מגזין שותים
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
מגזין שותים
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
מגזין שותים › קפה

4 דרכים להכין בשטח קפה איכותי שהוא לא קפה שחור בפינג'אן

הוד אסולין | 5 בפברואר 2020, 16:44
אישה שותה קפה מול השקיעה. צילום: rottonara

מים, כובע, נעליים נוחות, המון מצב רוח – ופק"ל קפה כמובן. אלה דברים שלא יוצאים בלעדיהם לטיול בשטח. אבל אם הקפה הטורקי בפינג'אן עושה לכם הרגשה של מילואים (סליחה אביב אלוש, לא משהו אישי) יש עוד כמה דרכים להכין קפה איכותי בשטח.

>> בואו לטעום את הזוכים בתחרות "הקפה הטוב בישראל" לשנת 2025

איך בוחרים ערכת קפה שתתאים לשטח? קודם כל חשוב שתהיה קטנה, קלה ונוחה לנשיאה. דבר שני, שלא תהיה שבירה. כל מיני מכשירים שעשויים מזכוכית – לא הפעם. גם בשטח תצטרכו לרוב מים חמים, אז אפשר להביא בתרמוס או להרתיח על המקום עם גזייה. הנה ארבע דרכים להכין קפה איכותי בשטח שהן לא לבשל קפה שחור בפינג'אן:

AeroPress

AeroPress הוא אחד המכשירים שמייצגים את מהפכת הקפה של הגל השלישי. החליטה מתבצעת באמצעות לחץ שמופעל על המים ומעביר אותם דרך הקפה הטחון ופילטר הנייר. מתקבל קפה חלק, עשיר ומרוכז, שאפשר לדלל במים או חלב לפי הטעם. בזכות הגודל הקומפקטי שלו והפלסטיק הלא-שביר תוכלו לזרוק אותו לתיק ולקחת לכל מקום ללא חשש. חיסרון אחד לשימוש בשטח, שאפשר לראות אותו גם כיתרון: לא תוכלו להשתמש בכוס חד-פעמית, שפשוט תימעך תחת הלחץ שמופעל על המכשיר.

מה צריך כדי להכין: קפה טרי טחון דק-בינוני, מים רותחים, פילטר נייר ייעודי, כוס קשיחה ויציבה

להכין קפה בשטח עם אירופרס. צילום: Sean Benesh
חלק ועשיר. צילום: Sean Benesh

מכונת אספרסו ניידת

הכותרת מדברת בעד עצמה – אם אתם אוהבים את מנת הקפאין שלכם בצורה הטהורה של אספרסו ולא יכולים לוותר עליו גם מחוץ לבית, מכונת האספרסו הניידת הזו היא מה שאתם צריכים כשאתם יוצאים לשטח. המכונה הקטנה הזו יודעת להוציא אספרסו טעים בקלות ובמהירות מקפה טחון או מקפסולות, ולא תצטרכו לשתות בכוס חד-פעמית כי היא מגיעה עם כוס זכוכית איכותית. ואין לכם מה לפחד עליה יותר מדי, כי שכבת הסיליקון שעוטפת אותה מגנה עליה יפה מפני חבטות וזעזועים. המכונה לא דורשת בטריות או חיבור לחשמל, רק מים חמים. באותה נשימה, כדאי לבדוק גם את Nanopresso.

מה צריך כדי להכין: קפה טחון לאספרסו או קפסולה תואמת נספרסו, מים רותחים

מכונת אספרסו ניידת בשטח עם הקופסה
אספרסו בשטח מקפה טחון או קפסולות

מקינטה

המקינטה האיטלקית יכולה לחולל פלאים בטיול שלכם – אין כמו להניח אותה על האש ולהמתין לקפה שיואיל בטובו לזרום מהמזרקה הקטנה. תוכלו לבחור מקינטה בגודל שמתאים לכמות האנשים וכל אחד יהנה מכוס מוקה מפנקת, שזה כמו אספרסו אבל נחלט בלחץ נמוך יותר ולכן אל תיבהלו כשהוא יוצא בלי שכבת קרמה.

