מגזין שותים
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
מגזין שותים
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
מגזין שותים › קפה

"במיאמי יש רק מקום אחד עם קפה ברמה של תל אביב, עומדים אצלו בתור"

איתי שקד | 13 בספטמבר 2024, 06:05

הם הבעלים של מתחם בילויים וקניות במיאמי, שמאכלס את מסעדת ברנז'ה של השף טום אביב וגם בית קפה ספיישלטי ששייך למשפחת מגדלי קפה מהונדורס • התיירים המעודדים מיכל ודוד ממליצים על בתי הקפה הכי טובים במיאמי, מסבירים למה תל אביב עדיפה ולמה חשוב להם להיות פה • "הדבקנו פוסטרים של חטופים בכל השכונה אבל הורידו אותם. מדאיג"

מיכל אביב ודוד לחמי, התיירים הישראליים ממיאמי. צילום: איתי שקד

מי אתם?
מיכל:
"מיכל אביב ודוד לחמי. אנחנו מגיעים ממידטאון מיאמי".
דוד: "מידטאון היא שכונה של מגורים ועסקים, בין דאונטאון מיאמי לווינווד. יש בה גורדי שחקים, מסעדות טרנדיות ושווקים. אנחנו ישראלים לגמרי למרות שאנחנו חיים במיאמי הרבה זמן".
מיכל: "הרבה יותר מדי זמן".
דוד: "16 שנה, וזה לא מרגיש ככה. ישראל פי מאה יותר שווה".

>> בואו לטעום את הזוכים בתחרות "הקפה הטוב בישראל" לשנת 2025

איזה קפה אתם שותים?
דוד:
"הפוך שיבולת".
מיכל: "קפוצ'ינו רגיל – חלב, סוכר, חם מאוד מאוד. במתחם שלנו במיאמי, ה-Upper Bona Vista, יש את אחד מבתי הקפה הכי שווים בעיר – Finca's Coffee. הוא שייך למשפחה פרטית שמגדלת את הקפה בהונדורס, ממש מגדלים במטעים, קוטפים, רוחצים ומייבשים, והקפה מיובא לארה"ב. את חנות הדגל בצפון אמריקה הם פתחו אצלנו".

דוד: "בגדול, הקפה במיאמי לא טוב. אין תרבות קפה מפותחת כמו במקומות אחרים בעולם, במיוחד בישראל".

הפוך שיבולת בקפה בשוק בתל אביב. צילום: איתי שקד
הפוך שיבולת – "בכל דבר שקשור לקפה, תל אביב יותר מתקדמת". צילום: איתי שקד
מתחם Upper Buena Vista במיאמי. צילום: Finca's Coffee
מתחם הקניות והבילוי Upper Buena Vista של מיכל ודוד במיאמי. צילום: Finca's Coffee

ומחוץ למתחם יש לכם קפה אהוב?
מיכל:
"בטח. Vice Bean City שנמצא בשכונת ווינווד, שהיא כמו הסוהו בניו יורק – גלריות והאנגרים".
דוד: "כשהתחיל הטרנד של הקפה במיאמי, המקום הראשון היה Panther Coffee והקפה היה חמוץ מאוד. נהנינו מתרבות הקפה ולשבת בבית קפה קול, אבל המשקה עצמו היה יותר מדי הארדקור. Finca's יותר עדין, יותר יפני – מדויק ונקי. Vice Bean City הוא בין לבין".
מיכל: "אנחנו אוהבים אותו כמו שהם מכינים אותו. מאוזן וטעים".
דוד: "לפעמים בדרך לישיבות בעירייה אני רוצה קפה חומצי ועובר ב-Panther".

מיכל: "יש עוד קפה מצוין, Magdalena Coffee Bar & Houseplants בשכונת אדג' ווטר. יותר נשי ומעודן ועם יותר סטייל – קפה ספיישלטי מדרום אמריקה, עציצים טרופיים, יותר דברי מאפה".
דוד: "מדי פעם אני מתפנק שם עם קרואסון ומתבאס שהוא לא צרפתי. בכלל, קשה למצוא בעיר דברי מאפה טובים – קמח לא מסתדר עם הלחות של מיאמי".

