אז התקנתם מדף ייעודי או כוננית מיוחדת שיהפכו להיות בר ביתי, וקניתם מגוון משקאות שימלאו את הבר ויתאימו לכל סיטואציה – יינות, בירות, ליקרים, תזקיקים וכל מה שצריך כדי לרקוח כל מיני קוקטיילים. אבל בר משקאות ביתי שמכבד את עצמו לא יהיה שלם בלי כוסות מכמה סוגים שונים, כי כל משקה דורש כוס ייעודית וספציפית לחוויית שתייה אופטימלית.
אז כדי שבר האלכוהול הביתי שלכם יהיה שלם, אלו 6 סוגי כוסות בסיסיים שאתם חייבים שיהיו בו, וכדאי לרכוש מכל סוג לפחות ארבעה-חמישה פריטים זהים, כי משום מה לכוסות זכוכית יש נטייה כזו להישבר:
כוס בירה
לפעמים הכי נוח פשוט לפתוח את הבקבוק ולשתות ישירות ממנו, אבל ככה אתם מפספסים שני אלמנטים חשובים בחוויית השתייה של הבירה: הארומה ושכבת הקצף. ידוע שכשהמוח שלנו מפרש ומנתח טעמים הוא נעזר בחוש הריח כדי להשלים את התמונה. וכמו בקפה וביין, גם בבירה הארומה משפיעה על הטעם הסופי של המשקה, ולא תוכלו להריח אותה מהפתח הצר של הבקבוק. חוץ מזה, בשתייה מהבקבוק לא תקבלו את ראש הקצף, שחוויית השתייה לא שלמה בלעדיו, כי הוא גם נותן ארומה וגם מבודד את הבירה מהאוויר, ממש כמו הקצף של הקפוצ'ינו. ושחלילה לא נדבר על שתייה ישירות מפחית.
אז תתארגנו על כמה כוסות של שליש ליטר או חצי (או גם וגם), לפי הבקבוקים שאתם נוהגים לקנות.
כוס יין
כוסות היין הקלאסיות – המנופחות עם הרגל הארוכה – מעוצבות בצורה מיוחדת וספציפית לשתיית יין: גוף הכוס רחב כדי להגדיל את החשיפה של היין לאוויר ולתת לו "לנשום" חמצן, קוטר הפתח מעט צר יותר כדי לכלוא את הארומות ולשתף גם את האף בחגיגה, והרגל הארוכה כדי שלא תחזיקו את גוף הכוס ותשפיעו על טמפרטורת היין עם חום היד שלכם. אז לא נגזים אם נאמר שלהגיש יין בכוס לא מתאימה נותן טעם לפגם.
המחמירים אף יעשו הבחנה בין יין לבן לאדום, ויגישו יין אדום בכוס רחבה עוד יותר, כי ההשפעה של החשיפה לחמצן משמעותית יותר ביין האדום. אבל בשביל הבר הביתי שלכם כל כוס יין תעשה את העבודה.
בכוס יין מגישים גם משקאות נוספים, כמו סנגריה כמובן, שמבוססת על יין, ושפריצים למיניהם, כמו אפרול שפריץ.
כוס שמפניה
אחותה הרזה של כוס היין מהסעיף הקודם, מיועדת להגשת שמפניה, קאווה, פרוסקו או כל סוג אחר של יין מבעבע. כמו כוס היין הרגילה גם לכוס השמפניה יש רגל ארוכה ואלגנטית כדי לשמור על הטמפרטורה של המשקה, אבל בכל הנוגע לחשיפה לאוויר המטרה היא הפוכה – הכוס צרה במיוחד כדי לצמצם את החשיפה לאוויר, שהגזים לא יברחו.
ביום האהבה, בימי הולדת, בערב הסילבסטר או בחגיגות אחרות שאוהבים לשמוע בהן את הצליל של חילוץ הפקק – זו הכוס שאתם צריכים.
Highball
כוס הייבול היא כוס גבוהה וצרה, שמיועדת לקוקטיילים ומשקאות ארוכים. תגיע לרוב עם קשית והרבה קרח. ג'ין-טוניק, מוחיטו, ערק-לימונענע או אפילו וודקה רד בול. ככלל, קוקטיילים ארוכים עם מרכיבים מוגזים, כמו סודה או טוניק, יוגשו לרוב בכוס הייבול ולא בכוס לואובול (ראו בהמשך), מאותה סיבה שיין מבעבע מוגש בכוס צרה.
Lowball, או Old Fashioned
אתם כנראה תשתמשו בה בעיקר כדי להגיש ולשתות וויסקי, עם או בלי קרח, אבל היא משמשת גם לקוקטיילים כמו אולד פאשנד, ווייט ראשן או נגרוני. התחתית העבה מאפשרת לכתוש בתוך הכוס מרכיבים מסוימים לקוקטייל.
כוסות צ'ייסר
כוסות קטנות בנפחים משתנים, בדרך כלל בין 25 ל-60 מ"ל. משמשות כמובן להוריד צ'ייסרים – וודקה, וויסקי, ערק, קמפרי, טקילה, יו ניים איט. אפשר להשתמש בכוס צ'ייסר גם כיחידת מידה להכנת קוקטיילים. יש סיכוי שכבר יש לכם כמה כאלה שקניתם בחנויות מזכרות מהטיולים שלכם בעולם.