יש קפה מאפה? העוקבים המתמידים של המגזין כבר יודעים שאנחנו מסקרים לא מעט נושאים שקשורים לכוס הקפה האידיאלית – החל ממדינות המקור שמהן מיובא הקפה, דרך אופן ואיכות הקלייה, ועד לבתי קפה מומלצים בארץ ובעולם. אבל מה עם מה שמגיע לצד הקפה?
הרבה פעמים החוויה הכוללת שלנו בבתי קפה מושפעת מפרמטרים נוספים, כמו האווירה במקום ואיכות המאפים שמוגשים. בדיוק בגלל זה, וכדי לחסוך לכם את ההתלבטות, הנה שישה מאפים הכי שווים בתל אביב לנשנש ליד הקפה שלכם:
קרואסון פטל-וניל של אנטיקוביץ' בייקרי
המאפייה המיתולוגית נוסדה עוד בשנות ה-30 בבלארוס, ונוהלה על-ידי ארבעה דורות של משפחת אנטיקוביץ'. לפני כחודש נפתח סניף מקומי ראשון, במתחם שוק בצלאל בתל אביב. במקום תוכלו למצוא מבחר מרשים ביותר של קינוחי ויטרינה, טארטים, קרואסונים ובורקסים, לצד בגטים ולחמים שונים. ההמלצה שלנו היא לנסות את קרואסון הפטל-וניל – מאפה רך ומתמסר, ממולא בכמות נדיבה של פטיסייר וניל וקרם פטל. מצטלם נהדר, אבל בעיקר טעים מאוד. מחיר: 15 ש"ח.
אנטיקוביץ' בייקרי: המכבי 2
קרואסון חמאה של לה-מולאן
בשנים האחרונות נדמה שיש איזו תחרות סמויה בין המאפיות בארץ – מי תמציא את המאפה הכי מוגזם. בין שלל מילויים, ציפויי סוכר וזילופים מפונפנים, יש לא מעט מקומות שמתמקדים בנראות על חשבון הטעם. בהקשר הזה, לה-מולאן היא למעשה ההפך הגמור. בולנז'רי צרפתי קלאסי שנותר נאמן למקור, ושהמאפים בו נעשים בדיוק מושלם. נכון, מדובר בקרואסון חמאה פשוט, אבל לפעמים זה בדיוק מה שצריך. מחיר: 12 ש"ח.
Le Moulin: בוגרשוב 72
מאפה הל של Fika
המאפייה השוודית מציעה שלל מאפים מצוינים, אבל ההמלצה שלנו היא להתרחק מהמוכר ולנסות את מאפה ההל המיוחד (בכל זאת, שוקולד תמצאו בכל מקום). מדובר במאפה שמרים שמשלב את המתיקות של הסוכר יחד עם טעמים מודגשים של התבלין הדומיננטי. כדאי לדעת שהמאפים של פיקה נמכרים לא רק בסניפים של פיקה, אלא גם בכמה מבתי הקפה המובילים בעיר: HOC, קפליקס וצ'אצ'וס למשל. מרגישים הרפתקנים במיוחד? נסו גם את מאפה הזעפרן. מחיר: 14 ש"ח.
פיקה: גורדון 36, דיזנגוף 267, תושיה 6
אקלר תותים וקרם פטיסייר של קפה דלאל
אם יש נחמה בחורף שמגיע, היא שאיתו מגיעים גם התותים. האקלר של קפה דלאל, עשוי בצק רבוך וממולא בקרם פטיסייר וניל עם חצאי תותים וקצפת, הוא כל מה שאנחנו מצפים מקינוח מושלם וחורפי. תעצמו את העיניים ותרגישו בפריז. מחיר: 29 ש"ח.
קפה דלאל: ז'בוטינסקי 108, תל-אביב
גרמושקה מנגו-פסיפלורה של אלכסנדר בייקרי
רק לפני כמה חודשים פתח אלכסנדר ברמן את הבולנז'רי שלו בלילנבלום, שהפך במהירות לאחד המקומות המדוברים בתל אביב. לא תמצאו כאן ויטרינות ענק עם עשרות מאפים, אלא מבחר מהודק של מאפים ולחמים טריים שנאפים במקום בכל יום. קשה לבחור פה רק מאפה אחד, אבל אם צריך אז אל תוותרו על הגרמושקה – מאפה מבצק קרואסון בשלל מילויים. הכי שווה לדעתנו היא הגרמושקה במילוי מנגו-פסיפלורה מתוק-חמצמץ מצוין. מחיר: 18 ש"ח.
אלכסנדר בולנז'רי: לילינבלום 18
קרואסון פיסטוק של לחמנינה
מדובר באחד הקרואסונים המדוברים ביותר בתל אביב. הקרואסון חמאתי ועשיר, ממולא במחית פיסטוק וקרם שקדים. אל תצפו במקרה הזה לקרואסון אוורירי שנמס בפה, אלא מדובר במאפה שחום ופריך, שאפשר בכיף לחלוק עם עוד מישהו. הנחמה האולטימטיבית לצד כוס קפוצ'ינו. מחיר: 16 ש"ח.
לחמנינה: קרמנצקי 14, מרמורק 4, איינשטיין 7, ראול ולנברג 18, יעל רום 8 פתח-תקווה, האורגים 12 חולון