מגזין שותים
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
מגזין שותים
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
מגזין שותים › אלכוהול

מרעננים וקלילים: יינות חדשים לפתיחה הרשמית של הקיץ ופופ-אפ בר יין

הוד אסולין | 25 ביוני 2024, 11:14

בסוף השבוע האחרון נכנסנו רשמית לעונת הקיץ ואיתו היקבים והיבואנים משיקים יינות קיציים קלילים שירעננו לכם את התקופה החמה, הנה כמה השקות מעניינות • וגם: פופ-אפ בר יין יוקרתי וחד פעמי בתל אביב • חדשות היין לפתיחת הקיץ

פופ-אפ בר יין של יקבי כרמל. צילום: ניב סמית

לאחר ההצלחה של יינות הגרסה הכשרה של Porta 6, שהגיעו לארץ מפורטוגל לראשונה בדיוק לפני שנה, חברת שקד השיקה לקראת פתיחת הקיץ שני יינות לבנים חדשים שממשיכים את קו היינות הכשרים של המותג הצעיר עם היינות הרעננים והנגישים: פורטה 6 רזרבה לבן הוא יין שמיוצר במיוחד עבור השוק הישראלי, בעקבות ביקוש של חברת שקד, ולפי ההנחיות ספציפיות של זני הענבים וסגנון היין המבוקש. אנשי פורטה 6 נענו לאתגר בשמחה, וייצרו יין קליל וכיפי בעל גוון זהוב בהיר וניחוחות של פרי הדר ופירות טרופיים, שמורכב מענבי אלבריניו ולוריירו (מחיר מומלץ: 70 ש"ח). בנוסף, גם פורטה 6 וינו ורדה הגיע לארץ לראשונה בגרסה כשרה – רענן וצעיר עם בעבוע טבעי עדין, פירותי וקליל שאפשר לחסל במהירות (מחיר מומלץ: 50 ש"ח).

יינות לבנים כשרים חדשים של Porta 6 מפורטוגל. צילום: יח"צ
יינות לבנים כשרים חדשים של Porta 6 מפורטוגל, מימין: רזרבה לבן בייצור מיוחד לישראל. צילום: יח"צ

יקב רקנאטי השיק בציר חדש ליין הדגל הלבן של היקב – ספיישל רזרב לבן 2021. יין עשיר ומורכב, בלנד של זני רוסאן ומרסאן, עם גוף בינוני-פלוס, חומציות מאוזנת, פירותיות בהירה ומינרליות ברורה אך נעימה. בציר 2021 התאפיין בחורף חם המלווה בכמות משקעים נמוכה מהממוצע ולאחריו אביב וקיץ מתונים, שהובילו ליבול נמוך יחסית ולבציר איכותי עם הבשלה מהירה אך אופטימלית, אשר הביאה לידי ביטוי יין עם מאפיינים זניים שחברו יחדיו לבלנד אחד המציג שלם העולה על סך חלקיו. יין לא זול (159 ש"ח) אך מספק תמורה הולמת מאוד למחיר.

יין רקנאטי ספיישל רזרב לבן 2021. צילום: גיא הכט
רקנאטי ספיישל רזרב לבן 2021. צילום: גיא הכט

יקבי כרמל מרחיבים ומשדרגים לקראת הקיץ את היינות של הסדרה האזורית הנגישה, שמביאה לידי ביטוי את הייחודיות של אזורי גידול נבחרים בגליל ובהרי יהודה. הסדרה האזורית מתרחבת עם סובניון בלאן 2023, "כמענה למגמת הצמיחה בפופולריות של הזן סובניון בלאן" – יין לבן יבש מענבי סוביניון בלאן מאזור הגליל, שתסס במכלי נירוסטה בטמפרטורה נמוכה והמשיך להתיישן במכלי נירוסטה כשלושה חודשים. התוצאה: יין מרענן וארומטי, בעל גוון זהוב ירקרק, המתאפיין בניחוחות של אננס וליים. בנוסף, הסדרה מתחדשת בבציר 2023 לרוזה מאזור חבל מודיעין – יין יבש מענבי סירה שגם כן תסס והתיישן כשלושה חודשים במכלי נירוסטה. הרוזה, יחסית כהה, הוא בעל גוף בינוני, ומאופיין בחומציות מאוזנת (מחיר מומלץ לסדרה האזורית: 60 ש"ח).

יינות חדשים מהסדרה האזורית של יקבי כרמל. צילום: איל קרן
לבן ורוזה – יינות חדשים מהסדרה האזורית של יקבי כרמל. צילום: איל קרן

בנוסף, יקבי כרמל השיקו גם שני חידושים בסדרת BUZZ – סדרת היינות המבעבעים המתוקים בטעמים: אחד בטעם פינה-קולדה, שמבוסס על יין מוסקטו בתוספת טעם וריח של קוקוס-רום-אננס, והשני בטעם קוקטייל קוסמופוליטן, שמבוסס על יין רוזה בתוספת טעם וריח של לימון-תפוז-חמוציות. עם פקק הברגה, בעבוע קל ואחוז אלכוהול נמוך (6%), מדובר במוצר שמספק חוויה של מעין קוקטיילים מבוקבקים, קלילים וטעימים (מחיר מומלץ: 35 ש"ח).

