
אחת הרעות החולות של משקאות קפה קר מוכנים, ומוצרים תעשייתיים בכלל, היא עודף סוכר. מנתוני סקר שנערך בשנה שעברה עולה כי 20% מהצרכנים נוהגים לשתות בקיץ משקאות קפה קר ארוזים ומוכנים לשתייה, ומסקר חדש של מכון Shiluv עולה ש-47% מהצרכנים שותים קפה ללא סוכר – ובצדק.
אם נשים רגע בצד את הבעיות הבריאותיות של סוכר וממתיקים מלאכותיים, הם פשוט פוגעים בטעם של הקפה. הסוכר שמוסיפים למשקאות ארוזים ממסך את הטעמים הטבעיים של הקפה והופך את כל המשקאות לאותו טעם – מתוק מדי. הבעיה מתגברת במשקאות אייס קפה קרים. נכון קולה קרה זה מעולה אבל בטמפרטורת החדר היא נהיית מתוקה עד כדי בחילה? הסיבה היא שככל שהטמפרטורה של המשקה יורדת כך גם יורדת הרגישות שלנו לקליטת הטעם המתוק, והיצרנים נאלצים להוסיף עוד ועוד סוכר כדי לפצות.
בשביל אותם 47% משתייני הקפה שמעדיפים אותו ללא סוכר, וצודקים, יטבתה השיקה משקה חדש בסדרת "כוסות קפה קר", ללא תוספת סוכר או ממתיקים. הוא מצטרף לשלושת הטעמים האחרים בסדרה שהושקה ב-2019: בטעם קלאסי, בטעם מעודן ובטעם חזק.
הקפה הקר החדש, גם הוא בטעם קלאסי – אמנם נקרא יטבתה אבל מיוצר באוסטריה – מצליח להוכיח שגם משקאות קפה קר מוכנים יכולים להסתדר יפה בלי המתקה. הקפה מקבל מתקתקות עדינה וטבעית מהחלב ומתערובת פולי הערביקה, ובתוספת הקקאו מקבלים קפה מרענן וטעים, שעדיף על מקביליו עתירי הסוכר. אחרי שנפטרנו מתוספת הסוכר, השלב הבא הוא להיפטר מתוספת חומרי הטעם והריח המיותרים.

משקה Pro בטעם תות-שוקולד לבן
משקה חדש נוסף של יטבתה שגם מגיע לרשתות השיווק בימים אלה הוא משקה Pro בטעם תות ושוקולד לבן. גם הוא ללא סוכר, ומיוצר במחלבת יטבתה. בבקבוק של 350 מ"ל הוא מכיל 25 גרם חלבון וסה"כ 140 קלוריות, ומרקמו דליל כמו של חלב ולא כמו יוגורט לשתייה. הוא מצטרף לסדרת משקאות פרו ללא סוכר של יטבתה, שמכילה טעמי קפה ושוקולד-אגוזים.
- הדרכות חינם, סיורי קפה, ואפילו שיא גינס: חדשות הקפה
- בית קפה צמחוני חדש בדיזנגוף, מפת ספיישלטי וקפה קר בחורף: חדשות הקפה
