
היום (30 בינואר) חוגגים את יום הקרואסון הבינלאומי, המאפה הכי צרפתי שבכלל לא המציאו בצרפת. מאז שהומצא מאפה השמרים הממכר, הוא קיבל מילויים מכל הסוגים – החל משוקולד, פיסטוק, שקדים או קרם פטיסייר, ועד מילויים מלוחים כמו גבינות, סלמון או ביצים.
אז לכבוד יום הקרואסון, ריכזנו 9 קרואסונים שווים ממקומות שונים בארץ, סתם ככה כדי לשטוף את העיניים:
קרואסון קרם פטיסייר ותותים של Boulangerie 96 בתל אביב, שאפשר להשיג רק ביום שישי:
גם קרואסון הפטל עם קרם מסקרפונה שלהם:
קרואסון הפיסטוק הזה של Maili's Fashion Cakes באשקלון:
קרואסון הסביח של La Maison Boulangerie בגבעתיים:
במילוי פטל, של רביבה וסיליה:
בתוספת ביצת עין עם חלמון נוזל ומפנק של Fresh the Market:
זה של קרמרי דה ל'אקלר סניף חיפה, במילוי גלידה:
במילוי קרם פרש ותותים טריים של לחמנינה:

גם המלוח הזה של לחמנינה, עם גבינת שמנת, סלמון, מלפפון וביצה קשה מגוררת מעל:
