מגזין שותים
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
מגזין שותים
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
מגזין שותים › אכלו לי שתו לי

יום הקרואסון הבינלאומי שמח – את אלה אתם חייבים לטעום

הוד אסולין | 30 בינואר 2023, 04:38
קרואסון שוקולד בצילום חתך מבפנים. צילום: מגזין שותים

יום הקרואסון הבינלאומי חל כל שנה ב-30 בינואר, לכבוד המאפה החמאתי האהוב. מאיפה הגיע אלינו הקרואסון? איך הוא הפך לאחד המאפים הכי פופולריים במאפיות ובבתי קפה ברחבי העולם? ולמה מגיע לו יום בינלאומי? (רמז: למה לא)

לקרואסון שורשים באוסטריה, שם הוא נקרא במקור Kipferl, והוא נוצר בצורת חצי ירח כדי לסמל את הניצחון על האימפריה העותמאנית, אבל יכול להיות שזו רק אגדה. הקיפפרל עשה את דרכו לצרפת במאה ה-19, שם האופים הוסיפו לו חמאה והפכו אותו לקרואסון שאנחנו מכירים היום.

קפה וקרואסון טרופי ב-pate and puff ב תל אביב. צילום: מגזין שותים
קרואסון טרופי ב-Pate and Puff בתל אביב
קפה וקרואסון במאפיית אנטיקוביץ' בתל אביב. צילום: מגזין שותים
קרואסון פטל-וניל במאפיית אנטיקוביץ' בתל אביב

בפריז, הקרואסון הוא עמוד תווך בעשייה הקולינרית. האפשרויות הן אינסופיות – מקרואסון החמאה הקלאסי, דרך מילוי קרם שקדים ועד פאן או שוקולה. אם תרצו לטעום בפריז קרואסונים מפורסמים, תוכלו למצוא בבוטיקים של מאפיית Ladurée, שמכינה קרואסונים כבר מעל מאה שנה וידועה במאפים המוקפדים ובסלוני התה המעוצבים שלה, או כמובן באחת המאפיות של פייר הרמה.

קרואסונים עשויים מבצק שמרים, שמכינים בטכניקה שיוצרת שכבות-שכבות של בצק דק – מוסיפים לבצק חמאה ומרדדים-מקפלים אותו שוב ושוב כדי ליצור את השכבות. במהלך האפייה שכבות הבצק נפרדות אחת מהשנייה, מתנפחות ויוצרות בועות אווריריות ורכות.

  • הקפה של תום יער יצא מהרצה, פופ-אפ ספיישלטי שהפך לקבוע, ועוד כמה בתי קפה חדשים לפתוח איתם את 2023
  • במבה במילוי במבה אדומה ("מתוקה") – גרסה חדשה בטעם תותי מתקתק-מלוח עם ניחוח נוסטלגי
קפוצ'ינו וקורנטו בבית הקפה Sant'Eustachio ברומא. צילום: מגזין שותים
קורנטו איטלקי במילוי פיסטוק אצל Sant'Eustachio il Caffe ברומא

אבל הקרואסונים לא מוגבלים רק לגבולות צרפת ואוסטריה. ברחבי העולם, קונדיטורים רבים ייצרו גרסאות משלהם למאפה הקלאסי. באיטליה ה'קורנטו' (ברבים: קורנטי) הוא הגרסה המקומית, לעתים ממולא בנוטלה או מילוי מתוק אחר. בפורטוגל אוכלים 'טרווסיירו' (travesseiro – כרית, בפורטוגזית), שלרוב ממולא בשקדים. האמריקאים חיברו את הקרואסון עם דונאט ויצרו 'קרונאט'. ואפילו אפשר לומר שהמעמול המזרח תיכוני, שלרוב מגיע במילוי תמרים, הוא גם בן דוד של הקרואסון בגלל צורת הסהר.

