

קוקטייל אפרול שפריץ
בקוקטייל אפרול שפריץ נתקלנו לראשונה ביום שמשי וחמים ברומא, לא דבר נדיר במרכז ובדרום איטליה. בשעות הצהריים, כמעט בכל בית קפה שראינו, אנשים יושבים בשולחנות בחוץ ושותים את הקוקטייל עם הצבע הזרחני עם המון המון קרח. מקומיים ותיירים, בכל כיכר ובכל פינת רחוב. אם זה טוב לכולם זה טוב גם לנו. התיישבנו והזמנו אפרול שפריץ, ונגלה לגרוננו אחד הקוקטיילים הנעימים והמתאימים לשתות ביום קיץ. קוקטייל קלאסי, המתכון הרשמי פשוט להכנה ולא דורש הרבה מצרכים:
מה צריך:
- פרוסקו (יין לבן מבעבע איטלקי) - (90 מ"ל) 3 מנות
- אפרול - (60 מ"ל) 2 מנות
- סודה - (30 מ"ל) 1 מנה
- קוביות קרח כוס
לקישוט
- תפוז פרוסת
כוס הגשה
- כוס יין
מה לעשות:
- ממלאים כוס יין בקוביות קרח
- מוזגים 3 מנות יין לבן מוגז
- מוזגים 2 מנות אפרול
- סוגרים עם דש סודה
- מקשטים עם פרוסת תפוז
- מגישים עם קשית
מה עוד צריך לדעת:
- את הפרוסקו יכול להחליף כל יין לבן מבעבע אחר - קאווה, למברוסקו או אפילו שמפניה. יכול להיות יבש או חצי יבש, בהתאם לרמת המתיקות הרצויה. חצי יבש יותר מתוק.
- אפשר להחליף את היין הלבן ביין רוזה מבעבע.
