מגזין שותים
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
מגזין שותים
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
מגזין שותים › קפה

"במלבורן משלמים 5 ש"ח תוספת לחלב שיבולת או סויה; תרבות הקפה האוסטרלית מפותחת אבל כל אחד לעצמו"

איתי שקד | 6 בספטמבר 2024, 07:44

מה זה קפה מג'יק, איפה שותים קפה טוב במלבורן, ולמה חובבי קפה אוסטרלים מלכלכים על בתי קפה "מתחרים"? • ארון לפקוביק, התייר המעודד ממלבורן, מסביר לאיתי שקד על הגאווה מרחוק במדינת ישראל, גם אם לא בהנהגה הנוכחית • "הרבה חברים ניתקו איתי קשר בגלל התמיכה בישראל, אבל לא נורא, עם ישראל חי"

ארון לפקוביק ממלבורן, הוא התייר המעודד של השבוע. צילום: איתי שקד

מה שמך?
"ארון לפקוביק ממלבורן. נולדתי וגדלתי כיהודי בשכונת סאות' יארה האמנותית שבדרום מלבורן, שהיא בירת מדינת ויקטוריה, בדרום-מזרח אוסטרליה. למדתי בבית ספר יהודי, יש לי משפחה בישראל ותמיד הרגשתי מחובר. יצא שעשר שנים לא הייתי כאן. באתי כדי להתנדב בחווה חקלאית בעוטף עזה. באתי בגלל המצב; בגלל הקושי ומכיוון שהרבה יהודים באוסטרליה לא ממש מבינים את המאבק שלכם כאן בארץ. היה לי חשוב לבוא ולתמוך. לכם אין ברירה, אתם חיים בארץ ושומרים עליה ולכן אני מרגיש שאני צריך להכיר לכם תודה. לא היה לי כל ספק אם לבוא לכאן עכשיו – המצב הקיצוני נתן לי יותר דרייב להגיע. בפעם הבאה שאגיע, אולי עוד עשר שנים, כבר אבוא עם ילדים. אני חושב על עלייה אבל לא בטוח. יש לי חברים שעלו ועשו צבא. מי יודע, אולי אעשה זאת גם אני יום אחד".

>> בואו לטעום את הזוכים בתחרות "הקפה הטוב בישראל" לשנת 2025
מלבורן, אוסטרליה. צילום: Denise Jans
מלבורן, אוסטרליה. צילום: Denise Jans

איזה קפה אתה שותה?
"ביום חם כמו היום, קפה שחור קר. כלומר, אמריקנו קר. אצלנו באוסטרליה, 'קפה שחור' הוא על בסיס אספרסו או בפילטר, לא טורקי כמו אצלכם. בבית אני שותה קפה מג'יק, שזה האח האוסטרלי לפלאט ווייט מניו-זילנד – ריסטרטו כפול ושני שליש כוס חלב מוקצף. אני שותה גם פיקולו, שזה השם שלנו לקורטדו האירופאי. מידי פעם אקח גם שחור חם חזק, כלומר אמריקנו רגיל".

אמריקנו קר בקפה בשוק הכרמל. צילום: איתי שקד
אמריקנו קר – "אצלנו באוסטרליה, קפה שחור הוא על בסיס אספרסו או בפילטר, לא טורקי". צילום: איתי שקד

איך באמת הקפה במלבורן?
"מעולה. טוב מאוד ויקר. בשקלים זה יוצא 16 שקל לכל המשקאות, ועוד חמישה שקלים תוספת לשיבולת שקדים או סויה. בכלכלה האוסטרלית זה המון. בכל מקרה, הסצינה במלבורן לא מפותחת מבחינה חברתית. במקום תרבות אורבנית תוססת של קפה יש קהלים וקהילות המפורקים לפי שכונות ואזורים – לכל אחד יש את בית הקפה הקבוע שלו, המשקה הקבוע ולקוחות ממש מלכלכים על מקומות מתחרים. מצחיק, אבל לא קוּל. העובדים בבתי הקפה תמיד נחמדים וחזקים בלארח ולעשות גוד טיים, אבל הלקוחות יותר יהירים ומביעים גאווה מקומית – זה משהו מאוד אוסטרלי. נגיד, במלבורן תמיד יגידו שהקפה שלהם יותר טוב מסידני – שלי יותר טוב משלך. ממש לא שותפות גורל כמו בישראל".