מה צריך כדי להכין: קפה טחון דק-בינוני, מים בכל טמפרטורה, גזייה

מקינטה עם קפה טחון טרי. צילום: Luisella Planeta Leoni
מקינטה. צילום: Luisella Planeta Leoni

קולד ברו

אמנם את הקולד ברו תצטרכו להכין (או לקנות) מראש ולא תזכו ליהנות מחוויית הכנת הקפה בשטח, אבל ביום חם בשטח אתם תודו לעצמכם על ההחלטה להביא קפה קר. הקולד ברו מתאפיין ברכות ועדינות ובטעמים מורכבים שאי אפשר למצוא בקפה שהוכן כרגיל במים חמים. כל מה שצריך הוא קפה טרי טחון גס, להשרות אותו במים קרים או בטמפרטורת החדר למשך 10-20 שעות ולסנן החוצה את הקפה הטחון. תוכלו למזוג אותו לכל בקבוק או תרמוס, ולשתות אותו בתוספת מים, קרח, חלב או גם וגם. כדאי לשתות קר מאוד.

מה צריך כדי להכין: מכינים או קונים מראש – כדאי להביא איתכם קרח, או לחלופין לסחוב את הקפה בתרמוס או בבקבוק אחר ששומר על הקור

כוס קפה קר עם קוביות קרח משפריצות
קולד ברו קר. צילום: Kaffee Meister
אל תפספסו, עקבו אחרי מגזין שותים >>
ויש עוד הרבה גם באינסטגרם >>
איך מכינים קפה אספרסו מקינטה קולד ברו

בדוק יעניין אותך גם:

בואו לעקוב:

חם מהתנור:
מה זה קפה ספיישלטי? איכות מהשקיעה בשדה עד לאספרסו על הבר

מה זה קפה ספיישלטי? איכות מהשקיעה בשדה עד לאספרסו על הבר

נוודות דיגיטלית מקומית: לעבוד קרוב, לחשוב רחוק

נוודות דיגיטלית מקומית: לעבוד קרוב, לחשוב רחוק

חגי תשרי עם טעם של חדשנות: בירה ויין במארזים חגיגיים

חגי תשרי עם טעם של חדשנות: בירה ויין במארזים חגיגיים

פופ-אפ הקפה הזה רשמית מגיש את הקפה הטוב בישראל

פופ-אפ הקפה הזה רשמית מגיש את הקפה הטוב בישראל

עובד קולומביאני טוב קוטף כ-100 ק"ג קפה ביום – בחום או בקור, בגשם או בשמש

עובד קולומביאני טוב קוטף כ-100 ק"ג קפה ביום – בחום או בקור, בגשם או בשמש

חלום לשנה החדשה: "טעם הקפה המריר התערבב עם טעם של תקווה"

חלום לשנה החדשה: "טעם הקפה המריר התערבב עם טעם של תקווה"

נחת סוגרים את בית הקפה המיתולוגי בכיכר דיזנגוף, ולאן עוברים?

נחת סוגרים את בית הקפה המיתולוגי בכיכר דיזנגוף, ולאן עוברים?

דיצה באלנבי: "שילוב תל אביבי מושלם" של קפה בבוקר ואלכוהול בערב

דיצה באלנבי: "שילוב תל אביבי מושלם" של קפה בבוקר ואלכוהול בערב

פייקאוהאלה – הקפה הכוכב מהונדורס

פייקאוהאלה – הקפה הכוכב מהונדורס

הנווד השמח ביותר בעולם: "הקפה הכי טוב בניו זילנד, אבל גם בתל אביב הקפה משובח"

הנווד השמח ביותר בעולם: "הקפה הכי טוב בניו זילנד, אבל גם בתל אביב הקפה משובח"

טעמתי כמה קפה שאפשר, וגיליתי שסצנת הספיישלטי של פראג נהדרת

טעמתי כמה קפה שאפשר, וגיליתי שסצנת הספיישלטי של פראג נהדרת

תפוח בדבש, ראש של דג וקברנה סוביניון: יינות מומלצים לראש השנה

תפוח בדבש, ראש של דג וקברנה סוביניון: יינות מומלצים לראש השנה

הטרנד של הקיץ: יינות שצריך לשתות עם קרח, והמותג הצרפתי שנותן תמורה גבוהה למחיר הנגיש

הטרנד של הקיץ: יינות שצריך לשתות עם קרח, והמותג הצרפתי שנותן תמורה גבוהה למחיר הנגיש

מגזין שותים בכל מקום:
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
קטגוריות:

קפה
אלכוהול
אכלו לי שתו לי
420

מה זה פה:

מגזין שותים הוא מקום לכל מה שאנחנו אוהבים – קפה, אלכוהול, אוכל ושמח. לא בהכרח בסדר הזה ולפעמים ביחד. כותבים על מה שהיינו רוצים לקרוא, ובגובה העיניים.
אודות
צרו קשר

© מגזין שותים