מגזין שותים
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
מגזין שותים
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
מגזין שותים › קפה

מעודדים ומתעודדים: "צריך לשמוֹר על מצב הרוּח בשביל מי שנלחמים על המדינה שלנו"

איתי שקד | 3 בנובמבר 2023, 01:29

ביום-יום הן מעבירות סיורים קולינריים, אבל למגלי לקח שבועיים להתאושש מהשבת השחורה ולחזור לשוק הכרמל • "אסור לתת לזרעי הפחד ופרחי הרוע לצמוח" • מעודדים ומתעודדים עם סֶבים ומגלי

מגלי וסבים שותות קפה בשוק הכרמל. צילום: איתי שקד

מה שמותיכן?
סבים (בתמונה משמאל): "שלום. אני סבים (Sevim) זאקוטו, שפית פרטית ומנחת סיורים וסדנאות קולינריות".
מגלי (בתמונה מימין): "אני מגלי פרברגר, עובדת במנהלה של Delicious Israel – סוכנות לסיורים קולינריים בארץ. לפעמים אנחנו עושות סיורים ביחד".

>> בואו לטעום את הזוכים בתחרות "הקפה הטוב בישראל" לשנת 2025

איזה קפה אתן שותות?
מגלי: "אספרסו".
סבים: "אספרסו, אבל בדרך כלל אני שותה אצלכם אמריקנו בלי חלב".

איך תפסה אתכן המלחמה?
מגלי: "עבורי המלחמה התחילה כשאבא שלי התקשר מארגנטינה מודאג ביותר – החדשות הגיעו אליהם והם הבינו שהמצב ממש חריג. הייתי בבית והשגחתי על ילדים של חברים שבאו מחו"ל לחג. כל החברים מארגנטינה התקשרו בהיסטריה כל הזמן והבנתי שהאירוע יותר גדול ויותר נורא מכל מה שהיה עד עכשיו".

סבים: "בלילה לפני האירוע בחור שנדלקתי עליו לא רצה אותי. בבוקר שאחרי, כשהתעוררתי מהאזעקות לא ידעתי מה לחשוב – עד כמה רע כבר יכול להיות? הייתי מבולבלת רגשית והכל הרגיש רע. בנוסף אימא שלי התקשרה מטורקיה בדמעות. שאלתי, מי מת? אף אחד, היא אמרה, יש אצלכם מלחמה. אמרתי – אה, לא נורא. אבל כשהתחלתי לראות סרטונים של הילדים שנחטפו במסיבה, הבנתי, זה כן נורא, זה ממש נורא, זה קו שנחצה ברמה שלא הייתה מעולם. יכולתי להיות שם. חטפו ילדים מהבתים. הבנתי שכבר לא בטוח כאן בשום מקום. זאת ממש מלחמה, לא פיגוע".

האספרסואים של סבים ומגלי. צילום: איתי שקד
האספרסואים של סבים ומגלי. צילום: איתי שקד

מתי החלטתן בפעם הראשונה לבוא שוב לשוק אחרי אותה שבת?
מגלי: "אחרי שבועיים. אני גרה ברמת גן ובימים הראשונים לא רציתי בכלל לצאת מהבית. עברתי למשפחה בכפר סבא לשבוע, להרגיש קצת 'פמילי טיים', ואז נרגעתי וחזרתי. באתי היום לשוק כדי לראיין אנשים לרשתות החברתיות. לחזק ולהתחזק".

סבים: "אני שפית פרטית שחיה בשוק, אז כבר ביום השני הסתובבתי כאן בין הדוכנים הסגורים. קניתי ירקות בחנות היחידה שהייתה פתוחה ובישלתי ללקוחות שלי. הרגשתי כמו שריף. הסתובבתי ברחובות שוממים של עיר רפאים ושמעתי את הרוח נושבת בסמטאות. שמרתי על הרחובות ועל העיר כולה, כדי שיהיה רק טוב. בימים הבאים עברתי בשוק כל יום וראיתי את החנויות נפתחות לאט לאט. כל יום עוד חנות, למרות שכמעט ולא היו לקוחות. הם באו אחר כך. היום אפשר לומר שחזרה קצת השפיות".

משהו נוסף?
מגלי: "אנחנו למזלנו חיים בעיר שהחיים בה יכולים להימשך. יש לנו את הבתים, החברים, השכונה. אנחנו אלה שצריכים לשמור על הכוחות ועל המצב רוח עבור אנשי המילואים ואנשי העסקים, שנאבקים עבור המדינה. זה מעגל. נותנים אחד לשני כדי לקבל. ישראל עברה טראומה והכל מלא חרדה, אנחנו חייבים להישאר כאן ולחיות כדי שהחיים ימשיכו להתגלגל".

