מגזין שותים
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
מגזין שותים
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
מגזין שותים › קפה

הגוּרוּ של עגלות הקפה: "גם למטיילים מגיע לשתות קפה איכותי על הדרך"

הוד אסולין | 5 ביולי 2023, 04:42

חופשת לידה בשילוב עם הגבלות הקורונה הובילו את מיכל ספיר להקים את מיזם CoffeeTrail, מנוע חיפוש מתקדם לעגלות קפה וקהילה שוקקת של חובבי הקפה באוויר הפתוח • בראיון מיוחד, הגורו של עגלות הקפה מספרת איך זה התחיל ומה אסור לשכוח • "נסעתי במיוחד לעגלות וגיליתי שסגור, כי שעות הפתיחה לא עדכניות"

מיכל ספיר, גורו עגלות הקפה של ישראל ויזמית קופי טרייל. צילום: דיאנה ספיר

בצדי הדרכים, במושבים וקיבוצים, בנקודות תיירות אסטרטגיות ובלוקיישנים עם נוף יפה, בגליל, בשרון ובנגב – עגלות הקפה נפוצו בשנים האחרונות בכל רחבי הארץ, הרבה בזכות הקורונה, שהוציאה אנשים מבתי הקפה הסגורים אל האוויר הפתוח.

>> בואו לטעום את הזוכים בתחרות "הקפה הטוב בישראל" לשנת 2025

"יש משהו מאוד משחרר ופתוח בעגלות הקפה", מסבירה מיכל ספיר (43) את סוד ההצלחה של הטרנד בשיחה עם מגזין שותים, "יש משהו נורא יפה, שבעגלת קפה יכולים לשבת אחד ליד השני מישהו בעניבה, נהג משאית, חבורה של בנות ביום כיף או פרלמנט של פנסיונרים, מטיילים שעוצרים בדרך ואימא צעירה בפיג'מה שהגיעה עם התינוק אחרי שלא ישנה בלילה, והיא תתקבל בשמחה ובחיוך. יש פה המון קהלים, זה כל הכיף".

מיכל, מה לדעתך הופך עגלת קפה לעגלה שווה?
"לדעתי זה תמהיל של כמה דברים: יש את הנתון הפיזי, הגאוגרפי – אם היא יושבת למשל על נוף מהמם, או קרובה לאיזה נחל. יש חשיבות מאוד גדולה למיקום; יש כמובן את התפריט וחומרי הגלם, שהם יהיו איכותיים, טריים, שיהיה תפריט מגוון ומזמין, עם מנות אסתטיות; והדבר השלישי שבסופו של דבר מנצח על הכול זה החוויה. החוויה מורכבת מהמון דברים, גם תפריט וגם אווירה וגם המיקום, והשירות כמובן".

מיכל ספיר, יזמת ובעלים של קופי טרייל Coffee Trail. צילום: דיאנה ספיר
"יש משהו מאוד משחרר ופתוח בעגלות הקפה". צילום: דיאנה ספיר
  • איזו כוס אספרסו כיפית וחמודה – ויש לה גם סיפור
  • "קפה חד-זני זה כמו כלי נגינה; מתחיל ביקוּש בארץ לקליות בהירוֹת"

ומה בנוגע לאיכות הקפה בעגלות? נראה שיש עגלות ששמות דגש יותר על הנוף והאווירה וקצת מזניחות את הקפה עצמו.
"גם בבתי קפה זה ככה. זה מושפע מהמון דברים. זה לא מספיק שמשתמשים בפולי קפה איכותיים, צריך גם לשמור על הפולים בתנאים טובים, לתחזק את המכונה כמו שצריך, וגם שמי שמכין את הקפה יידע להכין קפה. אתה יכול לעשות הכול מעולה אבל יש לך בריסטה שלא יודע להכין קפה, וזהו, הכול נדפק. ואני חושבת שזה גם קשור לחוויה, כי אתה יכול לבוא למשמרת שהכול רגוע ואז הבריסטה רגוע ויכין קפה מדהים, ואפשר לבוא בשבת כשיש אפקט של לחץ ואז הקפה פחות טוב. כולנו בני אדם אין מה לעשות. אני חושבת שבעלי העגלות בסך הכול כן רוצים להגיש קפה טוב".