Magdalena Coffee Bar & Houseplants במיאמי. צילום: IG/@magdalena.coffee
Magdalena Coffee Bar & Houseplants במיאמי, קפה ספיישלטי מדרום אמריקה ועציצים טרופיים. צילום: IG/@magdalena.coffee

מיכל: "כל סצנת הקפה בישראל נמצאת כבר הרבה שנים במרחק שנות אור מאיפה שאנחנו נמצאים במיאמי. נגיד בתל אביב, אפילו בשוק, כמו אצלכם, מקבלים קפה ברמה גבוהה מאוד. מקום עם קפה ברמה דומה אצלנו יש רק אחד, וזה ה-Finca's, ועומדים אצלו בתור פשוט כי אין בתי קפה כאלה".
דוד: "המאמץ יותר גדול. יש מעט מאוד מקומות טובים והמרחקים גדולים. העיר ענקית. זה לא כמו בתל אביב שאתה יורד לרחוב ובכל פינה יש לך מיד ארבע אופציות שוות".
מיכל: "בכל דבר שקשור לקפה, תל אביב יותר מתקדמת. יש יותר מקומות ויותר קונספטים, וכמעט בכולם האיכות מעולה. הקפה על פי רוב, גם אצלכם וגם במקומות חדשים של V60, כמו למשל HOC, הכל מסורתי, היסטורי. קפה קלאסי".
דוד: "קפה שפוגע במטרה".

בית הקפה Finca's Coffee במיאמי. צילום: @fincascoffee
Finca's Coffee בתוך המתחם של מיכל ודוד במיאמי – בית הקפה שייך למשפחה מהונדורס שמגדלת, מעבדת, קולה ומגישה את הקפה. צילום: IG/@fincascoffee

ולסיום, כמה מילים לעידוד?
מיכל:
"חשוב לנו מאוד לבוא לפה".
דוד: "סבא של סבא שלי בא כל הדרך ברגל בחולות כדי למות בפלשתין של פעם. הרבה לפני שהוקמה המדינה. אנחנו יהודים. זה המקום. מיאמי היא המקום מספר 2 בעולם ליהודים, אנשים שם מצליחים מאוד ומאושרים, אבל עדיין אנחנו מרגישים שישראל הכי חשובה. מספר 1".

מיכל: "אני חושבת שיש אחלה של מדינה. יהיה בסדר בסוף. תל אביב עכשיו בשיא. אנחנו תל אביבים גאים, מלב העיר".
דוד: "אנחנו רואים אותה מתפתחת בזכות המחייה של הצעירים".
מיכל: "זה חלק מזה שאנחנו יותר מוצלחים. אני רואה את האמריקאים, אבל אנחנו העם הנבחר. ממש".
דוד: "אנחנו יותר בפוקוס. יש לנו תרבות. תל אביב ממש מתפקעת מרוב אמנות. מיאמי טאקית וריקנית – מרגישים את ההבדל תמיד".

מיכל אביב ודוד לחמי בקפה בשוק בתל אביב. צילום: איתי שקד
מיכל ודוד – "אנחנו תל אביבים גאים, מלב העיר. יש לנו אחלה מדינה". צילום: איתי שקד

מיכל: "אנחנו צמודים לטלוויזיה 24/7, לטלוויזיה הישראלית, מאז 7.10. מחוברים לגמרי".
דוד: "קרועים. השתתפנו בפעילויות פרו-ישראליות. הדבקנו פוסטרים של חטופים בכל השכונה, אבל פעילים פוליטיים – לא מהעירייה – הורידו אותם. אנחנו מאוד כואבים ומודאגים. ממש".
מיכל: "ממש. אבל זה שיהיה טוב, בטוח".

  • "במלבורן משלמים 5 ש"ח תוספת לחלב שיבולת או סויה; תרבות הקפה האוסטרלית מפותחת אבל כל אחד לעצמו"
  • "הקפה בברלין בסדר, יש בריסטות טובים, לא מייצג את שאר גרמניה"
מיכל אביב ודוד לחמי עם איתי שקד בקפה בשוק הכרמל. צילום: איתי שקד
"אנחנו יהודים, פה זה המקום שלנו". צילום: איתי שקד

תודה מיכל ודוד. שניפגש בזמנים טובים.

