מגזין שותים
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
מגזין שותים
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
מגזין שותים › קפה

לפי המתכון שלכם: בואו לטעום את תערובת פולי הקפה שאתם הרכבתם

הוד אסולין | 14 בדצמבר 2023, 12:59

לרגל חודש הקלייה הישראלית, החלטנו ליצור תערובת פולי קפה הכי ישראלית שיש – בעזרת הגולשים שלנו ובית קלייה ירושלמי. אתם החלטתם מה ייכנס לתוך התערובת ואיזה קפה ייצא, ועכשיו היא מוכנה • בואו לטעום את התערובת הראשונה שהורכבה בחוכמת ההמונים

בלנד פולי קפה "התערובת שלכם" של מגזין שותים

לכבוד חודש הקלייה הישראלית שחל בחודש נובמבר האחרון, החלטנו להפוך את המילים למעשים ולהרכיב תערובת פולי קפה חדשה בקלייה כחול-לבן – יחד איתכם, קוראי מגזין שותים והעוקבים והעוקבות ברשתות החברתיות.

חברנו לבית הקלייה הירושלמי 'שוּק קפה' ממחנה יהודה, שיאן הזכיות בתחרות 'הקפה הטוב' השנתית של מגזין שותים, והרכבנו ארבע שאלות שהגולשים יצטרכו לענות עליהן ולהכריע איך תיראה – ותיטָעם – התערובת החדשה שלכם.

כבר בשאלה הראשונה גילינו שהעם מקוטב, והפעם לא הפוליטיקאים אשמים: חצי מהעוקבים הצביעו שהתערובת תתאים למשקאות אספרסו, והחצי השני הצביעו לטובת משקאות פילטר. היה מעניין לראות שבזמן שבפייסבוק העוקבים התחלקו בערך 50-50 בין שתי האופציות, העוקבים באינסטגרם נטו משמעותית לטובת פילטר והעוקבים ברשת X נטו לטובת אספרסו.

סקר: תערובת פולי קפה שתתאים לפילטר או לאספרסו? העוקבים באינסטגרם הכריעו: פילטר
שאלה ראשונה: תערובת פולים שתתשאים לפילטר או לאספרסו? העוקבים באינסטגרם העדיפו פילטר

השאלה השנייה נגעה לטעם התערובת: האם תעדיפו תערובת עם טעמים מרירים, טעמים חמוצים או שמא תערובת מאוזנת? באופן טבעי, העוקבים ב-X, שהעדיפו תערובת לאספרסו, נטו טיפה יותר למרירות והעוקבים באינסטגרם, שהעדיפו תערובת לפילטר, נטו קצת לחמיצות – אבל בסיכום הכולל ניצח המרכז, כשרוב העוקבים והעוקבות העדיפו תערובת מאוזנת.

סקר: תערובת חמוצה או מרירה? העוקבים בטוויטר מרירים
שאלה שנייה: תערובת חמוצה או מרירה? העוקבים ב-X מרירים

תוצאת ביניים: נצטרך תערובת שתתאים גם לפילטר וגם לאספרסו ושתהיה מאוזנת בטעמים – לא מרירה מדי ולא חמוצה מדי – כדי לספק את כולכם. כלומר צריך לוותר על הרובוסטה שמוסיפה מרירות ופחות מתאימה למשקאות פילטר, ובנוגע לקלייה, היא צריכה להיות מספיק בהירה כדי שתתאים למשקאות פילטר, אבל לא בהירה מדי, כי אז הקפה יהיה חמוץ ופחות יתאים לחליטת אספרסו. מסקנה: תערובת 100% ערביקה בקלייה בינונית-מינוס (באזורים שבין City ל-Full City).

שתי השאלות האחרונות נגעו למתכון התערובת, כלומר מה יהיה ההרכב שלה: כמה זנים יהיו בה ומאילו מדינות. תערובת עם שני זנים תפיק טעמים חדים ומובחנים, ותערובת עם יותר זנים תיצור טעם שלם חדש, יותר מורכב ועגול. באינסטגרם העוקבים העדיפו תערובת עם שני זנים בלבד, אבל העוקבים ב-X ובפייסבוק הטו את הכף לטובת תערובת מורכבת יותר. ובנוגע לזנים והמדינות, רוב מוחלט של העוקבים הציעו להכניס לתערובת קפה מברזיל ומאתיופיה, והתקבלו גם הצעות לקפה מקולומביה וממדינות נוספות, בעיקר ממרכז אמריקה.

התערובת שלכם - פולי קפה ירוקים לפני קלייה. צילום: מגזין שותים
תערובת לפי המתכון שלכם: פולי הקפה הירוקים, לפני קלייה

את התוצאות והמסקנות שלחנו לברק לב-רן משוק קפה, ויחד איתו הרכבנו תערובת חדשה ומטריפה במהדורה מוגבלת, לפי הבקשות וההחלטות שלכם. התערובת שלכם, ככה היא נקראת, מורכבת מחמישה זנים שונים: ברזיל סֶרָאדוֹ בעיבוד שטוף כבסיס, ברזיל מחוות Moonlight של Daterra בעיבוד טבעי עם ציון ספיישלטי של 86.5, אתיופיה גוג'י בעיבוד טבעי שכחד-זני זכה במדליית זהב בתחרות הקפה הטוב 2023, קפה ממדינת אל סלבדור במרכז אמריקה בעיבוד דבש, ולסגירה תוספת מפתיעה קטנה בעיבוד אנאירובי מקולומביה.

