מגזין שותים
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
מגזין שותים
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
מגזין שותים › קפה

7.5 קלאסיקות קפה ישראליות לכבוֹד יוֹם העצמאוּת ה-75

הוד אסולין | 26 באפריל 2023, 15:46
דגל ישראל עשוי מפולי קפה

מדינת ישראל חוגגת היום 75. עדיין צעירה, אבל כבר הספיקה לפתח תרבות קפה ענפה, עם קלאסיקות מקומיות, משקאות שייחודיים רק לנו וביטויים שזר לא יבין. הנה 7.5 קלאסיקות קפה תוצרת כחול-לבן:

>> בואו לטעום את הזוכים בתחרות "הקפה הטוב בישראל" לשנת 2025

1. קפה בוץ

יש אין-ספור דרכים לחלוט ולהכין קפה, אבל קפה שחור בוץ הוא ללא ספק הכי ישראלי. בלי פילטרים. פשוט ולא מתחכם, כל מה שצריך זה הוט ווטר וסמול גלאס. מזרח-תיכוני אבל לא בדיוק כמו השכנים שלנו; הטורקים, הערבים והיוונים מבשלים אותו על אש? חפיף, לא צריך את כל הבלגן הזה, פשוט תשים את הקפה בכוס ותשפוך עליו מים מהקומקום, אני אומר לך יהיה בסדר.

2. שתיים סוכר

ביטוי שבסך הכול מתאר כמות כפיות להמתקת הקפה, אבל שתיים סוכר כבר מזמן הפך למטבע לשון. שתי כפיות, כמות מוגזמת של סוכר לכל הדעות, הן כנראה מה שנדרש כדי להמתיק את הקפה החזק שאנחנו אוהבים ואת הגלולות המרות שמאכילים אותנו פה יום יום.

3. ארומה

גם אם הקפה לא הכי טוב בארץ, ובטח שלא הכי אחיד בין הסניפים, לרשת ארומה יש מקום של כבוד בעיצוב תרבות בתי הקפה שאנחנו מכירים היום – תפריט המשקאות, השירות העצמי, לשבת או לקחת, נקרא לך כשיהיה מוכן. הסטארבקס שלנו. הסיפור של ארומה הוא סיפורה של החברה הישראלית – ריבים בין אחים, פילוג בין תל אביב לשאר המדינה ומשברים תקשורתיים, אבל חוזרים ומתאחדים כי כולנו משפחה אחת, ובסוף הכול בסה"כ בסדר.

כוס קפה פילטר של הגל השלישי בארומה תל אביב
קפה ושוקולד קטן בארומה

4. כוס זכוכית של קפה טורקי

הכוס הפופולרית של עלית לקפה שחור מבושל או בוץ (ע"ע). על פניו סתם כוס זכוכית רגילה, אבל כשרואים מרחוק את החבק האדום מייד מבינים מה הולך להגיע. נעלמה לתקופה מהמדפים בסערה ונוצרו לה חיקויים – זה כוחו של מותג. הכוס בנויה בצורה מושלמת: הזכוכית עבה ועמידה, החבק האדום יושב בול איפה שצריך אותו, הגודל מדויק (160 מ"ל) והיא מתאימה לכל מיני סוגים של קפה; באופן אישי אני שותה איתה גם קפה פילטר, ואפילו – אביב אלוש סליחה – קפוצ'ינו קטן. זו קלאסיקה.

הפוך קטן בכוס של קפע טורקי עלית. צילום: מגזין שותים
הפוך קטן בכוס של טורקי עלית, סליחה אביב אלוש

5. קפה נמס עלית

אפרופו קפה עלית, הנמס שלהם מיוצר משנת 1956 ובמשך עשרות שנים היה חומר גלם בסיסי בכל בית. היום הוא הבחירה של 1 מתוך 5 ישראלים, לפי הנתונים של שטראוס, ומככב בכל חדר מורים במדינה. למרות כל הביקורת והבדיחות, לקפה נמס עלית יש קהל מעריצים אדוקים שלא יחליפו אותו גם בשום קפה ספיישלטי שבעולם. הצליח להם.

פרסומת פרינט לקפה נמס עלית בסוף שנות ה-60
פרסומת פרינט לקפה נמס עלית מסוף שנות ה-60

6. קפה הפוך

יש הרבה סוגי משקאות שמבוססים על השילוש הקדוש אספרסו-חלב-קצף, וריאציות שונות של קפוצ'ינו, כמו קורטדו, לאטה, פלאט ווייט – לכל אחד מהם יש גבולות גזרה די ברורים בנוגע לגודל המשקה וליחס בין המרכיבים. אבל רק בישראל יש קפה הפוך, שהוא שם כללי ולא מוגדר לכל משקה שמבוסס על שלושת המרכיבים, וגם זה לא תמיד. בכל בית קפה הוא מוגש בכוס אחרת, יש הפוך גדול והפוך קטן, יש מקומות שמגישים הפוכון, הפוך בלי קצף, הפוך עם הרבה קצף, הפוך מפורק, הפוך על מים. שכונה. תוסיפו סיפור מעורפל ועדויות סותרות איך הוא קיבל את השם שלו, וקיבלתם קלאסיקה ישראלית.