קוקטיילים מבוקבקים - קוסמופוליטן ופינה קולדה של כרמל BUZZ. צילום: איל קרן
קוקטיילים מבוקבקים – קוסמופוליטן ופינה קולדה של כרמל BUZZ. צילום: איל קרן

ומעניין לעניין עדיין ביקבי כרמל, הם מביאים את מותג יינות היוקרה שלהם, Carmel Signature, לפופ-אפ מיוחד וחד פעמי לערב אחד בלבד בתל אביב, בשיתוף פעולה עם "חדרפרטי" בבניין פנורמה. בהגעה כל אורח יקבל כוס יין עם השם שלו, אליה יימזגו טעימות של יינות Carmel Signature, ואחר כך יוכלו המבקרים לרכוש בתשלום בבר בקבוק יין לבחירתם ומנות לבחירה ממנות השף המוצעות בתפריט. בין היינות שיוגשו באירוע ניתן למצוא יינות מסדרת ויניארדס המופקים מחלקות כרמים איכותיים המאופיינים בטרואר דומה וממקומים באותו אזור גידול, ומסדרת סינגל ויניארדס – יינות "הכרם היחידני" המופקים מכרמים המניבים באופן עקבי ענבים באיכות גבוהה במיוחד ומבטאים את האופי הייחודי המזוהה עם הטרואר של הכרם. היינות שיוגשו באירוע: ויניארדס רוזה, ויניארדס שרדונה, ויניארדס קברנה פטי ורדו, ויניארדס וולקני לבן, סינגל ויניארדס ריזלינג מכרם הר אביטל וקריניאן גפנים בוגרות מכרם ואדי מילק. יום חמישי, 27 ביוני, החל מ-18:30. הכניסה בהרשמה מראש, התשלום במקום בהתאם ליינות ולמנות אשר יוזמנו, המכירה בבקבוקים בלבד (מינימום 100 ש"ח לאדם). פרטים נוספים והזמנת מקומות באתר אונטופו.

אל תפספסו, עקבו אחרי מגזין שותים >>
ויש עוד הרבה גם באינסטגרם >>
אירועים חדשות היין יין יין לבן יין רוזה יקבי כרמל קוקטיילים

בדוק יעניין אותך גם:

בואו לעקוב:

חם מהתנור:
3-4 כוסות קפה ביום אולי יעשו אתכם צעירים יותר: מחקר חדש

3-4 כוסות קפה ביום אולי יעשו אתכם צעירים יותר: מחקר חדש

חורף של יין: מאילת ועד בוז'ולה, דרך הנגב וקטלוג 2026

חורף של יין: מאילת ועד בוז'ולה, דרך הנגב וקטלוג 2026

בית קלייה חדש בתל אביב, והשקות קפה בביג גלילות: חדשות הקפה

בית קלייה חדש בתל אביב, והשקות קפה בביג גלילות: חדשות הקפה

הקפה שהחזיר את איטליה הביתה, חלק 2: הגומייה למקינטה שהפכה למסע

הקפה שהחזיר את איטליה הביתה, חלק 2: הגומייה למקינטה שהפכה למסע

88% מעדיפים כוס גדולה: מחקר חדש מגלה את הרגלי הקפה של ישראלים בחורף

88% מעדיפים כוס גדולה: מחקר חדש מגלה את הרגלי הקפה של ישראלים בחורף

נספרסו משיקה בוטיק חדש בביג גלילות, וקולקציית תערובות Festive חורפית

נספרסו משיקה בוטיק חדש בביג גלילות, וקולקציית תערובות Festive חורפית

ערביקה מהודו, ועידת הקפה הראשונה ובית קפה שנסגר: חדשות הקפה

ערביקה מהודו, ועידת הקפה הראשונה ובית קפה שנסגר: חדשות הקפה

הקפה שהחזיר את איטליה הביתה

הקפה שהחזיר את איטליה הביתה

בית הקפה Cups ביהודה הלוי נסגר – ומה יש במקומו?

בית הקפה Cups ביהודה הלוי נסגר – ומה יש במקומו?

Trieste Coffee Experts 2025: מעצבים את עתיד הקפה בטרייסטה

Trieste Coffee Experts 2025: מעצבים את עתיד הקפה בטרייסטה

להכין קפה בלי ללכלך את השיש: התוספת החדשה למקינטה שלכם

להכין קפה בלי ללכלך את השיש: התוספת החדשה למקינטה שלכם

קפה מנומר, וחטאים מתוקים במילאנו | אנשי הקפה בשוק

קפה מנומר, וחטאים מתוקים במילאנו | אנשי הקפה בשוק

6 בתי קפה חדשים יחסית בתל אביב, שמגישים פולי ספיישלטי מקלייה מקומית

6 בתי קפה חדשים יחסית בתל אביב, שמגישים פולי ספיישלטי מקלייה מקומית

מגזין שותים בכל מקום:
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
קטגוריות:

קפה
אלכוהול
אכלו לי שתו לי
420

מה זה פה:

מגזין שותים הוא מקום לכל מה שאנחנו אוהבים – קפה, אלכוהול, אוכל ושמח. לא בהכרח בסדר הזה ולפעמים ביחד. כותבים על מה שהיינו רוצים לקרוא, ובגובה העיניים.
אודות
צרו קשר

© מגזין שותים