שטראוס משיקה שני מוצרים חדשים עם תחליפי חלב: קפה קר בפחית על בסיס שיבולת שועל, ושוקו על בסיס סויה שבאמת יכול לתעתע
קפה עלית השיקו לפני שנתיים את סדרת קפה נמס ICE – קפה קר חלבי, מוכן לשתייה בפחיות – וכעת משיקים גם גרסה טבעונית סלאש פרווה, על בסיס שיבולת שועל במקום חלב.
הגרסה החדשה מגיעה בטעם קלאסי, ובהשוואה לגרסה החלבית היא מכילה גם טעם לוואי עדין ומתבקש של השיבולת – אבל לא משהו שיפתיע את צרכני תחליף החלב הפופולרי, שכבר מזמן עקף בסיבוב את הסויות והשקדים למיניהם.
סדרת פחיות הקפה הקר של נמס ICE הושקה כאמור לפני שנתיים, בטעמי וניל וקלאסי, ומאז השיקה גם טעמי נוגט וקרמל במהדורות מוגבלות.
התוספת החדשה של עלית לקטגוריית הקפה הקר המוכן לשתייה במקררים מצטרפת לגל חידושים בשוק הצומח, כמו סדרת הפחיות החדשה של Nescafé או הקפה הקר ללא סוכר של יטבתה (מותג שגם שייך לשטראוס).
זו לא הפעם הראשונה ששטראוס מנסה לתת מענה לטבעונים ולשותי השיבולת בדמות קפה קר בפחית. בעבר השיקה משקה דומה גם תחת המותג Beanz, כחלק מסדרת משקאות שכנראה פחות תפסה, ואחרי שעברה גלגול מקולד ברו לקפה קר רגיל, נעלמה בשקט בשקט מהמקררים.
זה חלב? זה ציפור? לא, זה סויה
בנוסף, בעוד מותג ששייך לשטראוס, אלפרו משיקים משקה חדש בסדרת המשקאות Not Milk – שהושקה לפני כשלוש שנים ומתיימרת לספק תחליפי חלב צמחיים שמתקרבים בטעם ובתחושה כמה שיותר לחלב רגיל, והאמת עושה את זה בהצלחה די גדולה עד כה.
והפעם: שוקו שמבוסס על סויה, ולא על שיבולת שועל כמו שאר משקאות ה-Not Milk בסדרה. את מבחן טעם הלוואי והדמיון למשקה חלבי רגיל, הנוט מילק שוקו של אלפרו עובר בהצטיינות. אמנם כדי להשיג את זה מוסיפים בייצור כל מיני תוספות, כמו שמן קנולה, מייצבים וסידן, אבל גם בשוקו חלבי רגיל תמצאו משום מה רשימת מרכיבים ארוכה לא פחות. המרקם חלק וחלבי והטעם הוא טעמו המודגש של קקאו. טעים ומתאים לשתייה כמו שהוא, על קרח או עם דגני בוקר – ממש כמו שוקו רגיל מהמקרר.
בחודש שעבר השיוק באלפרו גם משקה אייס קפה על בסיס שיבולת שועל.