את הפולים קלינו במשך 13:08 דקות, לקלייה בינונית-מינוס, ומשם היא עברה ישר לשקיות של 250 גרם. רוצים לדעת איך יצא? זו התערובת שלכם, אתם חייבים לטעום (קליק לרכישה).

באמצע הקלייה: מסתכלים על מדגם קטן מהפולים כדי להריח ולראות את הצבע. צילום: מגזין שותים
באמצע הקלייה: מסתכלים על מדגם קטן מהפולים כדי להריח ולראות את הצבע, עוד מעט מוכן
פולי הקפה מתקררים אחרי הקלייה. צילום: מגזין שותים
הפולים מתקררים אחרי הקלייה
אורזים את פולי הקפה מהתערובת שלכם בבית הקלייה שוק קפה בירושלים
אורזים את הפולים – קליק על התמונה לרכישת שקית
אל תפספסו, עקבו אחרי מגזין שותים >>
ויש עוד הרבה גם באינסטגרם >>
הגל השלישי ויראלי חדש על המדף חודש הקלייה הישראלית ירושלים פולי קפה קפה ספיישלטי תחרות הקפה הטוב

בדוק יעניין אותך גם:

בואו לעקוב:

חם מהתנור:
טעמתי כמה קפה שאפשר, וגיליתי שסצנת הספיישלטי של פראג נהדרת

טעמתי כמה קפה שאפשר, וגיליתי שסצנת הספיישלטי של פראג נהדרת

תפוח בדבש, ראש של דג וקברנה סוביניון: יינות מומלצים לראש השנה

תפוח בדבש, ראש של דג וקברנה סוביניון: יינות מומלצים לראש השנה

הטרנד של הקיץ: יינות שצריך לשתות עם קרח, והמותג הצרפתי שנותן תמורה גבוהה למחיר הנגיש

הטרנד של הקיץ: יינות שצריך לשתות עם קרח, והמותג הצרפתי שנותן תמורה גבוהה למחיר הנגיש

יומיים של פסטיבל בירה בדיזנגוף סנטר

יומיים של פסטיבל בירה בדיזנגוף סנטר

קפה של בוקר עם אֵלְ-לַמָה: בקצה הג'ונגל על שפת הים

קפה של בוקר עם אֵלְ-לַמָה: בקצה הג'ונגל על שפת הים

מה חושבים בעלי בתי קפה על לקוחות שיושבים עם לפטופ? "תזמינו, זה עסק שצריך להתקיים"

מה חושבים בעלי בתי קפה על לקוחות שיושבים עם לפטופ? "תזמינו, זה עסק שצריך להתקיים"

בין מסורת לפוליטיקה, יש בקולומביה ילדים שכבר שותים קפה ספיישלטי

בין מסורת לפוליטיקה, יש בקולומביה ילדים שכבר שותים קפה ספיישלטי

מבוורלי הילס לשוק הכרמל: מה באמת חסר לקפה בלוס אנג'לס?

מבוורלי הילס לשוק הכרמל: מה באמת חסר לקפה בלוס אנג'לס?

לכל מי שפספסו, ככה נראתה חגיגה אמיתית של קפה

לכל מי שפספסו, ככה נראתה חגיגה אמיתית של קפה

מבריסטה ביתי למאסטר קפה: 5 שדרוגים לחוויית הקפה היומית שלך

מבריסטה ביתי למאסטר קפה: 5 שדרוגים לחוויית הקפה היומית שלך

הופמן מתרחב: מה קורה כשלבר היין השכונתי נכנס קפה ישראלי בניחוח איטלקי

הופמן מתרחב: מה קורה כשלבר היין השכונתי נכנס קפה ישראלי בניחוח איטלקי

פסטיבל הקפה שהביא את הפריפריה לתל אביב וחיבר בין ספיישלטי, שוקולד ואומנות משדה הקרב

פסטיבל הקפה שהביא את הפריפריה לתל אביב וחיבר בין ספיישלטי, שוקולד ואומנות משדה הקרב

בית הקפה מהסדרה "חברים" מגיע לתל אביב: חדשות הקפה לקיץ

בית הקפה מהסדרה "חברים" מגיע לתל אביב: חדשות הקפה לקיץ

מגזין שותים בכל מקום:
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
קטגוריות:

קפה
אלכוהול
אכלו לי שתו לי
420

מה זה פה:

מגזין שותים הוא מקום לכל מה שאנחנו אוהבים – קפה, אלכוהול, אוכל ושמח. לא בהכרח בסדר הזה ולפעמים ביחד. כותבים על מה שהיינו רוצים לקרוא, ובגובה העיניים.
אודות
צרו קשר

© מגזין שותים