
מי קולה את הקפה הכי טוב בישראל? תחרות "הקפה הטוב" של מגזין שותים חוזרת לשנה רביעית ברציפות – ומזמינה את כל בתי הקלייה והמותגים המקומיים להתמודד על תואר "הקפה הטוב בישראל" לשנת 2025. ההרשמה נפתחת רשמית היום, וכולם מוזמנים להגיש את הזנים והתערובות שהם הכי גאים בהם. להרשמה – לחצו כאן
כמו בשנים הקודמות, גם השנה ייבחרו התערובות והזנים המצטיינים על ידי פאנל שיפוט מקצועי, שמורכב מחמישה שופטים ושופטות עם ניסיון עשיר בעולם הקפה. כל הקפה ייטעם בטעימה עיוורת בשיטת Cupping, מבלי לחשוף את שמות בתי הקלייה או הפרטים המזהים. המטרה: למצוא את התערובות והזנים שהכי קולעים לטעם של חובבי הקפה בישראל.
במיוחד בתקופה הזו, חשוב להבליט, לחגוג ולקדם את תעשיית הקפה המקומית. בשנה שעברה נרשמו 24 בתי קלייה ישראליים שהגישו לתחרות 91 זנים ותערובות קפה.
איך התחרות עובדת?
כל התערובות וזני הקפה שמשתתפים בתחרות יחולקו לקטגוריות – קפה חד-זני יחולק לקטגוריות לפי מדינת המקור, ותערובות יחולקו לקבוצות לפי אחוז הרובוסטה שהן מכילות. לדוגמה: בקטגוריה אחת יתחרו כל זני הערביקה מקולומביה, בקטגוריה שנייה יתחרו זנים מאינדונזיה, בקטגוריה שלישית קפה מברזיל וכן הלאה; תערובות 100% ערביקה יתחרו בקטגוריה נוספת, ובקטגוריה נפרדת יתחרו תערובות שמכילות גם רובוסטה. תערובות שמיועדות לקפה שחור יקבלו גם הן קטגוריה משלהן. לשם ההוגנות, זני קפה שעולים לצרכן מעל 240 ש"ח לק"ג יתחרו בקטגוריה נפרדת של קפה פרימיום.
התערובות והזנים שיקבלו את הציונים הגבוהים ביותר בכל קטגוריה יפורסמו ברוב כבוד ויזכו בתואר "הקפה הטוב בישראל" לשנת 2025, שכבר הפך בשנים האחרונות לתו תקן של איכות. זו הזדמנות מצוינת לבתי קלייה ומותגי קפה ישראליים, קטנים וגדולים, להציג לראווה את הקפה שלהם, לתת לו את הכבוד שמגיע לו ולהגדיל את החשיפה לקהלים חדשים של חובבי קפה בארץ ובעולם. אין מפסידים, רק הזוכים יפורסמו.

השיפוט ייערך ב-12 ביוני 2025, בטעימה עיוורת בשיטת Cupping לפי פרוטוקול SCA. התערובות לקפה שחור ייטעמו כקפה בוץ. הטעימה תהיה עיוורת לחלוטין: השופטים לא יידעו מי קלה את הקפה שהם טועמים. יותר מזה, השופטים והבריסטה שיכין את הטעימות לא יידעו בכלל מי בתי הקלייה שמשתתפים בתחרות. כל אחד מהשופטים – בלי לשוחח עם השופטים האחרים – יעניק לכל קפה ציון בין 1 ל-10, לפי ההתרשמות מהארומה והטעם ולפי רמת ההנאה הכללית מהקפה. הציון הממוצע של כל חמשת השופטים יהווה את הציון הסופי של כל זן ותערובת. התחרות נערכת בפיקוח עו"ד.
המובילים בכל קטגוריה יקבלו פרסום נרחב בכל המדיות וברשתות החברתיות, ויזכו בתואר "הקפה הטוב בישראל לשנת 2025", שאפשר להשתמש בו על השקית, באתר, בפרסומים שונים ברשתות, בהודעות יח"צ לתקשורת וכדומה.
תשובות לכל השאלות החשובות תמצאו בעמוד של תחרות "הקפה הטוב בישראל".

צוות השיפוט
צוות השיפוט של תחרות "הקפה הטוב בישראל 2025" מורכב מפאנל של חמישה שופטים ושופטות מקצוענים, שמאחוריהם שנים רבות של טעימות, אימוני סנסוריקה ועבודה בתחומים שונים של עולם הקפה: מגידול קפה, דרך סחר ויבוא אביזרים, קלייה וחליטה, ועד הדרכות וניהול בית קפה. כל השופטים אובייקטיביים לחלוטין ולא קשורים לאף בית קלייה שמשתתף או שלא משתתף בתחרות.
אז מי השופטים? אורי קטן, אור שיפר, גבי גלוק, יובל ניימן, וזהר אבגי – שמצטרפת השנה לראשונה לצוות השיפוט, והופכת אותו לצוות הרחב והמגוון ביותר שהיה לנו עד כה בתחרות. כדאי לעקוב אחרי העמודים של תחרות "הקפה הטוב" בפייסבוק, באינסטגרם וברשת X כדי לא לפספס עדכונים חשובים על התחרות ועל השופטים.

מי יכולים וצריכים להשתתף בתחרות?
כל מי שקולה קפה בישראל ומציע אותו למכירה לקהל הרחב מוזמן להשתף בתחרות "הקפה הטוב בישראל 2025" של מגזין שותים: בתי קלייה מכל הסוגים והגדלים, מותגי קפה, בתי קפה קטנים שקולים בעצמם, רשתות בתי קפה, מי שקולה כמויות קטנות בבית, ואפילו חנויות או בתי קפה שלא קולים בעצמם אבל יש להם תערובת ייחודית Private Label שנקלית במיוחד עבורם. וחשוב לציין שהתחרות לא מיועדת רק לקפה ספיישלטי יוקרתי. שתי הדרישות היחידות להשתתפות: הקלייה מתבצעת בישראל, והקפה הקלוי זמין ומוצע למכירה לקהל הרחב – בחנות, באתר, בוולט או בכל דרך אחרת.
ההרשמה לתחרות "הקפה הטוב בישראל 2025" פתוחה עד 7.6 – ועדיף להקדים כדי להבטיח את ההשתתפות. כל מי שעומדים בשני התנאים מוזמנים להירשם ולהשתתף בתחרות עם כל הזנים והתערובות שהם גאים בהם ומקבלים עליהם מחמאות. ניתן להשתתף במספר קטגוריות, ואף לשלוח יותר מקפה אחד לכל קטגוריה. לחצו על הלינק הזה להרשמה.
לו"ז התחרות:
– 7/6/25: ההרשמה נסגרת
– 10/6/25: יום אחרון להגשת הפולים
– 12/6/25: יום השיפוט
– 17/6/25: פרסום התוצאות
וגם השנה הקהל הרחב יוכל להגיע לאירוע עצמו עם גישת VIP אל מאחורי הקלעים של התחרות, לראות את השופטים בפעולה, ואפילו לטעום בעצמכם. קליק כאן לכרטיס אל מאחורי הקלעים.