יש מקום אהוב עליך במיוחד במלבורן?
"כן. אני אשב לקפה ב-Number 179 Domain המעולה. יש להם את המג'יק הכי טוב בעיר. תערובת הקפה היא שילוב של טעמים – מאוזן עם מרירות עדינה, קצת פירותי ושוקולדי. משם אצעד מעבר לכביש לגנים הבוטניים של מלבורן, Royal Botanic Gardens Victoria, שזה פארק יפהפה של 4 קמ"ר, ואסתובב שם עם קפה שחור בטייק אוויי. בדרך כלל אני מגיע לשם לריצה מוקדם בבוקר, ואז שותה את הקפה, ובקיץ אני משוטט גם בערב, אחרי העבודה. נורא לאונג'י, חופשי, אנשים רגועים שסופגים את האווירה ואת הטבע היפהפה. יש שם עצים בני יותר ממאה שנה. זה למעשה אזור הסאות' יארה שבו גדלתי, לאורך נהר היארה, שחוצה את מלבורן במרכזה לצפון ודרום. זה האזור השמרני יותר, של הקהילות היהודיות, של המוזיאונים, הרבה יותר צ'יל וקול. בהמשך הפארק, בצפון הנהר, זה האזור של הצעירים ההיפסטרים, שנקרא גני אדינבורג, Edinburgh Gardens. שם יש יותר בלאגן, מוזיקה רועשת, משחקים ועננות צבעוניות של וויד".

Royal Botanic Gardens Victoria במלבורן. צילום: אינסטגרם royalbotanicgardensvic
Royal Botanic Gardens Victoria במלבורן, אנשים רגועים שסופגים את האווירה ואת הטבע היפהפה. צילום: אינסטגרם @royalbotanicgardensvic
קפה במסעדת No 179 Domain במלבורן אוסטרליה. צילום: אינסטגרם @no.179domain
קפה במסעדת No. 179 Domain במלבורן, אוסטרליה. צילום: אינסטגרם @no.179domain

ולסיום, כמה מילים לעידוד?
"בטח. כאמור, חשוב לי מאוד לבוא לכאן, לא להקשיב לרעשי הרקע. אנחנו מגבים אתכם. מחזקים, מאמינים, ואוהבים אתכם. יש הרבה חרא בחוץ וחשוב לנו, ליהודים בקהילות מחוץ לישראל, לתמוך במדינה החד-פעמית. למשל, יש הרבה אנטי-ישראליות בגרפיטי ברחובות מלבורן. בגני אדינבורג יש בכל מקום סטיקרים פרו-פלסטיניים ואנטישמיים. זה לא נעים. אבל פה בישראל זה בית. בית בלב. הקשר עם המקום מחזק אותי כאדם וכיהודי. אני גאה מאוד בישראל. זה לא תפקידי להגיד לישראלים כן או לא על ציר פילדלפי, או תעשו כך או אחרת. למרות שאני יודע מבחוץ שנתניהו טראש וכבר שנים עושה עבורכם בחירות לא טובות, תפקידי הוא רק לתמוך בכם – אתם תחליטו. לעזאזל עם כל הרעש במערב, היהודים הם אתיים, אנשים טובים, אני מאמין בישראלים ובצה"ל ולא מאמין בכל העניין הזה של רצח עם. יש לי 15 חברים שהתהפכו עליי בגלל זה, ונאלצתי לנתק איתם את הקשר. אבל לא נורא, עם ישראל חי. אני חושב על החטופים כל יום".

  • "תרבות הקפה במיאמי מתפתחת מאז הקורונה, אני מרגישה שם בבית בזכות הישראלים"
  • "הקפה בברלין בסדר, יש בריסטות טובים, לא מייצג את שאר גרמניה"
  • "בצרפת הקפה שחור ומר, הבעיה בקלייה הכהה מדי": ד"ר דניאל כהן בא לעודד
"ליהודים בקהילות מחוץ לישראל חשוב לתמוך במדינה החד-פעמית". צילום: איתי שקד
"ליהודים בקהילות מחוץ לישראל חשוב לתמוך במדינה החד-פעמית". צילום: איתי שקד

תודה ארון. שניפגש בזמנים טובים.