יש כמה מהגל השלישי – כמו בלומס בפרדס חנה או צ'ופצ'יק בבית יהושע, שקולים את הקפה בעצמם ואפילו זכו במדליות זהב בתחרות "הקפה הטוב 2023" – אבל לפי מה שאני ראיתי רוב העגלות עובדות עם קפה איטלקי גנרי.
"נכון, חלק עובדים עם חברות יותר גדולות וחלק עם בתי קלייה מקומיים. אבל אני חושבת שהם כן נפתחו לעולם הקפה ואני יודעת שרובם, לא יכולה להגיד כולם, אבל רובם כן עושים סקר והולכים לטעימות ובודקים בכמה חברות קפה, וגם מתייעצים עם בעלי עגלות אחרים בנוגע לתערובות ולקפה. יש לזה משמעות".

"במקום לראות כביסות ומטרנה, אני רואה טבע"

ותסמכו על מיכל שהיא יודעת מה קורה מאחורי הקלעים של סצנת עגלות הקפה. מאז שפתחה את מיזם קופיטרייל ואת הקהילה הנלווית בפייסבוק (27K חברים), היא הפכה לגורו של עגלות הקפה בארץ – חובבי קפה וטיולים מבקשים ממנה המלצות לעגלות קפה, ובעלי עגלות מכל הארץ מתייעצים איתה לגבי שיווק וספקים ומה לא.

מיכל ספיר מנהלת קהילת קופי טרייל. צילום: דיאנה ספיר
"בעלי העגלות כן רוצים להגיש קפה טוב". צילום: דיאנה ספיר

אבל איך היא הגיעה בכלל לסטטוס הזה? "הקשר שלי לעגלות קפה מתחיל משתי אהבות מאוד גדולות שלי – קפה וטיולים", היא מספרת. אחרי השחרור מהצבא היא התחילה לעבוד כבריסטה באחת מרשתות הקפה הגדולות, כדי לחסוך לטיול הגדול בדרום אמריקה, "שם לימדו אותנו על רזי הקפה, איך עושים קפה טוב ואיך הורסים קפה טוב. לקחו ארבעה חודשים של הכשרה עד שנתנו לי בכלל לגעת במכונת האספרסו", ומאז היא התאהבה בעולם הקפה. "אבל אני לא צריכה הרבה קפה ביום, אחד בבוקר ואחד אחר הצהריים. בבית אני שותה כבר שנים ממקינטה. במקביל, אני מאוד אוהבת טיולים ומאוד מחוברת לטבע. זה בטח קשור לזה שנולדתי ברִשפון ואני סוג של ילדת טבע, אבא שלי הוא אחד מאחרוני החקלאים במושב ועזרתי לו בעבודה. גם כיחידה, גם כזוג וגם כמשפחה, אנחנו מטיילים הרבה".

ואז הגיעה הקורונה, בתזמון עם חופשת לידה. "הייתי נפגשת עם אימהות חברות בעגלות קפה באזור השרון ופשוט התאהבתי בקונספט הזה. באתי בגלל הקפה ונשארתי בגלל החוויה. היה לי נורא כיף, בתור אימא בחופשת לידה, במקום לראות כביסות ומטרנה אני רואה טבע. ואם זה בתור משפחה של מטיילים, אני לא צריכה לעצור לשתות קפה באיזו תחנת דלק, אלא בעגלה נחמדה שיש לילדים איפה להסתובב – הבן שלי למשל הולך קבוע עם טרקטור צעצוע, לאיפה שהוא מגיע הוא אוסף חול ואבנים, אז היה כיף שיש מרחב פתוח בעגלות".

