מגזין שותים
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
מגזין שותים
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
מגזין שותים › קפה

"אני אוהב לשמוע שלקוחות אוהבים את הקפה שלי": מאחורי הבר עם הבריסטה והקולה אריה סעת

דיקלה דנינו | 28 בנובמבר 2023, 20:49

הוא התאהב בתרבות בתי הקפה כשהבת שלו עבדה כמלצרית, ואז פתח בית קפה שהפך גם לבית קלייה • "תוך כדי תנועה למדנו את המקצוע, זה היה תהליך ארוך של ניסוי וטעייה של קלייה והרכבת תערובות" • מאחורי הבר עם הבריסטה אריה סעת:

אריה סעת מבית הקפה ניחוח קפה בזכרון יעקב. צילום: דיקלה דנינו

זה כבר הטור השלישי בסדרת מאחורי הבר. מטור לטור אנחנו עולים בגיל של הבריסטות, וטוב שכך, כי פה בארץ תמיד היה נדמה לי שבריסטות הם חבר'ה צעירים, סטודנטים, או גולשים עם קוקו שחזרו מאוסטרליה ויש להם וייב של מלבורן (מבוסס על מקרה אמיתי – הפרטים שמורים במערכת, אבל אולי תזהו אותו באחד הטורים הבאים).

הטור הזה הרי נולד כשיצאתי לטעום את בתי הקפה שזכו בתחרות "הקפה הטוב" ופתאום גיליתי שמאחורי כל כוס קפה עומד בריסטה – עולם ומלואו של מקצועיות ויצירה, ובביקור הזה הדברים התחדדו לי עוד יותר. כשנכנסתי לניחוח קפה בזכרון יעקב, הגעתי לטעום את תערובת מילאנו, שזכתה במדליית זהב לשנת 2023, אבל אז שוב קרה הקסם – ותוך כדי הטעימות יצא לי לשוחח ולהכיר את אריה סעת, האיש שהקים את בית הקפה ובית הקלייה ועד היום מכין קפה ללקוחות בכבודו ובעצמו.

אריה סעת מכין קפוצ'ינו בבית הקפה שלו בזכרון יעקב. צילום: דיקלה דנינו
גם קולה וגם בריסטה – אריה סעת. צילום: דיקלה דנינו

תוך כדי שהוא מכין לי את הקפה הוא משתף אותי בסיפור שלו, ואני כותבת הכול. זה התחיל אי שם בכרכור: "במשך כמעט 30 שנים היה לי מינימרקט, ואז בתי השתחררה מהצבא והתחילה לעבוד כמלצרית במדרחוב של זכרון. הייתי מגיע לבקר אותה מדי פעם וככה גיליתי והתחלתי לאהוב את התרבות של בתי הקפה".

אריה קולה את הפולים, בודק אותם בדקדקנות, ומספר: "כשהתחילה ירידה בעבודה במינימרקט, קניתי את החנות פה בזכרון, והחלטתי לפתוח בית קפה. משנת 2009 התחלתי גם לשמש כבית קלייה, וככה תוך כדי תנועה למדנו את מקצוע הכנת הקפה. זה היה תהליך ארוך של למידה, ניסוי וטעייה של קלייה, הכנת קפה והרכבת תערובות, ולבסוף הרכבתי תערובת אחת שאני כבר רץ איתה כמה שנים".

מכונת הקלייה של ניחוח קפה בזכרון יעקב. צילום: דיקלה דנינו
"תהליך ארוך של למידה, ניסוי וטעייה של קלייה", ובסוף זכה במקום ראשון בתחרות 'הקפה הטוב' לשנת 2023. צילום: דיקלה דנינו

הוא מתעורר בכל בוקר בשש ויוצא לחנות, רק כדי לשמוע את הפרגון של הלקוחות לקפה שהוא מכין. "וואו הקפה טעים לי", הוא מתאר בהתרגשות את הפידבקים של הלקוחות, "זה מה שעושה לי את היום". תוך כדי סיפור הוא לא מפסיק לערבב את התערובות ולטפל בהן – מאוורר, מרגיש אותן.

בחוץ מחכה לו פרלמנט שלם של גברים. בית הקפה שלו הוא נקודת המפגש הקבועה שלהם. הוא יוצא אליהם בחיוך, מביע יחס ושואל לשלומם. "אני אוהב את הקשר עם האנשים ולשמוע שהם אוהבים את הקפה שלי".

