ביפו.

מה אתה מגיש בפופ-אפ? מה הסגנון?
"יש כמה סוגי קפה. הקפה הראשון זה קפה בייסיק כזה, תערובת הבית, כמו שיש לכל בית קפה רגיל. קלייה מאוד כהה, פונה לרוב הקהל הישראלי. הקפה השני זה קפה שייבאתי מברצלונה מבית קלייה שנקרא Nomad, זה הקצה השני, ממש רחוק מתערובת הבית. המטרה היא להפגיש בין שני הקצוות האלה של הלקוחות. יש לנו בעצם את הגל השלישי של הקפה, שמאוד קשה להעביר אותו ללקוחות בארץ. הם רוצים את הקפה המר שלהם, ולא מעניין אותם מאיפה הוא הגיע והארטיזנליות שבדבר הזה, וזה חבל. ישראלים אוהבים קלייה כהה. אם אני אקח פולים שעולים 5 ש"ח ופולים שעולים 150 ש"ח, בקלייה כהה מאוד הטעמים שלהם יהיו דומים. אז כשיש חומר גלם כל כך טוב כדאי לקלות אותו עם מחשבה, ולא לשרוף אותו כמו שישראלים רגילים. ואני רוצה להפגיש בין שני העולמות האלה, בגלל זה יש לי גם את הקפה הכי בייסיק שיש, וגם את הקיצון השני – עדין, אלגנטי, פירותי".

בריסטה ליאור אסל מכין קפוצ'ינו בפופ-אפ TFWC ביפו
ליאור אסל בפופ-אפ הקפה שלו ביפו

מגיעים אנשים שלא מכירים קפה ספיישלטי ואתה מלמד אותם?
"לגמרי. אני מגיע איתם לאיזושהי הבנה, יש לקוחות שמגיעים ורוצים את הקפה השרוף והקלייה הכהה ואני פשוט נותן להם את זה, אין בעיה. נרגיל אותם לאווירה והם לאט לאט הם יתחברו לזה. אבל יש לקוחות שמתעניינים ומעניין אותם לשמוע את הסיפור, ואת הסיפור שלי בעיקר, והם מתחברים אליי ודרך זה הם נפתחים לגל החדש הזה של הקפה".
זה לא רק הקלייה, אתה מגיש גם פילטרים ושיטות חליטה שהן לא רק אספרסו.
"בפילטרים יש המון סוגים. אני מביא פולים בעיבוד אנאירובי, בעיבוד נטורל, יש שטופים, יש כל מיני התססות ארוכות כאלה. גם מבית קלייה פה בארץ וגם מ-Nomad מברצלונה".
ואת הגישה הזו רצית להביא לאודישן, להביא משהו חדש שלא מכירים?
"להביא לקדמת הבמה, למיינסטרים הישראלי, להביא בעיטה לפנים של קפה חדש".

ליאור אסל מפעיל חברה לאירועי קפה, סדנאות ואירועי קאפינג (טעימות קפה) באירועי חברה ואפילו בחתונות. כרגע, פופ-אפ הקפה שלו פועל ברחוב יהושע בן פרחיה בשוק היווני ביפו, בימים שני עד חמישי, מ-7 בבוקר עד 14 אחה"צ.

אל תפספסו, עקבו אחרי מגזין שותים >>
ויש עוד הרבה גם באינסטגרם >>
בתי קפה בתל אביב ויראלי קפה ספיישלטי ראיונות תל אביב

בדוק יעניין אותך גם:

בואו לעקוב:

חם מהתנור:
הנווד השמח ביותר בעולם: "הקפה הכי טוב בניו זילנד, אבל גם בתל אביב הקפה משובח"

הנווד השמח ביותר בעולם: "הקפה הכי טוב בניו זילנד, אבל גם בתל אביב הקפה משובח"

טעמתי כמה קפה שאפשר, וגיליתי שסצנת הספיישלטי של פראג נהדרת

טעמתי כמה קפה שאפשר, וגיליתי שסצנת הספיישלטי של פראג נהדרת

תפוח בדבש, ראש של דג וקברנה סוביניון: יינות מומלצים לראש השנה

תפוח בדבש, ראש של דג וקברנה סוביניון: יינות מומלצים לראש השנה

הטרנד של הקיץ: יינות שצריך לשתות עם קרח, והמותג הצרפתי שנותן תמורה גבוהה למחיר הנגיש

הטרנד של הקיץ: יינות שצריך לשתות עם קרח, והמותג הצרפתי שנותן תמורה גבוהה למחיר הנגיש

יומיים של פסטיבל בירה בדיזנגוף סנטר

יומיים של פסטיבל בירה בדיזנגוף סנטר

קפה של בוקר עם אֵלְ-לַמָה: בקצה הג'ונגל על שפת הים

קפה של בוקר עם אֵלְ-לַמָה: בקצה הג'ונגל על שפת הים

מה חושבים בעלי בתי קפה על לקוחות שיושבים עם לפטופ? "תזמינו, זה עסק שצריך להתקיים"

מה חושבים בעלי בתי קפה על לקוחות שיושבים עם לפטופ? "תזמינו, זה עסק שצריך להתקיים"

בין מסורת לפוליטיקה, יש בקולומביה ילדים שכבר שותים קפה ספיישלטי

בין מסורת לפוליטיקה, יש בקולומביה ילדים שכבר שותים קפה ספיישלטי

מבוורלי הילס לשוק הכרמל: מה באמת חסר לקפה בלוס אנג'לס?

מבוורלי הילס לשוק הכרמל: מה באמת חסר לקפה בלוס אנג'לס?

לכל מי שפספסו, ככה נראתה חגיגה אמיתית של קפה

לכל מי שפספסו, ככה נראתה חגיגה אמיתית של קפה

מבריסטה ביתי למאסטר קפה: 5 שדרוגים לחוויית הקפה היומית שלך

מבריסטה ביתי למאסטר קפה: 5 שדרוגים לחוויית הקפה היומית שלך

הופמן מתרחב: מה קורה כשלבר היין השכונתי נכנס קפה ישראלי בניחוח איטלקי

הופמן מתרחב: מה קורה כשלבר היין השכונתי נכנס קפה ישראלי בניחוח איטלקי

פסטיבל הקפה שהביא את הפריפריה לתל אביב וחיבר בין ספיישלטי, שוקולד ואומנות משדה הקרב

פסטיבל הקפה שהביא את הפריפריה לתל אביב וחיבר בין ספיישלטי, שוקולד ואומנות משדה הקרב

מגזין שותים בכל מקום:
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
קטגוריות:

קפה
אלכוהול
אכלו לי שתו לי
420

מה זה פה:

מגזין שותים הוא מקום לכל מה שאנחנו אוהבים – קפה, אלכוהול, אוכל ושמח. לא בהכרח בסדר הזה ולפעמים ביחד. כותבים על מה שהיינו רוצים לקרוא, ובגובה העיניים.
אודות
צרו קשר

© מגזין שותים