מגזין שותים
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
מגזין שותים
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
מגזין שותים › קפה

תחרות "הקפה הטוב" 2025 יוצאת לדרך: מי קולה קפה לתפארת מדינת ישראל?

הוד אסולין | 2 במאי 2025, 14:58
קאפינג בתחרות "הקפה הטוב" של מגזין שותים. צילום: יעקב בלומנטל

מי קולה את הקפה הכי טוב בישראל? תחרות "הקפה הטוב" של מגזין שותים חוזרת לשנה רביעית ברציפות – ומזמינה את כל בתי הקלייה והמותגים המקומיים להתמודד על תואר "הקפה הטוב בישראל" לשנת 2025. ההרשמה נפתחת רשמית היום, וכולם מוזמנים להגיש את הזנים והתערובות שהם הכי גאים בהם. להרשמה – לחצו כאן

כמו בשנים הקודמות, גם השנה ייבחרו התערובות והזנים המצטיינים על ידי פאנל שיפוט מקצועי, שמורכב מחמישה שופטים ושופטות עם ניסיון עשיר בעולם הקפה. כל הקפה ייטעם בטעימה עיוורת בשיטת Cupping, מבלי לחשוף את שמות בתי הקלייה או הפרטים המזהים. המטרה: למצוא את התערובות והזנים שהכי קולעים לטעם של חובבי הקפה בישראל.

במיוחד בתקופה הזו, חשוב להבליט, לחגוג ולקדם את תעשיית הקפה המקומית. בשנה שעברה נרשמו 24 בתי קלייה ישראליים שהגישו לתחרות 91 זנים ותערובות קפה.

איך התחרות עובדת?

כל התערובות וזני הקפה שמשתתפים בתחרות יחולקו לקטגוריות – קפה חד-זני יחולק לקטגוריות לפי מדינת המקור, ותערובות יחולקו לקבוצות לפי אחוז הרובוסטה שהן מכילות. לדוגמה: בקטגוריה אחת יתחרו כל זני הערביקה מקולומביה, בקטגוריה שנייה יתחרו זנים מאינדונזיה, בקטגוריה שלישית קפה מברזיל וכן הלאה; תערובות 100% ערביקה יתחרו בקטגוריה נוספת, ובקטגוריה נפרדת יתחרו תערובות שמכילות גם רובוסטה. תערובות שמיועדות לקפה שחור יקבלו גם הן קטגוריה משלהן. לשם ההוגנות, זני קפה שעולים לצרכן מעל 240 ש"ח לק"ג יתחרו בקטגוריה נפרדת של קפה פרימיום.

התערובות והזנים שיקבלו את הציונים הגבוהים ביותר בכל קטגוריה יפורסמו ברוב כבוד ויזכו בתואר "הקפה הטוב בישראל" לשנת 2025, שכבר הפך בשנים האחרונות לתו תקן של איכות. זו הזדמנות מצוינת לבתי קלייה ומותגי קפה ישראליים, קטנים וגדולים, להציג לראווה את הקפה שלהם, לתת לו את הכבוד שמגיע לו ולהגדיל את החשיפה לקהלים חדשים של חובבי קפה בארץ ובעולם. אין מפסידים, רק הזוכים יפורסמו.

תחרות הקפה הטוב 2025 של מגזין שותים
תחרות הקפה הטוב 2025 של מגזין שותים – שנה רביעית ברציפות

השיפוט ייערך ב-12 ביוני 2025, בטעימה עיוורת בשיטת Cupping לפי פרוטוקול SCA. התערובות לקפה שחור ייטעמו כקפה בוץ. הטעימה תהיה עיוורת לחלוטין: השופטים לא יידעו מי קלה את הקפה שהם טועמים. יותר מזה, השופטים והבריסטה שיכין את הטעימות לא יידעו בכלל מי בתי הקלייה שמשתתפים בתחרות. כל אחד מהשופטים – בלי לשוחח עם השופטים האחרים – יעניק לכל קפה ציון בין 1 ל-10, לפי ההתרשמות מהארומה והטעם ולפי רמת ההנאה הכללית מהקפה. הציון הממוצע של כל חמשת השופטים יהווה את הציון הסופי של כל זן ותערובת. התחרות נערכת בפיקוח עו"ד.

המובילים בכל קטגוריה יקבלו פרסום נרחב בכל המדיות וברשתות החברתיות, ויזכו בתואר "הקפה הטוב בישראל לשנת 2025", שאפשר להשתמש בו על השקית, באתר, בפרסומים שונים ברשתות, בהודעות יח"צ לתקשורת וכדומה.

תשובות לכל השאלות החשובות תמצאו בעמוד של תחרות "הקפה הטוב בישראל".

נפתחה ההרשמה לתחרות "הקפה הטוב בישראל" 2025 של מגזין שותים
ההרשמה פתוחה עד 7.6 – קליק על התמונה להרשמה

צוות השיפוט

צוות השיפוט של תחרות "הקפה הטוב בישראל 2025" מורכב מפאנל של חמישה שופטים ושופטות מקצוענים, שמאחוריהם שנים רבות של טעימות, אימוני סנסוריקה ועבודה בתחומים שונים של עולם הקפה: מגידול קפה, דרך סחר ויבוא אביזרים, קלייה וחליטה, ועד הדרכות וניהול בית קפה. כל השופטים אובייקטיביים לחלוטין ולא קשורים לאף בית קלייה שמשתתף או שלא משתתף בתחרות.

אז מי השופטים? אורי קטן, אור שיפר, גבי גלוק, יובל ניימן, וזהר אבגי – שמצטרפת השנה לראשונה לצוות השיפוט, והופכת אותו לצוות הרחב והמגוון ביותר שהיה לנו עד כה בתחרות. כדאי לעקוב אחרי העמודים של תחרות "הקפה הטוב" בפייסבוק, באינסטגרם וברשת X כדי לא לפספס עדכונים חשובים על התחרות ועל השופטים.