פרלמנט מחוץ לניחוח קפה בזכרון יעקב. צילום: דיקלה דנינו
פרלמנט מחוץ לניחוח קפה בזכרון יעקב. צילום: דיקלה דנינו

אבל אריה לא רק אמן של קפה ואנשים – יש לו גם ידי זהב – והוא אופה בבית, יחד עם אשתו שולמית, לחם, פיתות ומאפים, כמו בואיקוס ומקלות זיתים, שגם נמכרים במקום. יש להם טעם ביתי נפלא, וזכיתי לחוויה שלא יוצא לי לחוות לעתים תכופות: קפה מעולה מפולים מעולים לצד מאפים מעולים, שכולם הוכנו על-ידי אותו אדם – כבר אמרתי לכם שבריסטות הם קוסמים.

  • לאטֶה אָרט מהסרטים ומקום ראשון בתחרות בריסטות: מאחורי הבר עם שליו כהן
  • דור שלישי למשפחת קולֵי קפה מאיסטנבול: מאחורי הבר עם אלירן חיוּ
קפה ומאפה בבית קפה ניחוח קפה בזכרון יעקב. צילום: דיקלה דנינו
מאפים ביתיים נפלאים. צילום: דיקלה דנינו

אז איפה אפשר לשתות את הקפה של אריה? בית הקפה ניחוח קפה, המייסדים 61, זכרון יעקב.

אל תפספסו, עקבו אחרי מגזין שותים >>
ויש עוד הרבה גם באינסטגרם >>
בריסטה חודש הקלייה הישראלית טורים אישיים מאחורי הבר ראיונות תחרות הקפה הטוב

דיקלה דנינו

הכותבת היא בלוגרית קפה, יוצרת תוכן ואמנית סושיאל. בדרך כלל מנהלת קהילה, ומטיילת בארץ ובעולם עם מזרן יוגה ותרמיל ואוספת חוויות וסיפורי קפה.
לכל הכתבות והטורים של דיקלה דנינו

בדוק יעניין אותך גם:

בואו לעקוב:

חם מהתנור:
3-4 כוסות קפה ביום אולי יעשו אתכם צעירים יותר: מחקר חדש

3-4 כוסות קפה ביום אולי יעשו אתכם צעירים יותר: מחקר חדש

חורף של יין: מאילת ועד בוז'ולה, דרך הנגב וקטלוג 2026

חורף של יין: מאילת ועד בוז'ולה, דרך הנגב וקטלוג 2026

בית קלייה חדש בתל אביב, והשקות קפה בביג גלילות: חדשות הקפה

בית קלייה חדש בתל אביב, והשקות קפה בביג גלילות: חדשות הקפה

הקפה שהחזיר את איטליה הביתה, חלק 2: הגומייה למקינטה שהפכה למסע

הקפה שהחזיר את איטליה הביתה, חלק 2: הגומייה למקינטה שהפכה למסע

88% מעדיפים כוס גדולה: מחקר חדש מגלה את הרגלי הקפה של ישראלים בחורף

88% מעדיפים כוס גדולה: מחקר חדש מגלה את הרגלי הקפה של ישראלים בחורף

נספרסו משיקה בוטיק חדש בביג גלילות, וקולקציית תערובות Festive חורפית

נספרסו משיקה בוטיק חדש בביג גלילות, וקולקציית תערובות Festive חורפית

ערביקה מהודו, ועידת הקפה הראשונה ובית קפה שנסגר: חדשות הקפה

ערביקה מהודו, ועידת הקפה הראשונה ובית קפה שנסגר: חדשות הקפה

הקפה שהחזיר את איטליה הביתה

הקפה שהחזיר את איטליה הביתה

בית הקפה Cups ביהודה הלוי נסגר – ומה יש במקומו?

בית הקפה Cups ביהודה הלוי נסגר – ומה יש במקומו?

Trieste Coffee Experts 2025: מעצבים את עתיד הקפה בטרייסטה

Trieste Coffee Experts 2025: מעצבים את עתיד הקפה בטרייסטה

להכין קפה בלי ללכלך את השיש: התוספת החדשה למקינטה שלכם

להכין קפה בלי ללכלך את השיש: התוספת החדשה למקינטה שלכם

קפה מנומר, וחטאים מתוקים במילאנו | אנשי הקפה בשוק

קפה מנומר, וחטאים מתוקים במילאנו | אנשי הקפה בשוק

6 בתי קפה חדשים יחסית בתל אביב, שמגישים פולי ספיישלטי מקלייה מקומית

6 בתי קפה חדשים יחסית בתל אביב, שמגישים פולי ספיישלטי מקלייה מקומית

מגזין שותים בכל מקום:
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
קטגוריות:

קפה
אלכוהול
אכלו לי שתו לי
420

מה זה פה:

מגזין שותים הוא מקום לכל מה שאנחנו אוהבים – קפה, אלכוהול, אוכל ושמח. לא בהכרח בסדר הזה ולפעמים ביחד. כותבים על מה שהיינו רוצים לקרוא, ובגובה העיניים.
אודות
צרו קשר

© מגזין שותים