"הפכתי להיות גרופית של עגלות קפה", מיכל מספרת, "אם קודם יצאתי לטייל וחיפשתי איזו עגלת קפה יש ליד, זה התהפך, הייתי נוסעת לעגלות קפה במיוחד ודרך זה מכירה את האזור". אבל כשהיא ניסתה לחפש ברשת עגלות ברחבי הארץ היא נתקלה במקרה הטוב בכמה תמונות יפות, אבל לא הרבה מידע שהיה חשוב לה לדעת לפני שהיא מגיעה, "למשל בעלי לא אוכל גלוטן אז רציתי לדעת מה יש ללא גלוטן בתפריט, או אם אני סומכת על העגלה כעצירה בטיול עם הילדים אז אני רוצה לדעת שיהיה לילדים מה לאכול. יצא לי גם לנסוע במיוחד לעגלות קפה ולגלות שהן סגורות, כי שעות הפתיחה שמצאתי לא היו עדכניות".

גרופית של עגלות קפה, מיכל ספיר Coffee Trail. צילום: דיאנה ספיר
גרופית של עגלות קפה. צילום: דיאנה ספיר
עגלת קפה שישו - נוף מרהיב. צילום: ניצן פלג
נוף אופייני של עגלת קפה בגליל. צילום: ניצן פלג
  • הצצה בלעדית: מאחורי הקלעים של תחרות "הקפה הטוב 2023", צעד-אחר-צעד
  • קוֹלד בְּרוּ ב-3 דקות, קפה "פילטר" בקפסולה: נספרסו עושה הגל השלישי

יש מקום להחנות את המשאית?

מתוך תחושת התסכול הזו, שאין מקום אחד שמרכז מידע עדכני על עגלות קפה, היא יזמה והקימה את קופיטרייל – מיזם שמרכז מידע מפורט ועדכני על עגלות קפה מכל רחבי הארץ, עם אפשרות לחפש עגלות לפי כל מיני פרמטרים: מיקום כמובן, אבל גם מידע נוסף כמו קִרבה לגני שעשועים, וויי-פיי, שקע לחבר את המחשב, קערות אסאי, קִרבה לכביש 6, מנות ללא גלוטן, תעודת כשרות, ואפילו האם יש חניה קרובה למשאיות. "כל מיני דברים שהגיעו מהשטח, אני כל הזמן מקשיבה לצרכים, מה אנשים רוצים. אח שלי הוא נהג משאית והוא רוצה לעצור להתאוורר בעגלת קפה, איך הוא יידע אם הוא יכול להגיע ויהיה לו מקום להחנות את המשאית? גם זה קהל שצריך להתייחס אליו".

"ועם כל הכבוד לתפריט וללוקיישן היפה, כמו כל עסק בסופו של דבר האנשים הם אלה שעושים את העגלה, אז חשבתי שגם הסיפור של העגלה והבעלים זה משהו מגניב שחשוב לי שיופיע באתר". כל המידע מגיע ישירות מבעלי העגלות עצמם, והם דואגים לעדכן את מיכל באופן שוטף ובזמן אמת על כל שינוי בתפריט או בשעות הפתיחה, "זה אחד התנאים כדי שהעגלה תופיע באתר. הכי חשוב לי שכל המידע תמיד יהיה עדכני".

ולסיום, יש לה טיפ אחד חשוב לכל חובבי הקפה: "חשוב להבין שבסופי שבוע, אין מה לעשות, יהיה עומס בעגלות הקפה. אי אפשר להגיע למסיבה הכי טובה בעיר ולהתלונן שצפוף. אז מי שמחליט ללכת לעגלת קפה דווקא בשישי או בשבת צריך לבוא מוקדם או להגיע עם המון סבלנות. ואני לא בעד שיימינג, כשמישהו פונה אליי או רוצה לפרסם פוסט עם תלונות, אני אומרת להם שאפשר ליצור קשר ישירות עם בעלי עגלת הקפה דרך האתר. יש מאחורה בן אדם, הוא עצמאי, עסק קטן, חשוב לו מהעסק שלו, ואם תשתף אותו בחוויה שלך אני בטוחה שהוא יענה לך וינסה לשפר לך את החוויה לפעם הבאה. כולנו בני אדם, לא לשכוח את זה". לחצו כאן למנוע חיפוש עגלות הקפה של קופיטרייל.

