מגזין שותים
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
מגזין שותים
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
מגזין שותים › אלכוהול

לא רק אספרסו מרטיני: בסטנלי המציאו 3 קוקטיילים עם קפה, אבל לא הקפה שאתם חושבים

הוד אסולין | 2 בפברואר 2023, 22:22
3 קוקטיילים עם קפה - אספרסו מרטיני ימני, אייריש קופי עם גרניום לימוני וקוקטייל שאריות. צילום: מגזין שותים

לא רק אספרסו מרטיני: אגדה אורבנית מספרת שדוגמנית מפורסמת נכנסה לבר לונדוני מתישהו בשנות ה-80, וביקשה משקה "שגם יעורר אותה וגם ידפוק אותה". הברמן, ברוב תושייתו, ערבב לה וודקה עם ליקר קפה ומנת אספרסו – וכך הומצא הקוקטייל אספרסו מרטיני, AKA אספרסוטיני, שהפך מאז לקלאסיקה, נכנס לתפריטים של ברי קוקטיילים ברחבי העולם ואף זכה להכרה רשמית של ארגון הברמנים הבינלאומי (IBA).

עוד קוקטייל מפורסם עם קפה הוא ה-Irish Coffee, שהומצא כנראה באירלנד בשנות ה-40, כשהשף של מסעדה באחד הנמלים ערבב וויסקי עם קפה כדי לחמם כמה נוסעים שהגיעו במזג אוויר סוער – ופינק עם קצפת מלמעלה. שתי הקלאסיקות האלה, אספרסו מרטיני ואייריש קופי, קיבלו עכשיו גרסאות חדשות, ועוד קוקטייל חדש עם קפה (אבל לא הקפה שאתם מכירים), בשיתוף פעולה בין בר ה-Stanley בתל אביב לסוציולוגית נועה ברגר, כחלק מניסיון לייצר תפריט עם חיבור למקומיות ולהיסטוריה ואפס פסולת (Zero Waste):

1. יימנטיני: אספרסו מרטיני תימני

כמו אספרסו מרטיני אבל האספרסו הוחלף בחליטה של מה שנקרא "קפה לבן" של תימנים – פולי קפה קלויים בהיר מאוד-מאוד מעורבבים עם תירס טחון ותערובת תבלינים, חוואיג', שמכילה הל, קינמון, ציפורן, ג'ינג'ר וכל טוב. קוקטייל כתמתם-עכור מפתיע, מעט מתוק, עם חרפרפות של ג'ינג'ר וטעמים בולטים של החוואיג'.

נועה ברגר וקוקטייל אספרסו-מרטיני תימני בבר הסטנלי. צילום: מגזין שותים
אספרסו מרטיני תימני
תערובת קפה לבן תימני עם חוואיג'. צילום: מגזין שותים
תערובת "קפה לבן" עם חוואיג'

2. אייריש קופי עם גרניום לימוני

מורכב מרום מתובל של ספייסי מורגן ותערובת של קפה שחור מקפה אטלס בשוק לוינסקי (70% ערביקה מברזיל ו-30% רובוסטה), מבושל ומתובל בחליטה של עלי גרניום לימוני, כמו שטריפוליטאים נוהגים לשתות, עם שכבה יפה של שמנת מתוקה מוקצפת. הקוקטייל חם ומתקתק, מרגיש קצת כמו לשתות קפוצ'ינו קוֹרֶטוֹ ("מתוקן" באיטלקית, כלומר מחוזק באלכוהול). השמנת הקרה למעלה יוצרת ניגודיות מעניינת גם במרקם וגם בטמפרטורה. מוגש בכוס זכוכית קצת גדולה מדי של תה עם רגל. זה הקוקטייל שאנחנו רוצים כשגשם בחוץ.

קוקטייל אייריש קופי עם גרניום לימוני בבר הסטנלי בתל אביב. צילום: מגזין שותים
אייריש קופי עם גרניום לימוני
  • "אנחנו בתור הזהב של הקפה": ריאיון עם הסוציולוגית נועה ברגר
  • גלגוליו של קפה שחור בארץ ישראל, או: מיהו קפה נח'לה המקורי?

3. "קוקטייל שאריות"

אם רוצים אפס פסולת, צריך להשתמש גם בשאריות: הם לקחו קסקרה (קליפות מיובשות של פרי הקפה, שעוטפות את פולי הקפה ומקולפות בשלב עיבוד הקפה), סילבר סקין (שאריות של קליפה דקיקה, מוֹץ, שנפרדות מפולי הקפה בזמן הקלייה ואין להן שימוש) ושאריות של קפה שנחלט לאספרסו, ויצרו מכל זה סירופ; לזה הוסיפו קוניאק שנשטף בחמאה שבושלה בשאריות קפה טחון; הוסיפו ורמוט אדום; ערבבו, מזגו למאג גדול על קרח והוסיפו מלמעלה קציפה של קפה נמס עלית – מתוק, טעמים של קפה וקוניאק עם נגיעות שוקולד.

