מגזין שותים
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
מגזין שותים
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
מגזין שותים › קפה

מעודדים ומתעודדים: "צריך לשמוֹר על מצב הרוּח בשביל מי שנלחמים על המדינה שלנו"

איתי שקד | 3 בנובמבר 2023, 01:29

ביום-יום הן מעבירות סיורים קולינריים, אבל למגלי לקח שבועיים להתאושש מהשבת השחורה ולחזור לשוק הכרמל • "אסור לתת לזרעי הפחד ופרחי הרוע לצמוח" • מעודדים ומתעודדים עם סֶבים ומגלי

מגלי וסבים שותות קפה בשוק הכרמל. צילום: איתי שקד

מה שמותיכן?
סבים (בתמונה משמאל): "שלום. אני סבים (Sevim) זאקוטו, שפית פרטית ומנחת סיורים וסדנאות קולינריות".
מגלי (בתמונה מימין): "אני מגלי פרברגר, עובדת במנהלה של Delicious Israel – סוכנות לסיורים קולינריים בארץ. לפעמים אנחנו עושות סיורים ביחד".

איזה קפה אתן שותות?
מגלי: "אספרסו".
סבים: "אספרסו, אבל בדרך כלל אני שותה אצלכם אמריקנו בלי חלב".

איך תפסה אתכן המלחמה?
מגלי: "עבורי המלחמה התחילה כשאבא שלי התקשר מארגנטינה מודאג ביותר – החדשות הגיעו אליהם והם הבינו שהמצב ממש חריג. הייתי בבית והשגחתי על ילדים של חברים שבאו מחו"ל לחג. כל החברים מארגנטינה התקשרו בהיסטריה כל הזמן והבנתי שהאירוע יותר גדול ויותר נורא מכל מה שהיה עד עכשיו".

סבים: "בלילה לפני האירוע בחור שנדלקתי עליו לא רצה אותי. בבוקר שאחרי, כשהתעוררתי מהאזעקות לא ידעתי מה לחשוב – עד כמה רע כבר יכול להיות? הייתי מבולבלת רגשית והכל הרגיש רע. בנוסף אימא שלי התקשרה מטורקיה בדמעות. שאלתי, מי מת? אף אחד, היא אמרה, יש אצלכם מלחמה. אמרתי – אה, לא נורא. אבל כשהתחלתי לראות סרטונים של הילדים שנחטפו במסיבה, הבנתי, זה כן נורא, זה ממש נורא, זה קו שנחצה ברמה שלא הייתה מעולם. יכולתי להיות שם. חטפו ילדים מהבתים. הבנתי שכבר לא בטוח כאן בשום מקום. זאת ממש מלחמה, לא פיגוע".

האספרסואים של סבים ומגלי. צילום: איתי שקד
האספרסואים של סבים ומגלי. צילום: איתי שקד

מתי החלטתן בפעם הראשונה לבוא שוב לשוק אחרי אותה שבת?
מגלי: "אחרי שבועיים. אני גרה ברמת גן ובימים הראשונים לא רציתי בכלל לצאת מהבית. עברתי למשפחה בכפר סבא לשבוע, להרגיש קצת 'פמילי טיים', ואז נרגעתי וחזרתי. באתי היום לשוק כדי לראיין אנשים לרשתות החברתיות. לחזק ולהתחזק".

סבים: "אני שפית פרטית שחיה בשוק, אז כבר ביום השני הסתובבתי כאן בין הדוכנים הסגורים. קניתי ירקות בחנות היחידה שהייתה פתוחה ובישלתי ללקוחות שלי. הרגשתי כמו שריף. הסתובבתי ברחובות שוממים של עיר רפאים ושמעתי את הרוח נושבת בסמטאות. שמרתי על הרחובות ועל העיר כולה, כדי שיהיה רק טוב. בימים הבאים עברתי בשוק כל יום וראיתי את החנויות נפתחות לאט לאט. כל יום עוד חנות, למרות שכמעט ולא היו לקוחות. הם באו אחר כך. היום אפשר לומר שחזרה קצת השפיות".

משהו נוסף?
מגלי: "אנחנו למזלנו חיים בעיר שהחיים בה יכולים להימשך. יש לנו את הבתים, החברים, השכונה. אנחנו אלה שצריכים לשמור על הכוחות ועל המצב רוח עבור אנשי המילואים ואנשי העסקים, שנאבקים עבור המדינה. זה מעגל. נותנים אחד לשני כדי לקבל. ישראל עברה טראומה והכל מלא חרדה, אנחנו חייבים להישאר כאן ולחיות כדי שהחיים ימשיכו להתגלגל".

