מגזין שותים
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
מגזין שותים
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
מגזין שותים › קפה

המלצות ל-5 תערובות קפה הכי איטלקיות שיש, אבל מתוצרת הארץ

הוד אסולין | 5 בנובמבר 2023, 18:26
אספרסו מתערובת קלאסיקו של אספרסובר, שזכתה בפרס בתחרות הקפה הטוב 2023. צילום: מגזין שותים

בעקבות המצב הכרזנו על חודש נובמבר כחודש הקלייה הישראלית – חודש של תמיכה בבתי קלייה קטנים ובינוניים כחול-לבן, ועידוד הצריכה של תוצרת מקומית.

>> בואו לטעום את הזוכים בתחרות "הקפה הטוב בישראל" לשנת 2025

אבל חובבי קפה ישראלים רבים, ממש כמו האיטלקים עצמם, נאמנים לתערובות האספרסו האיטלקיות המסורתיות שלהם. אם תרצו לתמוך בקליית קפה ישראלית מקומית בלי לוותר על אספרסו איטלקי קלאסי מעולה, הנה 5 תערובות איטלקיות של בתי קלייה כחול-לבן (כולן מומלצות, הסדר כמובן אקראי):

1. תערובת אספרסו נאפולי, שוּק-קפה, ירושלים

היא אמנם מכילה רק 10% רובוסטה, אבל התערובת משוק מחנה יהודה היא מאוזנת ועוצמתית עם גוף מלא, מרירות בולטת וטעמים עמוקים – ממש כמו שאוהבים בנאפולי ודרום איטליה. הפולים מגיעים מגואטמלה, קוסטה ריקה וברזיל. התערובת, בקלייה בינונית, זכתה במדליית זהב בתחרות הקפה הטוב 2022 ובמדליית כסף בתחרות של 2023.

כוס קפוצ'ינו בשוק-קפה במחנה יהודה. צילום: מגזין שותים
קפוצ'ינו איטלקי ירושלמי. שוק-קפה

2. תערובת Buondi 70, בית הקלייה Coffee Brands, תל אביב

תערובת הבית של בית הקלייה מאבן גבירול, זכתה במדליית כסף בתחרות הקפה הטוב 2022. "בתפיסה המסורתית של האיטלקים, הבלנד האולטימטיבי לאספרסו הוא 70% ערביקה ו-30% רובוסטה, כי זה ההרכב הכי מאוזן", סיפר שי לידור, הבעלים של בית הקלייה, בשיחה עם מגזין שותים. הבלנד, בקלייה בינונית, מורכב משלושה זני ערביקה – מברזיל, ניקרגואה וסומטרה – ועוד שני זני רובוסטה – פלורס מאינדונזיה ופרצ'מנט מהודו. תערובת מאוזנת וקטיפתית עם טעמים שוקולדיים ואגוזיים.

מכונות קלייה בחנות קופי ברנדס. צילום: מגזין שותים
בית הקלייה של חנות Coffee Brands באבן גבירול

3. תערובת מילאנו, ניחוח קפה, זכרון יעקב

התערובת שזכתה במדליית זהב בקטגוריה של תערובות עד 15% רובוסטה בתחרות הקפה הטוב 2023 של מגזין שותים. בלנד איטלקי קלאסי עם 10% רובוסטה, שמייצר קפה עוצמתי אך לא מריר, מאוזן עם מתקתקות קלה.

4. תערובת קלאסיקו, אספרסובר, תל אביב

כשמה כן היא, תערובת קלאסית עם 80% ערביקה, "ועוד 20% רובוסטה לשמירת טעמי האדמה  וליצירת הקרמה המעטרת את האספרסו המושלם", מסבירה נורית, בעלת בית הקלייה התל אביבי. הפולים מגיעים מקולומביה, קוסטה ריקה, ברזיל, ניקרגואה, טנזניה ואוגנדה – וכן זן נקלה בנפרד. את התערובת, שזכתה במקום שלישי בתחרות הקפה הטוב 2023, אפשר להשיג גם בפולים וגם בקפסולות תואמות למכונות נספרסו אוריג'ינל.