אל תפספסו, עקבו אחרי מגזין שותים >>
ויש עוד הרבה גם באינסטגרם >>
התייר המעודד מלחמת חרבות ברזל סיפורי קפה ראיונות

איתי שקד

הכותב הוא אמן תל אביבי - צייר, סופר ("סרטים ביתיים", "סקס בינלאומי וסיפורים אחרים", "סיפורי העיר", והספר הרביעי החדש "טאבו ויצרים"), קולה קפה ומנהל את חנות "קפה בשוק" בשוק הכרמל.
לכל הכתבות והטורים של איתי שקד

בדוק יעניין אותך גם:

בואו לעקוב:

חם מהתנור:
נוודות דיגיטלית מקומית: לעבוד קרוב, לחשוב רחוק

נוודות דיגיטלית מקומית: לעבוד קרוב, לחשוב רחוק

חגי תשרי עם טעם של חדשנות: בירה ויין במארזים חגיגיים

חגי תשרי עם טעם של חדשנות: בירה ויין במארזים חגיגיים

בית הקפה הזמני הזה רשמית מגיש את הקפה הטוב בישראל

בית הקפה הזמני הזה רשמית מגיש את הקפה הטוב בישראל

עובד קולומביאני טוב קוטף כ-100 ק"ג קפה ביום – בחום או בקור, בגשם או בשמש

עובד קולומביאני טוב קוטף כ-100 ק"ג קפה ביום – בחום או בקור, בגשם או בשמש

חלום לשנה החדשה: "טעם הקפה המריר התערבב עם טעם של תקווה"

חלום לשנה החדשה: "טעם הקפה המריר התערבב עם טעם של תקווה"

נחת סוגרים את בית הקפה המיתולוגי בכיכר דיזנגוף, ולאן עוברים?

נחת סוגרים את בית הקפה המיתולוגי בכיכר דיזנגוף, ולאן עוברים?

דיצה באלנבי: "שילוב תל אביבי מושלם" של קפה בבוקר ואלכוהול בערב

דיצה באלנבי: "שילוב תל אביבי מושלם" של קפה בבוקר ואלכוהול בערב

פייקאוהאלה – הקפה הכוכב מהונדורס

פייקאוהאלה – הקפה הכוכב מהונדורס

הנווד השמח ביותר בעולם: "הקפה הכי טוב בניו זילנד, אבל גם בתל אביב הקפה משובח"

הנווד השמח ביותר בעולם: "הקפה הכי טוב בניו זילנד, אבל גם בתל אביב הקפה משובח"

טעמתי כמה קפה שאפשר, וגיליתי שסצנת הספיישלטי של פראג נהדרת

טעמתי כמה קפה שאפשר, וגיליתי שסצנת הספיישלטי של פראג נהדרת

תפוח בדבש, ראש של דג וקברנה סוביניון: יינות מומלצים לראש השנה

תפוח בדבש, ראש של דג וקברנה סוביניון: יינות מומלצים לראש השנה

הטרנד של הקיץ: יינות שצריך לשתות עם קרח, והמותג הצרפתי שנותן תמורה גבוהה למחיר הנגיש

הטרנד של הקיץ: יינות שצריך לשתות עם קרח, והמותג הצרפתי שנותן תמורה גבוהה למחיר הנגיש

יומיים של פסטיבל בירה בדיזנגוף סנטר

יומיים של פסטיבל בירה בדיזנגוף סנטר

מגזין שותים בכל מקום:
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
קטגוריות:

קפה
אלכוהול
אכלו לי שתו לי
420

מה זה פה:

מגזין שותים הוא מקום לכל מה שאנחנו אוהבים – קפה, אלכוהול, אוכל ושמח. לא בהכרח בסדר הזה ולפעמים ביחד. כותבים על מה שהיינו רוצים לקרוא, ובגובה העיניים.
אודות
צרו קשר

© מגזין שותים