
מי אמר שבריאות וטעם לא הולכים ביחד? בית הקפה של אורבן שאמן בתל אביב מוכיח שלא רק שבריאות וטעם בהחלט יכולים להשתלב, זה יכול להיות גם טבעוני, וגם לגרום לכם להוציא את הסמארטפון ולפתוח את האינסטגרם. בית הקפה הטבעוני של אורבן שאמן נמצא בחזית מתחם הטיפּי ברחוב דיזנגוף, שמכיל גם סטודיו לתרגול יוגה ומתחם טיפולים.

בתפריט הבריא של אורבן שאמן לא תמצאו מרכיבים כמו סוכר לבן, גלוטן או קמח לבן, וכן תמצאו הרבה פירות, עלים, קמחים בריאים כמו כוסמת וקינואה, קטניות ומזונות-על כמו זרעי צ'יה, קייל וספירולינה. למרות זאת, התפריט לא חף ממנות מגרות ומושחתות, וב"מושחתות" הכוונה לפנקייקים מקמח כוסמת-קינואה עם פירות ורוטב ספירולינה, או טוסטים מלחם קינואה מרוחים בריבת חלב לצד בננה ושבבי קקאו.
טעמנו את הפנקייקים, שהגיעו לצד חתיכות בננה ושבבי קקאו. הם היו טעימים, מנחמים וממלאים בדיוק כמו שפנקייקים צריכים להיות. גם הטוסטים מלחם כוסמת עם אבוקדו ונבטים היו טעימים ומשביעים. אורבן שאמן מציעים גם כמה תוכניות של ניקוי רעלים, של כמה ימים או של עד שלושה שבועות.

אגף הקפה בתפריט מכיל אספרסו, קפוצ'ינו (רק חלב שקדים), קפה פילטר וקולד ברו, אבל בפועל אפשר לבקש כל משקה מבוסס אספרסו – אמריקנו או קפה קר על בסיס חלב שקדים למשל. אורבן שאמן מגישים קפה מפולים של Beanz, מותג קפה של הגל השלישי, שמתהדר בפולי קפה אורגניים טריים ואיכותיים שמגיעים היישר מהחוואים עצמם מרחבי העולם.
טעמנו קפה קר עם חלב שקדים וקפה קולד ברו, ואלה הגיעו בכוסות ענקיות, עם המון קרח וקשיות מתכלות כמובן. הקולד ברו היה עשיר בטעמים ועם גוף יחסית מלא, אם כי מעט חמוץ מדי – בעיה שאפשר לפתור בדרך כלל עם קצת חלב, ששובר את החמיצות, אבל למרבה הצער חלב שקדים פחות יעזור במקרה הזה. הקפה הקר (אספרסו, קרח וחלב שקדים) לא נפל מקפה עם חלב רגיל.