השופטים מתחילים לטעום עם כף קאפינג מיוחדת. צילום: יעקב בלומנטל
צוות מקצועי בטעימה עיוורת בשיטת קאפינג (מתוך תחרות "הקפה הטוב" 2024). צילומים: יעקב בלומנטל

מי יכולים וצריכים להשתתף בתחרות?

כל מי שקולה קפה בישראל ומציע אותו למכירה לקהל הרחב מוזמן להשתף בתחרות "הקפה הטוב בישראל 2025" של מגזין שותים: בתי קלייה מכל הסוגים והגדלים, מותגי קפה, בתי קפה קטנים שקולים בעצמם, רשתות בתי קפה, מי שקולה כמויות קטנות בבית, ואפילו חנויות או בתי קפה שלא קולים בעצמם אבל יש להם תערובת ייחודית Private Label שנקלית במיוחד עבורם. וחשוב לציין שהתחרות לא מיועדת רק לקפה ספיישלטי יוקרתי. שתי הדרישות היחידות להשתתפות: הקלייה מתבצעת בישראל, והקפה הקלוי זמין ומוצע למכירה לקהל הרחב – בחנות, באתר, בוולט או בכל דרך אחרת.

ההרשמה לתחרות "הקפה הטוב בישראל 2025" פתוחה עד 7.6 – ועדיף להקדים כדי להבטיח את ההשתתפות. כל מי שעומדים בשני התנאים מוזמנים להירשם ולהשתתף בתחרות עם כל הזנים והתערובות שהם גאים בהם ומקבלים עליהם מחמאות. ניתן להשתתף במספר קטגוריות, ואף לשלוח יותר מקפה אחד לכל קטגוריה. לחצו על הלינק הזה להרשמה.

לו"ז התחרות:
– 7/6/25: ההרשמה נסגרת
– 10/6/25: יום אחרון להגשת הפולים
– 12/6/25: יום השיפוט
– 17/6/25: פרסום התוצאות

וגם השנה הקהל הרחב יוכל להגיע לאירוע עצמו עם גישת VIP אל מאחורי הקלעים של התחרות, לראות את השופטים בפעולה, ואפילו לטעום בעצמכם. קליק כאן לכרטיס אל מאחורי הקלעים.

אל תפספסו, עקבו אחרי מגזין שותים >>
ויש עוד הרבה גם באינסטגרם >>
פולי קפה קאפינג קפה ספיישלטי תחרויות קפה תחרות הקפה הטוב

בדוק יעניין אותך גם:

בואו לעקוב:

חם מהתנור:
3-4 כוסות קפה ביום אולי יעשו אתכם צעירים יותר: מחקר חדש

3-4 כוסות קפה ביום אולי יעשו אתכם צעירים יותר: מחקר חדש

חורף של יין: מאילת ועד בוז'ולה, דרך הנגב וקטלוג 2026

חורף של יין: מאילת ועד בוז'ולה, דרך הנגב וקטלוג 2026

בית קלייה חדש בתל אביב, והשקות קפה בביג גלילות: חדשות הקפה

בית קלייה חדש בתל אביב, והשקות קפה בביג גלילות: חדשות הקפה

הקפה שהחזיר את איטליה הביתה, חלק 2: הגומייה למקינטה שהפכה למסע

הקפה שהחזיר את איטליה הביתה, חלק 2: הגומייה למקינטה שהפכה למסע

88% מעדיפים כוס גדולה: מחקר חדש מגלה את הרגלי הקפה של ישראלים בחורף

88% מעדיפים כוס גדולה: מחקר חדש מגלה את הרגלי הקפה של ישראלים בחורף

נספרסו משיקה בוטיק חדש בביג גלילות, וקולקציית תערובות Festive חורפית

נספרסו משיקה בוטיק חדש בביג גלילות, וקולקציית תערובות Festive חורפית

ערביקה מהודו, ועידת הקפה הראשונה ובית קפה שנסגר: חדשות הקפה

ערביקה מהודו, ועידת הקפה הראשונה ובית קפה שנסגר: חדשות הקפה

הקפה שהחזיר את איטליה הביתה

הקפה שהחזיר את איטליה הביתה

בית הקפה Cups ביהודה הלוי נסגר – ומה יש במקומו?

בית הקפה Cups ביהודה הלוי נסגר – ומה יש במקומו?

Trieste Coffee Experts 2025: מעצבים את עתיד הקפה בטרייסטה

Trieste Coffee Experts 2025: מעצבים את עתיד הקפה בטרייסטה

להכין קפה בלי ללכלך את השיש: התוספת החדשה למקינטה שלכם

להכין קפה בלי ללכלך את השיש: התוספת החדשה למקינטה שלכם

קפה מנומר, וחטאים מתוקים במילאנו | אנשי הקפה בשוק

קפה מנומר, וחטאים מתוקים במילאנו | אנשי הקפה בשוק

6 בתי קפה חדשים יחסית בתל אביב, שמגישים פולי ספיישלטי מקלייה מקומית

6 בתי קפה חדשים יחסית בתל אביב, שמגישים פולי ספיישלטי מקלייה מקומית

מגזין שותים בכל מקום:
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
קטגוריות:

קפה
אלכוהול
אכלו לי שתו לי
420

מה זה פה:

מגזין שותים הוא מקום לכל מה שאנחנו אוהבים – קפה, אלכוהול, אוכל ושמח. לא בהכרח בסדר הזה ולפעמים ביחד. כותבים על מה שהיינו רוצים לקרוא, ובגובה העיניים.
אודות
צרו קשר

© מגזין שותים