נובמבר הוא חודש הקלייה הישראלית
נובמבר הוא חודש הקלייה הישראלית

6. תערובת הבית, אספרסוטק, פרדס חנה

בלנד של פולים מברזיל ומקולומביה, שבקלייה מתאימה מעניקים לו טעמים מוכרים של אספרסו איטלקי מסורתי. "ניסיתי לכוון לטעם גם שוקולדי וגם קצת פירותי. בניסוי וטעייה בודקים מה מתאים עם מה, מה נותן גוף טוב ומה נותן טעם מעניין. בכוונה הלכתי על 100% ערביקה, כי ככה מקבלים טעם יותר נקי. אני פחות מתעסק עם קלייה של רובוסטה", סיפר גיא צור מאספרסוטק בראיון למגזין שותים. התערובת זכתה במדליית זהב בתחרות הקפה הטוב 2023.

אל תפספסו, עקבו אחרי מגזין שותים >>
ויש עוד הרבה גם באינסטגרם >>
חודש הקלייה הישראלית מלחמת חרבות ברזל פולי קפה תחרות הקפה הטוב

בדוק יעניין אותך גם:

בואו לעקוב:

חם מהתנור:
הנווד השמח ביותר בעולם: "הקפה הכי טוב בניו זילנד, אבל גם בתל אביב הקפה משובח"

הנווד השמח ביותר בעולם: "הקפה הכי טוב בניו זילנד, אבל גם בתל אביב הקפה משובח"

טעמתי כמה קפה שאפשר, וגיליתי שסצנת הספיישלטי של פראג נהדרת

טעמתי כמה קפה שאפשר, וגיליתי שסצנת הספיישלטי של פראג נהדרת

תפוח בדבש, ראש של דג וקברנה סוביניון: יינות מומלצים לראש השנה

תפוח בדבש, ראש של דג וקברנה סוביניון: יינות מומלצים לראש השנה

הטרנד של הקיץ: יינות שצריך לשתות עם קרח, והמותג הצרפתי שנותן תמורה גבוהה למחיר הנגיש

הטרנד של הקיץ: יינות שצריך לשתות עם קרח, והמותג הצרפתי שנותן תמורה גבוהה למחיר הנגיש

יומיים של פסטיבל בירה בדיזנגוף סנטר

יומיים של פסטיבל בירה בדיזנגוף סנטר

קפה של בוקר עם אֵלְ-לַמָה: בקצה הג'ונגל על שפת הים

קפה של בוקר עם אֵלְ-לַמָה: בקצה הג'ונגל על שפת הים

מה חושבים בעלי בתי קפה על לקוחות שיושבים עם לפטופ? "תזמינו, זה עסק שצריך להתקיים"

מה חושבים בעלי בתי קפה על לקוחות שיושבים עם לפטופ? "תזמינו, זה עסק שצריך להתקיים"

בין מסורת לפוליטיקה, יש בקולומביה ילדים שכבר שותים קפה ספיישלטי

בין מסורת לפוליטיקה, יש בקולומביה ילדים שכבר שותים קפה ספיישלטי

מבוורלי הילס לשוק הכרמל: מה באמת חסר לקפה בלוס אנג'לס?

מבוורלי הילס לשוק הכרמל: מה באמת חסר לקפה בלוס אנג'לס?

לכל מי שפספסו, ככה נראתה חגיגה אמיתית של קפה

לכל מי שפספסו, ככה נראתה חגיגה אמיתית של קפה

מבריסטה ביתי למאסטר קפה: 5 שדרוגים לחוויית הקפה היומית שלך

מבריסטה ביתי למאסטר קפה: 5 שדרוגים לחוויית הקפה היומית שלך

הופמן מתרחב: מה קורה כשלבר היין השכונתי נכנס קפה ישראלי בניחוח איטלקי

הופמן מתרחב: מה קורה כשלבר היין השכונתי נכנס קפה ישראלי בניחוח איטלקי

פסטיבל הקפה שהביא את הפריפריה לתל אביב וחיבר בין ספיישלטי, שוקולד ואומנות משדה הקרב

פסטיבל הקפה שהביא את הפריפריה לתל אביב וחיבר בין ספיישלטי, שוקולד ואומנות משדה הקרב

מגזין שותים בכל מקום:
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
קטגוריות:

קפה
אלכוהול
אכלו לי שתו לי
420

מה זה פה:

מגזין שותים הוא מקום לכל מה שאנחנו אוהבים – קפה, אלכוהול, אוכל ושמח. לא בהכרח בסדר הזה ולפעמים ביחד. כותבים על מה שהיינו רוצים לקרוא, ובגובה העיניים.
אודות
צרו קשר

© מגזין שותים