קפוצ'ינו בקפה אוריגם. צילום: שותים
הפוך קטן

7. בתי קלייה מקומיים

קפה בקלייה מקומית תמיד היה פה, אבל בשנים האחרונות התחום זוכה לעדנה מחודשת אחרי שנים של עליונות הקפה האיטלקי. עם הגעת תרבות הגל השלישי לארץ וההבנה שטרי תמיד עדיף על פחות טרי, הצרכנים החלו לחפש קפה מקומי טרי, וכתוצאה מכך, בתי הקלייה המקומיים התפתחו עם הקידמה וקולים היום קפה מעולה, עם זנים שונים מרחבי העולם, תערובות מיוחדות, קליות כהות וקליות בהירות. דרך אגב, ממש עוד מעט מגזין שותים יערוך את תחרות "הקפה הטוב 2023", התחרות השנתית לבתי קלייה כחול-לבן.

7.5. להרוס לעצמנו את הקפה

לא צריך לעבוד כבריסטה כדי לשמוע את הבקשות המוזרות של לקוחות: החל מהפוך גדול חלש בלי קצף חצי שיבולת חצי סויה, ועד קפה רותח-רותח הפופולרי מדי. יש סיבה שקפוצ'ינו לא אמור להגיע רותח, אז כדאי להיצמד לתפריט ותנו לבריסטה לעבוד. נכון שעל טעם ועל ריח אין להתווכח, אבל בואו. יום עצמאות שמח!

אל תפספסו, עקבו אחרי מגזין שותים >>
ויש עוד הרבה גם באינסטגרם >>
ארומה חג קפה נמס קפה עלית קפה שחור תחרות הקפה הטוב

בדוק יעניין אותך גם:

בואו לעקוב:

חם מהתנור:
הנווד השמח ביותר בעולם: "הקפה הכי טוב בניו זילנד, אבל גם בתל אביב הקפה משובח"

הנווד השמח ביותר בעולם: "הקפה הכי טוב בניו זילנד, אבל גם בתל אביב הקפה משובח"

טעמתי כמה קפה שאפשר, וגיליתי שסצנת הספיישלטי של פראג נהדרת

טעמתי כמה קפה שאפשר, וגיליתי שסצנת הספיישלטי של פראג נהדרת

תפוח בדבש, ראש של דג וקברנה סוביניון: יינות מומלצים לראש השנה

תפוח בדבש, ראש של דג וקברנה סוביניון: יינות מומלצים לראש השנה

הטרנד של הקיץ: יינות שצריך לשתות עם קרח, והמותג הצרפתי שנותן תמורה גבוהה למחיר הנגיש

הטרנד של הקיץ: יינות שצריך לשתות עם קרח, והמותג הצרפתי שנותן תמורה גבוהה למחיר הנגיש

יומיים של פסטיבל בירה בדיזנגוף סנטר

יומיים של פסטיבל בירה בדיזנגוף סנטר

קפה של בוקר עם אֵלְ-לַמָה: בקצה הג'ונגל על שפת הים

קפה של בוקר עם אֵלְ-לַמָה: בקצה הג'ונגל על שפת הים

מה חושבים בעלי בתי קפה על לקוחות שיושבים עם לפטופ? "תזמינו, זה עסק שצריך להתקיים"

מה חושבים בעלי בתי קפה על לקוחות שיושבים עם לפטופ? "תזמינו, זה עסק שצריך להתקיים"

בין מסורת לפוליטיקה, יש בקולומביה ילדים שכבר שותים קפה ספיישלטי

בין מסורת לפוליטיקה, יש בקולומביה ילדים שכבר שותים קפה ספיישלטי

מבוורלי הילס לשוק הכרמל: מה באמת חסר לקפה בלוס אנג'לס?

מבוורלי הילס לשוק הכרמל: מה באמת חסר לקפה בלוס אנג'לס?

לכל מי שפספסו, ככה נראתה חגיגה אמיתית של קפה

לכל מי שפספסו, ככה נראתה חגיגה אמיתית של קפה

מבריסטה ביתי למאסטר קפה: 5 שדרוגים לחוויית הקפה היומית שלך

מבריסטה ביתי למאסטר קפה: 5 שדרוגים לחוויית הקפה היומית שלך

הופמן מתרחב: מה קורה כשלבר היין השכונתי נכנס קפה ישראלי בניחוח איטלקי

הופמן מתרחב: מה קורה כשלבר היין השכונתי נכנס קפה ישראלי בניחוח איטלקי

פסטיבל הקפה שהביא את הפריפריה לתל אביב וחיבר בין ספיישלטי, שוקולד ואומנות משדה הקרב

פסטיבל הקפה שהביא את הפריפריה לתל אביב וחיבר בין ספיישלטי, שוקולד ואומנות משדה הקרב

מגזין שותים בכל מקום:
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
קטגוריות:

קפה
אלכוהול
אכלו לי שתו לי
420

מה זה פה:

מגזין שותים הוא מקום לכל מה שאנחנו אוהבים – קפה, אלכוהול, אוכל ושמח. לא בהכרח בסדר הזה ולפעמים ביחד. כותבים על מה שהיינו רוצים לקרוא, ובגובה העיניים.
אודות
צרו קשר

© מגזין שותים