"קוקטייל שאריות" עם קפה וקוניאק בסטנלי בתל אביב. צילום: מגזין שותים
"קוקטייל שאריות". למעלה: סילבר סקין, משמאל: קסקרה

באינסטגרם של סטנלי נכתב: "כחלק ממחקר מעמיק השקנו שלושה קוקטיילים מבוססי הקפה שעליהם עבדנו תקופה ארוכה יחד עם נועה ברגר, דוקטורנטית לסוציולוגיה המתמחה בתרבות קפה. גילינו שקפה תימני לבן שעושה סבתא של אלעד יכול למצוא מנוחה עם וודקה, שקפה ערבי מקפה אטלס בלוינסקי אוהב רום מתובל ושבתעשיית הקפה, כמו בכל דבר בעולם, יש 'פסולת', בדמות קסקרה וסילבר סקין (שאם תשאלו, מבטיחים שנספר לכם מה זה), שיכולה להיות אוצר כשמשלבים אותה בקוניאק עם חמאה וקצף קפה נמס שמזכיר בית".

את הקוקטיילים החדשים אפשר לשתות בשבועות הקרובים בבר הקוקטיילים סטנלי שבתוך מלון הבקסטייג' (ביילינסון 6, תל אביב).

אל תפספסו, עקבו אחרי מגזין שותים >>
ויש עוד הרבה גם באינסטגרם >>
אלכוהול עם קפה קוקטיילים קפה שחור תל אביב

בדוק יעניין אותך גם:

בואו לעקוב:

חם מהתנור:
להכין קפה בלי ללכלך את השיש: התוספת החדשה למקינטה שלכם

להכין קפה בלי ללכלך את השיש: התוספת החדשה למקינטה שלכם

קפה מנומר, וחטאים מתוקים במילאנו | אנשי הקפה בשוק

קפה מנומר, וחטאים מתוקים במילאנו | אנשי הקפה בשוק

6 בתי קפה חדשים יחסית בתל אביב, שמגישים פולי ספיישלטי מקלייה מקומית

6 בתי קפה חדשים יחסית בתל אביב, שמגישים פולי ספיישלטי מקלייה מקומית

מילקי ממולדה-תות, דוריטוס שום לצעירים וגבינת שמנת ללא חלב: חדש על המדף

מילקי ממולדה-תות, דוריטוס שום לצעירים וגבינת שמנת ללא חלב: חדש על המדף

מטחנה חדשה של KinGrinder, פופ-אפים בבתי קפה ומבצעי בלאק פריידיי: חדשות הקפה

מטחנה חדשה של KinGrinder, פופ-אפים בבתי קפה ומבצעי בלאק פריידיי: חדשות הקפה

כוס תרמית מתנה וקפה ב-10 ש"ח, באחד האזורים היקרים בתל אביב

כוס תרמית מתנה וקפה ב-10 ש"ח, באחד האזורים היקרים בתל אביב

Bazzara: היוקרה של הקפה האיטלקי נולדה בטרייסטה

Bazzara: היוקרה של הקפה האיטלקי נולדה בטרייסטה

קפה מאוריציו הקים מפעל קלייה חדש: "בעקבות המלחמה הבנתי שחשוב לעבוד מול עסקים כחול-לבן"

קפה מאוריציו הקים מפעל קלייה חדש: "בעקבות המלחמה הבנתי שחשוב לעבוד מול עסקים כחול-לבן"

אִיקִיגָאי בקפה: איך עבודה בבית קפה עוזרת לנו למצוא משמעות

אִיקִיגָאי בקפה: איך עבודה בבית קפה עוזרת לנו למצוא משמעות

בית קפה חדש, מטחנת קפה חדשה וחלב חדש: חדשות הקפה

בית קפה חדש, מטחנת קפה חדשה וחלב חדש: חדשות הקפה

אהבה בינלאומית על הבר, עם מִיה

אהבה בינלאומית על הבר, עם מִיה

לא רק טריוּת: 5 סיבות לבחור דווקא קפה של בתי קלייה מקומיים

לא רק טריוּת: 5 סיבות לבחור דווקא קפה של בתי קלייה מקומיים

הודו בדרום תל אביב (בקטע טוב): 4t Cafe מביא קפה ספיישלטי למבצר

הודו בדרום תל אביב (בקטע טוב): 4t Cafe מביא קפה ספיישלטי למבצר

מגזין שותים בכל מקום:
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
קטגוריות:

קפה
אלכוהול
אכלו לי שתו לי
420

מה זה פה:

מגזין שותים הוא מקום לכל מה שאנחנו אוהבים – קפה, אלכוהול, אוכל ושמח. לא בהכרח בסדר הזה ולפעמים ביחד. כותבים על מה שהיינו רוצים לקרוא, ובגובה העיניים.
אודות
צרו קשר

© מגזין שותים