סבים: "בעולם הזה שאנחנו תקועים בו, יש כל הזמן מצבים כאלה של זוועות. אנחנו צריכים להתעקש ולא לתת לרוע לחדור לנו מתחת לעור. צריכים למצוא דרך לא לתת לזרעי הפחד ופרחי הרוע לצמוח. עלינו לזרוע זרעים של אור ואהבה, ותקווה, בשביל העתיד. להסתכל רק על חצי הכוס המלאה".

איתי שקד, מגלי וסבים בקפה בשוק. צילום: איתי שקד
מימין: איתי שקד, מגלי וסבים

תודה מגלי וסבים. שנתראה רק בשמחות.

אל תפספסו, עקבו אחרי מגזין שותים >>
ויש עוד הרבה גם באינסטגרם >>
אנשי הקפה בשוק מלחמת חרבות ברזל מעודדים ומתעודדים סיפורי קפה ראיונות תל אביב

איתי שקד

הכותב הוא אמן תל אביבי - צייר, סופר ("סרטים ביתיים", "סקס בינלאומי וסיפורים אחרים", "סיפורי העיר", והספר הרביעי החדש "טאבו ויצרים"), קולה קפה ומנהל את חנות "קפה בשוק" בשוק הכרמל.
לכל הכתבות והטורים של איתי שקד

בדוק יעניין אותך גם:

בואו לעקוב:

חם מהתנור:
טעמתי כמה קפה שאפשר, וגיליתי שסצנת הספיישלטי של פראג נהדרת

טעמתי כמה קפה שאפשר, וגיליתי שסצנת הספיישלטי של פראג נהדרת

תפוח בדבש, ראש של דג וקברנה סוביניון: יינות מומלצים לראש השנה

תפוח בדבש, ראש של דג וקברנה סוביניון: יינות מומלצים לראש השנה

הטרנד של הקיץ: יינות שצריך לשתות עם קרח, והמותג הצרפתי שנותן תמורה גבוהה למחיר הנגיש

הטרנד של הקיץ: יינות שצריך לשתות עם קרח, והמותג הצרפתי שנותן תמורה גבוהה למחיר הנגיש

יומיים של פסטיבל בירה בדיזנגוף סנטר

יומיים של פסטיבל בירה בדיזנגוף סנטר

קפה של בוקר עם אֵלְ-לַמָה: בקצה הג'ונגל על שפת הים

קפה של בוקר עם אֵלְ-לַמָה: בקצה הג'ונגל על שפת הים

מה חושבים בעלי בתי קפה על לקוחות שיושבים עם לפטופ? "תזמינו, זה עסק שצריך להתקיים"

מה חושבים בעלי בתי קפה על לקוחות שיושבים עם לפטופ? "תזמינו, זה עסק שצריך להתקיים"

בין מסורת לפוליטיקה, יש בקולומביה ילדים שכבר שותים קפה ספיישלטי

בין מסורת לפוליטיקה, יש בקולומביה ילדים שכבר שותים קפה ספיישלטי

מבוורלי הילס לשוק הכרמל: מה באמת חסר לקפה בלוס אנג'לס?

מבוורלי הילס לשוק הכרמל: מה באמת חסר לקפה בלוס אנג'לס?

לכל מי שפספסו, ככה נראתה חגיגה אמיתית של קפה

לכל מי שפספסו, ככה נראתה חגיגה אמיתית של קפה

מבריסטה ביתי למאסטר קפה: 5 שדרוגים לחוויית הקפה היומית שלך

מבריסטה ביתי למאסטר קפה: 5 שדרוגים לחוויית הקפה היומית שלך

הופמן מתרחב: מה קורה כשלבר היין השכונתי נכנס קפה ישראלי בניחוח איטלקי

הופמן מתרחב: מה קורה כשלבר היין השכונתי נכנס קפה ישראלי בניחוח איטלקי

פסטיבל הקפה שהביא את הפריפריה לתל אביב וחיבר בין ספיישלטי, שוקולד ואומנות משדה הקרב

פסטיבל הקפה שהביא את הפריפריה לתל אביב וחיבר בין ספיישלטי, שוקולד ואומנות משדה הקרב

בית הקפה מהסדרה "חברים" מגיע לתל אביב: חדשות הקפה לקיץ

בית הקפה מהסדרה "חברים" מגיע לתל אביב: חדשות הקפה לקיץ

מגזין שותים בכל מקום:
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
קטגוריות:

קפה
אלכוהול
אכלו לי שתו לי
420

מה זה פה:

מגזין שותים הוא מקום לכל מה שאנחנו אוהבים – קפה, אלכוהול, אוכל ושמח. לא בהכרח בסדר הזה ולפעמים ביחד. כותבים על מה שהיינו רוצים לקרוא, ובגובה העיניים.
אודות
צרו קשר

© מגזין שותים