אל תפספסו, עקבו אחרי מגזין שותים >>
ויש עוד הרבה גם באינסטגרם >>
בתי קפה עגלות קפה ראיונות תחרות הקפה הטוב

בדוק יעניין אותך גם:

בואו לעקוב:

חם מהתנור:
טעמתי כמה קפה שאפשר, וגיליתי שסצנת הספיישלטי של פראג נהדרת

טעמתי כמה קפה שאפשר, וגיליתי שסצנת הספיישלטי של פראג נהדרת

תפוח בדבש, ראש של דג וקברנה סוביניון: יינות מומלצים לראש השנה

תפוח בדבש, ראש של דג וקברנה סוביניון: יינות מומלצים לראש השנה

הטרנד של הקיץ: יינות שצריך לשתות עם קרח, והמותג הצרפתי שנותן תמורה גבוהה למחיר הנגיש

הטרנד של הקיץ: יינות שצריך לשתות עם קרח, והמותג הצרפתי שנותן תמורה גבוהה למחיר הנגיש

יומיים של פסטיבל בירה בדיזנגוף סנטר

יומיים של פסטיבל בירה בדיזנגוף סנטר

קפה של בוקר עם אֵלְ-לַמָה: בקצה הג'ונגל על שפת הים

קפה של בוקר עם אֵלְ-לַמָה: בקצה הג'ונגל על שפת הים

מה חושבים בעלי בתי קפה על לקוחות שיושבים עם לפטופ? "תזמינו, זה עסק שצריך להתקיים"

מה חושבים בעלי בתי קפה על לקוחות שיושבים עם לפטופ? "תזמינו, זה עסק שצריך להתקיים"

בין מסורת לפוליטיקה, יש בקולומביה ילדים שכבר שותים קפה ספיישלטי

בין מסורת לפוליטיקה, יש בקולומביה ילדים שכבר שותים קפה ספיישלטי

מבוורלי הילס לשוק הכרמל: מה באמת חסר לקפה בלוס אנג'לס?

מבוורלי הילס לשוק הכרמל: מה באמת חסר לקפה בלוס אנג'לס?

לכל מי שפספסו, ככה נראתה חגיגה אמיתית של קפה

לכל מי שפספסו, ככה נראתה חגיגה אמיתית של קפה

מבריסטה ביתי למאסטר קפה: 5 שדרוגים לחוויית הקפה היומית שלך

מבריסטה ביתי למאסטר קפה: 5 שדרוגים לחוויית הקפה היומית שלך

הופמן מתרחב: מה קורה כשלבר היין השכונתי נכנס קפה ישראלי בניחוח איטלקי

הופמן מתרחב: מה קורה כשלבר היין השכונתי נכנס קפה ישראלי בניחוח איטלקי

פסטיבל הקפה שהביא את הפריפריה לתל אביב וחיבר בין ספיישלטי, שוקולד ואומנות משדה הקרב

פסטיבל הקפה שהביא את הפריפריה לתל אביב וחיבר בין ספיישלטי, שוקולד ואומנות משדה הקרב

בית הקפה מהסדרה "חברים" מגיע לתל אביב: חדשות הקפה לקיץ

בית הקפה מהסדרה "חברים" מגיע לתל אביב: חדשות הקפה לקיץ

מגזין שותים בכל מקום:
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
קטגוריות:

קפה
אלכוהול
אכלו לי שתו לי
420

מה זה פה:

מגזין שותים הוא מקום לכל מה שאנחנו אוהבים – קפה, אלכוהול, אוכל ושמח. לא בהכרח בסדר הזה ולפעמים ביחד. כותבים על מה שהיינו רוצים לקרוא, ובגובה העיניים.
אודות
צרו קשר

© מגזין שותים