איך להתחיל למלא את הבר הביתי שלכם במשקאות כדי להכין קוקטיילים שווים בבית? אדם בראל עם הטיפים, ורמז: זה לא איך שחשבתם
בתור מדריך אלכוהול וקוקטיילים, אחת השאלות ששואלים אותי הכי הרבה היא – "איך אנחנו מתחילים לבנות את הבר הביתי?"
התשובה לשאלה הזאת לרוב מתחלקת למספר חלקים, נדבר הפעם על האלכוהול שצריך.
לצערי, ביותר מדי מקרים המחשבה הראשונה היא – לקנות כמה שיותר סוגי אלכוהול.
למה "לצערי"?
כי זה מה שקורה יותר מדי פעמים:
אנחנו עושים קנייה גדולה של אלכוהול, משקיעים כסף, ואז לא בטוחים מה לעשות עם כל מה שקנינו.
מה שמוביל לקנייה מתוך רגש, קנייה לא חכמה, ובסופו של דבר – הבקבוק נשאר על המדף בבית, וצובר אבק.
והכי גרוע? שבפעם הבאה נרגיש פחות בנוח לקנות, כי לא נסמוך על עצמנו כבר.
אוקיי אדם, אז מה כן לעשות?
אתן דוגמה.
נניח שהיינו רוצים להכין איזו ארוחה טעימה.
ואנחנו הולכים לסופר, חונים בחניון, שמים 5 שקלים ולוקחים עגלה, נכנסים לסופר, הדלתות נפתחות בשבילנו,
והנה אנחנו בתוך הסופר, כל השפע הגדול ניצב בפנינו, ואנחנו רוצים לקנות דברים לארוחה טעימה.
רק בשביל לגלות,
שהמבחר העצום שיש, משאיר אותנו בבלבול מטורף במקרה הטוב,
או במקרה הרע,
בקנייה של המון מאכלים שונים, שלא נעשה בהם שימוש.
אז,
אם אנחנו רוצים להכין ארוחה טעימה,
אנחנו צריכים לדעת מראש – מה אנחנו הולכים להכין – פיצה, מוקפץ, סטייק, או אולי טופו טבעוני,
ולתכנן את הקנייה שלנו מראש.
אותו דבר ממש לגבי אלכוהול וקוקטיילים.
אנחנו רוצים לדעת מראש מה אנחנו הולכים להכין.
מה בא לנו לשתות, איזה כיוון של אלכוהול או קוקטייל,
או אפילו איזה מתכון ספציפי,
ובהתאם לזה לכוון את האלכוהול מראש.
אז תכלס!
עם מה הייתי מציע להתחיל?
ובכן, האלכוהול הנפוץ ביותר בקוקטיילים הוא ככל הנראה – ג'ין.
ויש לו המון וריאציות שונות וכיוונים ממש מנוגדים, מה אפשר לעשות איתו.
ככה שבכל מקרה, הייתי ממליץ שיהיה לכם לפחות מותג ג'ין אחד על המדף.
ואם אתם לא מכירים ספציפית מותגים מומלצים,
אז ככה:
ברמת הביניים – אני אוהב את Beefeater, ואת Tanqueray,
שניהם מצויינים לג'ין וטוניק.
(אמורים לעלות בסביבות 100–120 ש"ח לבקבוק של ליטר, לפעמים אפילו פחות כשיש מבצעים)
ברמה קצת יותר גבוהה – אני מאוד אוהב את הג'ין של Cotswolds שהוא עם 46% אלכוהול, וכבש אותי מהשנייה הראשונה.
או את הג'ין של Ginetic, שהוא פרחוני ומדהים, מגיע מחבל קוניאק שבצרפת, ונותן פרשנות מעולה להרבה מאוד דרינקים.
(סדרי גודל של 150–200 ש"ח לבקבוק של 700 מ"ל)
אחרי שניסינו כמה גרסאות על בסיס ג'ין (זה כמובן יכול להיות גם רום – שמאפשר המון וריאציות של קוקטיילים, או אולי וויסקי סקוטי, או ברבן, או כל משקה אחר שאתם בוחרים להתחיל איתו) ההמלצה הבאה שלי תהיה:
לא לקנות ישר את סוג האלכוהול הבא – וויסקי, וודקה או רום.
אלא,
לנסות לשלב קודם סוגים נוספים של אלכוהול יחד עם הג'ין שבחרתם.
לצורך העניין – זה יכול להיות אמארו (משקאות מרירים) כמו – אפרול, קמפרי או צ'ינאר (ליקר על בסיס ארטישוק).
או – פורט, שרי או ורמוט, שהם כולם סוגים שונים של יינות מתובלים.
או אולי עשרות סוגים של ליקרים אחרים.
ככה – אנחנו לומדים לשלב כמה טעמים שונים,
על בסיס של אלכוהול מרכזי אחד.
לומדים לשים לב לניואנסים, ואז, כשנבחר לצרף סוג נוסף של אלכוהול,
כבר יהיה לנו "ביד", כמה מתכונים שונים ושווים לקוקטיילים.
והכי חשוב – יהיה לנו יפה וטעים!
לסיום –
מרכיב נוסף שחשוב להכיר נקרא ביטר.
ביטר הוא למעשה תמצית טעמים מאוד מרוכזת, שמדגישה ומחזקת טעמים.
תדמיינו – "מלח ופלפל", רק של קוקטיילים.
ביטרים הם למעשה אחד הסודות הראשונים שלומדים הברמנים, על מנת להעשיר את הטעם של המשקה,
ולתת ללקוח – או לחברים בבית – טעם עשיר ומעולה.
הביטר הנפוץ ביותר נקרא "אנגוסטורה ארומטיק ביטרס",
הוא בעצם משקה חזק מאוד (קרוב ל-45% אלכוהול), מאוד מורגש בטעמים של תבלינים כמו פלפל אנגלי, ציפורן וקינמון, ועוד המון תבלינים ושורשים.
ובקלות – יתן עומק לכמעט כל קוקטייל שתיצרו.
ישנם ביטרים נוספים – בטעמי קפה, שוקולד, סלרי, שזיפים ועוד.
חשוב להדגיש: הרבה מהם – בעיקר את הסוגים הפחות מוכרים – יהיה קשה להשיג בישראל.
אבל היי, הנה מצאנו סיבה לטוס לחו"ל…
בפרק הבא – נדבר על אילו כלים נצטרך, על מנת לפתח את הבר הביתי.
הכותב הוא מיקסולוג ומדריך קוקטיילים, שכתב חוברת מתכוני קוקטיילים עם מתכונים וטיפים שווים, כדי שגם אתם תוכלו ליצור קוקטיילים בבית בקלות – ותוכלו להוריד אותה בחינם ממש כאן.