סבים: "בעולם הזה שאנחנו תקועים בו, יש כל הזמן מצבים כאלה של זוועות. אנחנו צריכים להתעקש ולא לתת לרוע לחדור לנו מתחת לעור. צריכים למצוא דרך לא לתת לזרעי הפחד ופרחי הרוע לצמוח. עלינו לזרוע זרעים של אור ואהבה, ותקווה, בשביל העתיד. להסתכל רק על חצי הכוס המלאה".

איתי שקד, מגלי וסבים בקפה בשוק. צילום: איתי שקד
מימין: איתי שקד, מגלי וסבים

תודה מגלי וסבים. שנתראה רק בשמחות.

אל תפספסו, עקבו אחרי מגזין שותים >>
ויש עוד הרבה גם באינסטגרם >>
אנשי הקפה בשוק מלחמת חרבות ברזל מעודדים ומתעודדים סיפורי קפה ראיונות תל אביב

איתי שקד

הכותב הוא אמן תל אביבי - צייר, סופר ("סרטים ביתיים", "סקס בינלאומי וסיפורים אחרים", "סיפורי העיר", והספר הרביעי החדש "טאבו ויצרים"), קולה קפה ומנהל את חנות "קפה בשוק" בשוק הכרמל.
לכל הכתבות והטורים של איתי שקד

בדוק יעניין אותך גם:

בואו לעקוב:

חם מהתנור:
3-4 כוסות קפה ביום אולי יעשו אתכם צעירים יותר: מחקר חדש

3-4 כוסות קפה ביום אולי יעשו אתכם צעירים יותר: מחקר חדש

חורף של יין: מאילת ועד בוז'ולה, דרך הנגב וקטלוג 2026

חורף של יין: מאילת ועד בוז'ולה, דרך הנגב וקטלוג 2026

בית קלייה חדש בתל אביב, והשקות קפה בביג גלילות: חדשות הקפה

בית קלייה חדש בתל אביב, והשקות קפה בביג גלילות: חדשות הקפה

הקפה שהחזיר את איטליה הביתה, חלק 2: הגומייה למקינטה שהפכה למסע

הקפה שהחזיר את איטליה הביתה, חלק 2: הגומייה למקינטה שהפכה למסע

88% מעדיפים כוס גדולה: מחקר חדש מגלה את הרגלי הקפה של ישראלים בחורף

88% מעדיפים כוס גדולה: מחקר חדש מגלה את הרגלי הקפה של ישראלים בחורף

נספרסו משיקה בוטיק חדש בביג גלילות, וקולקציית תערובות Festive חורפית

נספרסו משיקה בוטיק חדש בביג גלילות, וקולקציית תערובות Festive חורפית

ערביקה מהודו, ועידת הקפה הראשונה ובית קפה שנסגר: חדשות הקפה

ערביקה מהודו, ועידת הקפה הראשונה ובית קפה שנסגר: חדשות הקפה

הקפה שהחזיר את איטליה הביתה

הקפה שהחזיר את איטליה הביתה

בית הקפה Cups ביהודה הלוי נסגר – ומה יש במקומו?

בית הקפה Cups ביהודה הלוי נסגר – ומה יש במקומו?

Trieste Coffee Experts 2025: מעצבים את עתיד הקפה בטרייסטה

Trieste Coffee Experts 2025: מעצבים את עתיד הקפה בטרייסטה

להכין קפה בלי ללכלך את השיש: התוספת החדשה למקינטה שלכם

להכין קפה בלי ללכלך את השיש: התוספת החדשה למקינטה שלכם

קפה מנומר, וחטאים מתוקים במילאנו | אנשי הקפה בשוק

קפה מנומר, וחטאים מתוקים במילאנו | אנשי הקפה בשוק

6 בתי קפה חדשים יחסית בתל אביב, שמגישים פולי ספיישלטי מקלייה מקומית

6 בתי קפה חדשים יחסית בתל אביב, שמגישים פולי ספיישלטי מקלייה מקומית

מגזין שותים בכל מקום:
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
קטגוריות:

קפה
אלכוהול
אכלו לי שתו לי
420

מה זה פה:

מגזין שותים הוא מקום לכל מה שאנחנו אוהבים – קפה, אלכוהול, אוכל ושמח. לא בהכרח בסדר הזה ולפעמים ביחד. כותבים על מה שהיינו רוצים לקרוא, ובגובה העיניים.
אודות
צרו קשר

© מגזין שותים