אל תפספסו, עקבו אחרי מגזין שותים >>
ויש עוד הרבה גם באינסטגרם >>
התייר המעודד מלחמת חרבות ברזל סיפורי קפה קפה ספיישלטי ראיונות שותים בעולם

איתי שקד

הכותב הוא אמן תל אביבי - צייר, סופר ("סרטים ביתיים", "סקס בינלאומי וסיפורים אחרים", "סיפורי העיר", והספר הרביעי החדש "טאבו ויצרים"), קולה קפה ומנהל את חנות "קפה בשוק" בשוק הכרמל.
לכל הכתבות והטורים של איתי שקד

בדוק יעניין אותך גם:

בואו לעקוב:

חם מהתנור:
טעמתי כמה קפה שאפשר, וגיליתי שסצנת הספיישלטי של פראג נהדרת

טעמתי כמה קפה שאפשר, וגיליתי שסצנת הספיישלטי של פראג נהדרת

תפוח בדבש, ראש של דג וקברנה סוביניון: יינות מומלצים לראש השנה

תפוח בדבש, ראש של דג וקברנה סוביניון: יינות מומלצים לראש השנה

הטרנד של הקיץ: יינות שצריך לשתות עם קרח, והמותג הצרפתי שנותן תמורה גבוהה למחיר הנגיש

הטרנד של הקיץ: יינות שצריך לשתות עם קרח, והמותג הצרפתי שנותן תמורה גבוהה למחיר הנגיש

יומיים של פסטיבל בירה בדיזנגוף סנטר

יומיים של פסטיבל בירה בדיזנגוף סנטר

קפה של בוקר עם אֵלְ-לַמָה: בקצה הג'ונגל על שפת הים

קפה של בוקר עם אֵלְ-לַמָה: בקצה הג'ונגל על שפת הים

מה חושבים בעלי בתי קפה על לקוחות שיושבים עם לפטופ? "תזמינו, זה עסק שצריך להתקיים"

מה חושבים בעלי בתי קפה על לקוחות שיושבים עם לפטופ? "תזמינו, זה עסק שצריך להתקיים"

בין מסורת לפוליטיקה, יש בקולומביה ילדים שכבר שותים קפה ספיישלטי

בין מסורת לפוליטיקה, יש בקולומביה ילדים שכבר שותים קפה ספיישלטי

מבוורלי הילס לשוק הכרמל: מה באמת חסר לקפה בלוס אנג'לס?

מבוורלי הילס לשוק הכרמל: מה באמת חסר לקפה בלוס אנג'לס?

לכל מי שפספסו, ככה נראתה חגיגה אמיתית של קפה

לכל מי שפספסו, ככה נראתה חגיגה אמיתית של קפה

מבריסטה ביתי למאסטר קפה: 5 שדרוגים לחוויית הקפה היומית שלך

מבריסטה ביתי למאסטר קפה: 5 שדרוגים לחוויית הקפה היומית שלך

הופמן מתרחב: מה קורה כשלבר היין השכונתי נכנס קפה ישראלי בניחוח איטלקי

הופמן מתרחב: מה קורה כשלבר היין השכונתי נכנס קפה ישראלי בניחוח איטלקי

פסטיבל הקפה שהביא את הפריפריה לתל אביב וחיבר בין ספיישלטי, שוקולד ואומנות משדה הקרב

פסטיבל הקפה שהביא את הפריפריה לתל אביב וחיבר בין ספיישלטי, שוקולד ואומנות משדה הקרב

בית הקפה מהסדרה "חברים" מגיע לתל אביב: חדשות הקפה לקיץ

בית הקפה מהסדרה "חברים" מגיע לתל אביב: חדשות הקפה לקיץ

מגזין שותים בכל מקום:
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
קטגוריות:

קפה
אלכוהול
אכלו לי שתו לי
420

מה זה פה:

מגזין שותים הוא מקום לכל מה שאנחנו אוהבים – קפה, אלכוהול, אוכל ושמח. לא בהכרח בסדר הזה ולפעמים ביחד. כותבים על מה שהיינו רוצים לקרוא, ובגובה העיניים.
אודות
צרו קשר

© מגזין שותים