מאפה גרמושקה במילוי מנגו-פסיפלורה של אלכסנדר בתל אביב. צילום: מגזין שותים
גרמושקה מנגו-פסיפלורה של אלכסנדר בתל אביב
קרואסון שוקולד-בננה ב-Freyja Croissant Story בבודפשט. צילום: מגזין שותים
קרואסון שוקולד-בננה ב-Freyja Croissant Story בבודפשט
קרואסון פיסטוק-פטל ב-Freyja The Croissant Story בבודפשט. צילום: מגזין שותים
גם זה ב-Freyja בבודפשט, קרואסון פיסטוק-פטל

אז למה לא לחגוג את יום הקרואסון הבינלאומי עם גרסה כלשהי של המאפה – קרואסון חמאה קלאסי מסורתי, קורנטו איטלקי, מעמול או אפילו במילוי מלוח כמו ביצה או סלמון. יום קרואסון בינלאומי שמח!

קרואסון עם גאודה וביצת עין במתחת לעץ בתל אביב
קרואסון עם גאודה וביצת עין, מתחת לעץ
קרואסון במילוי קרם פרש ותותים טריים של לחמנינה
טוב וואו, יום הקרואסון הבינלאומי שמח, לחמנינה
אל תפספסו, עקבו אחרי מגזין שותים >>
ויש עוד הרבה גם באינסטגרם >>
חג פריז קרואסון שותים בעולם

בדוק יעניין אותך גם:

בואו לעקוב:

חם מהתנור:
קפה בעיבוד טבעי, שטוף, דבש או אנאירובי? כך תחלטו אותם נכון

קפה בעיבוד טבעי, שטוף, דבש או אנאירובי? כך תחלטו אותם נכון

Aeropress משיקים מטחנת קפה ידנית חדשה, שמתאימה כמו כפפה ליד

Aeropress משיקים מטחנת קפה ידנית חדשה, שמתאימה כמו כפפה ליד

קראנצ'י ומוגזם: ככה הדור הצעיר אוהב את השוקולד שלו

קראנצ'י ומוגזם: ככה הדור הצעיר אוהב את השוקולד שלו

בתי קפה שנסגרו, אירוע הקולים הגדול והקפה הקר הבא: חדשות הקפה

בתי קפה שנסגרו, אירוע הקולים הגדול והקפה הקר הבא: חדשות הקפה

חדש לחורף: קפסולות קפה בטעם צ'אי מסאלה ובטעם פקאן מקורמל

חדש לחורף: קפסולות קפה בטעם צ'אי מסאלה ובטעם פקאן מקורמל

שאולה: בית קפה ספיישלטי חדש, הראשון ממזרח לאבן גבירול

שאולה: בית קפה ספיישלטי חדש, הראשון ממזרח לאבן גבירול

השילוב המפתיע: איזה משקה מתאים לצד סלט טונה?

השילוב המפתיע: איזה משקה מתאים לצד סלט טונה?

יום של קפה ספיישלטי באמסטרדם: "הבשורה החברתית היא ממש מהפכה"

יום של קפה ספיישלטי באמסטרדם: "הבשורה החברתית היא ממש מהפכה"

קולים זעירים ופופ-אפים של קפה: זה מה שקורה בסצנת הספיישלטי של תל אביב

קולים זעירים ופופ-אפים של קפה: זה מה שקורה בסצנת הספיישלטי של תל אביב

מה זה קפה ספיישלטי? איכות מהשקיעה בשדה עד לאספרסו על הבר

מה זה קפה ספיישלטי? איכות מהשקיעה בשדה עד לאספרסו על הבר

נוודות דיגיטלית מקומית: לעבוד קרוב, לחשוב רחוק

נוודות דיגיטלית מקומית: לעבוד קרוב, לחשוב רחוק

חגי תשרי עם טעם של חדשנות: בירה ויין במארזים חגיגיים

חגי תשרי עם טעם של חדשנות: בירה ויין במארזים חגיגיים

פופ-אפ הקפה הזה רשמית מגיש את הקפה הטוב בישראל

פופ-אפ הקפה הזה רשמית מגיש את הקפה הטוב בישראל

מגזין שותים בכל מקום:
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
קטגוריות:

קפה
אלכוהול
אכלו לי שתו לי
420

מה זה פה:

מגזין שותים הוא מקום לכל מה שאנחנו אוהבים – קפה, אלכוהול, אוכל ושמח. לא בהכרח בסדר הזה ולפעמים ביחד. כותבים על מה שהיינו רוצים לקרוא, ובגובה העיניים.
אודות
צרו קשר

© מגזין שותים