מגזין שותים
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
מגזין שותים
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
מגזין שותים › קפה

"בריסטה מדהים, אמן לאטה ארט מעולה": מאחורי הבר בלי איתן מור, שעדיין בעזה

דיקלה דנינו | 19 בינואר 2025, 14:14

זה טור מיוחד על בריסטה שלא יכול להשתתף בו בעצמו, כי הוא עדיין חטוף בעזה • דיקלה דנינו פגשה את החברים של איתן מור ועובדי בית הקפה הירושלמי רוסטרס, שמחכים שאיתן יחזור • "הוא לא מהבריסטות שהתחבאו מאחורי הבר וחיפשו שקט"

הבריסטה איתן מור עדיין חטוף בעזה. צילום: אינסטגרם @bring_eitanmor_home

טור הבריסטות הפעם מוקדש לאיתן מור. בשונה מהטורים האחרים שלי בסדרת "מאחורי הבר", עם בריסטות רגילים, שבהם אני מראיינת בעצמי את הבריסטה, מצלמת אותו מכין קפה וטועמת את הקפה שלו – הפעם לא פגשתי את איתן הבריסטה, אלא את ירין רווח, מי שעומד מאחורי מותג הקפה ובית הקלייה הירושלמי זוכה הפרסים Canopy. איתן עבד אצל ירין ב-Roasters בצלאל, אבל מאז 7 באוקטובר הוא חטוף בעזה. זה טור מיוחד במינו שבו התראיינו עובדים נוספים ברוסטרס וגם לקוחות שזוכרים את איתן ומחכים לו.

"איתן היה בריסטה מדהים, אמן הלאטה ארט הכי טוב שיש" פתח וסיפר ירין. "עבדתי פה ברוסטרס והוא הגיע יום אחד כשהמקום נפתח, כי הוא שמע עליו – יחד עם שלם, שותפו לדירה ולעבודה – וביקש להראות איך הוא מכין קפה". איתן עבד לפני כן בבית הקפה "גן סיפור" הירושלמי, והדרך מהבית לעבודה בגן סאקר עברה גם ברוסטרס.

"חיזרתי אחריו הרבה, שיעבור לעבוד פה אצלנו, ובסוף הוא השתכנע והגיע. ממש היה אכפת לו מהקפה. הוא חיפש מקום לפרוח בו, שיהיה פוקוס על הקפה עצמו, והיו לו קנקנים קבועים שלו שהוא עבד איתם". ירין מספר שאיתן עבד שנים עם מכונות קפה, וכל מה שהוא ידע הוא לימד את עצמו. "הוא היה מוכשר מאוד, ידע להקציף חלב בצורה טובה ונכונה, ידע איך להפריד את החלב מהקצף, איך לכוון ולדייק מטחנות. לא כולם משקיעים כמוהו בלמידה. יש אנשים שבאים לעבודה, הוא בא לעבוד".

איתן מור מאחורי הבר בבית הקפה רוסטרס בצלאל בירושלים. צילום: באדיבות רוסטרס
איתן מור (מימין) מאחורי הבר ברוסטרס בצלאל – כל מה שהוא ידע הוא לימד את עצמו. צילום: באדיבות רוסטרס

הנוכחות שלו במקום היתה מורגשת, קשה לפספס אותו כשהוא במשמרת. "הוא לא מהבריסטות שהתחבאו מאחורי הבר והמכונה וחיפשו שקט, להיפך, זו הייתה הבמה שלו, והוא ניצל אותה כדי להריץ דאחקות עם הלקוחות". עובדים נוספים שבפגשתי ברוסטרס גם שיבחו אותו בגעגוע: "איתן בן אדם של אנשים! תמיד קיבל את כולם בחיוך ובנחת, בחור אופטימי ומאיר פנים, היה לו יחס מיוחד לכל לקוח. הוא זוכר את המשקה של כל לקוח קבוע, וגם של שאר העובדים".

"היה אפשר לראות שמסתתר בו עולם ומלואו" מספרת אורלי, בת הזוג של ירין, שגם הכירה היטב את איתן. "איתן היה קורא לי 'אורלב'. תמיד קיוויתי שהוא יהיה פה כשאני מגיעה, כי הוא תמיד מלא באנרגיה טובה ואהבה, חייכן ואופטימי, היה בא לעבוד גם כשהיה חולה, ותמיד יש על מי לסמוך כשהוא בסביבה".

הכיסא הצהוב הריק - מחכים לאיתן שיחזור. צילום: דיקלה דנינו
כיסא צהוב ריק בבית הקפה – מחכים לאיתן שיחזור. צילום: דיקלה דנינו
איתן מור נחטף לעזה, ברוסטרס בצלאל מחכים לשובו. צילום: דיקלה דנינו
הצוות של רוסטרס מחכים לשובו של איתן. צילום: דיקלה דנינו

איתן הגיע לירושלים מקריית ארבע, עם עוד כמה חברים ששכרו דירת שותפים יחד אחרי השירות הצבאי. הוא היה מבלה איתם הרבה וחילק את זמנו בין המשפחה, החברים, העבודה בקפה ועם נזי הכלבה. "הוא היה אוהב לשמור על כושר, בשעות הפנאי גם היה מתאמן. עם כל האוכל הטעים שיש פה, וגם כשעבד כטבח ברוסטרס האקדמיה, תמיד היה מגיע עם קופסת טונה בשביל החלבון. הייתה לו משמעת עצמית גבוהה גם בעבודה וגם בחיים האישיים", מספר ירין.

