קוקטייל מוחיטו
מוחיטו הוא קוקטייל קלאסי שהגיע מקובה, והוא מוכר רשמית על-ידי איגוד הברמנים הבינלאומי. הגרסה הרשמית של המתכון מעט מסובכת (לגרוס את הקרח, סוכר חום, לכתוש את המרכיבים, בלגן), אז רקחנו מתכון פשוט שכל אחד עם שתי ידיים שמאליות יכול להכין בקלות בלי צורך באביזרים מיוחדים.
מה צריך:
- סוכר 1 כפית
- מיץ ליים סחוט - (25 מ"ל) 1 מנה
- ליים 2 פרוסות
- רום לבן - (40-50 מ"ל) 2 מנות
- עלי נענע 10-15
- קוביות קרח כוס
- סודה
כוס הגשה
- כוס היי-בול
מה לעשות:
- מוסיפים את הסוכר לכוס היי-בול, וממיסים אותו עם מעט מים רותחים
- מוסיפים לכוס את עלי הנענע, ומנערים מעט את הכוס כדי שכל העלים יירטבו
- מוסיפים שתי פרוסות ליים
- ממלאים את הכוס בקרח
- מוסיפים לכוס מיץ ליים ורום
- סוגרים עם סודה
- מגישים עם קשית, אפשר לקשט עם גבעול נענע
מה עוד צריך לדעת:
- אם אין ליים אפשר להשתמש בלימון, עדיין עובד מצוין (ע"ע מתכון למוחיטו בגרסה ישראלית)
- במקום סודה אפשר להשתמש בספרייט, אבל אז כדאי לוותר על הסוכר, שלא יהיה מתוק מדי
- שימו לב שכדאי מאוד להשתמש ברום לבן ולא ברום מתובל, כדי לשמור על הטעם הקלאסי של הליים והנענע