
"כל העניין הוא לשתות משהו קר בלב מדבר" כתב מאיר אריאל, אבל בואו נודה שאם הגעתם עד ללב המדבר, לפסגת הר או לאיזה מעיין ולא ישבתם לקפה טוב, כאילו לא יצאתם לשטח בכלל. ואם כבר עברו כמה שנים מתחילת שנות העשרים שלכם ולמדתם ליהנות מנפלאות האספרסו – כנראה באותה תקופה שבה גם התחלתם לאהוב סודה – אולי לא תסתפקו בקפה שחור מבושל בפינג'אן.
בשביל כל אותם חובבי קפה שלא יכולים לוותר על כוס אספרסו גם מחוץ לבית או לבית הקפה המציאו פתרון בדמות מכונת אספרסו ניידת, כזו שאפשר להכניס לתיק ולקחת לכל מקום. בדקנו אם המכונה עונה על הצורך, והכי חשוב – איך יוצא האספרסו.

איך מכינים:
המכונה הניידת מורכבת מארבעה חלקים עיקריים: מיכל מים, מכסה עם משאבה להזרמת המים בלחץ, מיכל לטעינת קפה טחון או קפסולות, וכוס זכוכית.
אופן ההכנה די פשוט: בשלב הראשון טוענים קפה טחון למיכל המתאים באמצעות הכפית המצורפת ודוחסים – הכפית מכילה 7 גרם קפה, כמו שנדרש להכנת אספרסו, והחלק האחורי שלה משמש כטמפר לדחיסת הקפה במיכל. אם אתם משתמשים בקפסולות (נספרסו או תואמות נספרסו), פשוט מכניסים את הקפסולה למיכל המתאים. לאחר מכן מרכיבים את מיכל המים וממלאים אותו במים רותחים עד הקו המסומן. שימו לב שהקו המסומן הוא 70 מ"ל מים, כלומר אספרסו ארוך, אז אם רוצים אספרסו קצר (30-35 מ"ל) אפשר למלא חצי מהכמות.
השלב השלישי הוא שלב החליטה. צריך להרים את ידית המשאבה שבראש המכונה, ובאמצעות לחיצות קצובות על הידית להוריד את המים החמים מהמיכל אל הכוס דרך הקפה הטחון (או הקפסולה) שנמצא באמצע. כשתפסיקו להרגיש התנגדות בלחיצת הידית, סימן שנגמרו המים במיכל והחליטה הסתיימה.
איך הקפה:
הכנו כמה כוסות אספרסו עם המכונה הניידת, גם עם קפסולות וגם עם קפה טחון טרי. יש לציין שהמכונה אמנם קטנה אבל היא מפתיעה לטובה – גם עם קפה טחון וגם עם קפסולה קיבלנו אספרסו טעים, עם גוף מלא ושכבת קרמה דקה. כוס הזכוכית שמגיעה עם המכונה משפרת את חוויית השתייה בשטח: הכוס עבה ואיכותית, ולא צריך להתפשר על כוסות חד פעמיות שהורסות גם את הקפה וגם את הסביבה. והיא גם מספיק גדולה כדי שתוכלו להוסיף אליה חלב, קצף, מים או קרח כדי להכין את המשקה שאתם אוהבים.

באופן כללי לגבי אספרסו, גם בשטח חשוב לזכור שני דברים: הראשון הוא להשתמש בקפה טרי שנטחן כמה שיותר סמוך לזמן החליטה, ולדחוס אותו היטב בתוך המיכל. אם אתם משתמשים בקפסולה אתם כבר מסודרים. הדבר השני הוא לחמם את כוס הזכוכית במעט מים רותחים לפני הכנת הקפה, כדי שהיא לא תוריד במהירות את הטמפרטורה של האספרסו.
לסיכום, תמורת המחיר שאנחנו מצאנו אותה (299 ש"ח) מדובר בפתרון מצוין למי שאוהב לשתות אספרסו גם מחוץ לבית. המכונה לא דורשת אש, סוללות או חיבור לחשמל, אז אפשר להשתמש בה גם בים, במכונית ובעצם בכל מקום. וזה גם יתרון לשומרי השבת – פשוט להוסיף מים מהמיחם ויש לכם אספרסו כשר למהדרין.
את המכונה הניידת אפשר להשיג באתר Popeye או ברשת חנויות Gentleman.