במקביל לעבודתו בבית הקפה איתן גם עבד כמאבטח, וכך נקלע למסיבת הנובה, שאותה אבטח ב-7 באוקטובר. במהלך המתקפה איתן ומאבטחים נוספים פינו פצועים תחת אש, הוא תפקד ללא דופי. יש תמונה שבה כולם נראים מסתתרים ואיתן יושב בראש מורם, מודע למצלמה. הוא לא פחד.

איתן מור חגג את יום הולדתו ה-25 בשבי, בלי הכלבה שלו נזי שהוא כל כך אוהב, ומאז שנחטף היא נמצאת עם החברים שלו ובאחריותו של שלם, השותף. לאיתן ושלם היה חלום לפתוח בית קפה יחד – שלם יהיה השף, והאחראי על הקפה יהיה כמובן איתן.

  • "אני מדבר קפה, זו שפה משותפת": מאחורי הבר עם הבריסטה יותם גולדפרב
  • לאטֶה אָרט מהסרטים ומקום ראשון בתחרות בריסטות: מאחורי הבר עם שליו כהן

אני מסיימת את הטור באופטימיות של החלום המשותף של שלם ואיתן, בתקווה שיום אחד אני עוד אשב לשתות את הקפה של איתן בבית הקפה שלהם, ואוכל לשתף אתכם בצילומים משם ולספר לכם על בית הקפה החדש שנפתח בירושלים. עוד השנה, בירושלים הבנויה.

אל תפספסו, עקבו אחרי מגזין שותים >>
ויש עוד הרבה גם באינסטגרם >>
בריסטה טורים אישיים ירושלים מאחורי הבר מלחמת חרבות ברזל

דיקלה דנינו

הכותבת היא בלוגרית קפה, יוצרת תוכן ואמנית סושיאל. בדרך כלל מנהלת קהילה, ומטיילת בארץ ובעולם עם מזרן יוגה ותרמיל ואוספת חוויות וסיפורי קפה.
לכל הכתבות והטורים של דיקלה דנינו

בדוק יעניין אותך גם:

בואו לעקוב:

חם מהתנור:
הודו בדרום תל אביב (בקטע טוב): 4t Cafe מביא קפה ספיישלטי למבצר

הודו בדרום תל אביב (בקטע טוב): 4t Cafe מביא קפה ספיישלטי למבצר

"העתקנו את המתכון מהפרה": האם 'החלב החדש' של מחלבות גד ו-Remilk עובר את מבחן הטעם?

"העתקנו את המתכון מהפרה": האם 'החלב החדש' של מחלבות גד ו-Remilk עובר את מבחן הטעם?

Roasters Summit 2025: קהילת קולי הקפה הישראלית התכנסה לערב של חדשנות, השראה וקסקרה

Roasters Summit 2025: קהילת קולי הקפה הישראלית התכנסה לערב של חדשנות, השראה וקסקרה

קפה בעיבוד טבעי, שטוף, דבש או אנאירובי? כך תחלטו אותם נכון

קפה בעיבוד טבעי, שטוף, דבש או אנאירובי? כך תחלטו אותם נכון

Aeropress משיקים מטחנת קפה ידנית חדשה, שמתאימה כמו כפפה ליד

Aeropress משיקים מטחנת קפה ידנית חדשה, שמתאימה כמו כפפה ליד

קראנצ'י ומוגזם: ככה הדור הצעיר אוהב את השוקולד שלו

קראנצ'י ומוגזם: ככה הדור הצעיר אוהב את השוקולד שלו

בתי קפה שנסגרו, אירוע הקולים הגדול והקפה הקר הבא: חדשות הקפה

בתי קפה שנסגרו, אירוע הקולים הגדול והקפה הקר הבא: חדשות הקפה

חדש לחורף: קפסולות קפה בטעם צ'אי מסאלה ובטעם פקאן מקורמל

חדש לחורף: קפסולות קפה בטעם צ'אי מסאלה ובטעם פקאן מקורמל

שאולה: בית קפה ספיישלטי חדש, הראשון ממזרח לאבן גבירול

שאולה: בית קפה ספיישלטי חדש, הראשון ממזרח לאבן גבירול

השילוב המפתיע: איזה משקה מתאים לצד סלט טונה?

השילוב המפתיע: איזה משקה מתאים לצד סלט טונה?

יום של קפה ספיישלטי באמסטרדם: "הבשורה החברתית היא ממש מהפכה"

יום של קפה ספיישלטי באמסטרדם: "הבשורה החברתית היא ממש מהפכה"

קולים זעירים ופופ-אפים של קפה: זה מה שקורה בסצנת הספיישלטי של תל אביב

קולים זעירים ופופ-אפים של קפה: זה מה שקורה בסצנת הספיישלטי של תל אביב

מה זה קפה ספיישלטי? איכות מהשקיעה בשדה עד לאספרסו על הבר

מה זה קפה ספיישלטי? איכות מהשקיעה בשדה עד לאספרסו על הבר

מגזין שותים בכל מקום:
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
קטגוריות:

קפה
אלכוהול
אכלו לי שתו לי
420

מה זה פה:

מגזין שותים הוא מקום לכל מה שאנחנו אוהבים – קפה, אלכוהול, אוכל ושמח. לא בהכרח בסדר הזה ולפעמים ביחד. כותבים על מה שהיינו רוצים לקרוא, ובגובה העיניים.
אודות
צרו קשר

© מגזין שותים