הצטרפו למועדון: בית קפה חדש נפתח בתחילת החודש מול הגינה ברחוב שינקין, שחווה תקופת התעוררות והתחדשות בשנים האחרונות. קוראים לו Coffee Club, והוא נפתח בשאיפה "לעשות קפה קצת אחרת".
"בתל אביב יש סצנה של קפה חמוץ. יש אנשים שאוהבים את זה ואני מכבד את זה, אבל אני פחות התחברתי אז חיפשתי קפה קצת שונה", מספר סהר הופברנד, הבעלים של קופי קלאב, בשיחה עם מגזין שותים. "אני מאוד אוהב קפה, נקודה. גרתי שנתיים בלונדון ובזמן הזה טיילתי הרבה באירופה וחוויתי הרבה בתי קפה שונים, אחרים. הווייב הסקנדינבי למשל, מאוד חמוץ כזה, אוהבים את הקלייה הבהירה, ומהצד השני האיטלקים – שאצלם הקפה זה אספרסו טהור שעולה יורו אחד. ראיתי הרבה דברים ורציתי להביא משהו כזה בין לבין".
ובאמת קופי קלאב מציע חוויה שהיא גם וגם – מצד אחד העיצוב יחסית נקי ומינימליסטי, אבל האווירה חמה ושכונתית; תפריט המשקאות קלאסי ומבוסס אספרסו, אבל ההכנה מוקפדת כמו בבתי קפה של הגל השלישי; והקפה עצמו פירותי עם מעט חמצמצות, אבל עם תוספת רובוסטה לאיזון.
איך בחרת את הפולים?
"דרך חבר טוב שלמדתי איתו בבינתחומי, קוראים לו גיא גלטשטיין, מבית הקלייה Moto בכפר סבא. ישבנו ודיברנו, הבנו קצת מה הוויז'ן שלי, ויצרנו את החיבור הזה. הוא מלווה אותנו מהיום הראשון שחשבתי על הקונספט של המקום. עשינו כמה ימי טעימות – יש להם ארבע או חמש תערובות ועוד מלא סינגלים – עד שדייקנו את הדברים ומצאנו משהו שמתאים לנו לכרגע. זו תערובת שנקראת Premium, זה בלנד עם 80 אחוז ערביקה מקולומביה, קוסטה ריקה ואתיופיה, ועוד 20 אחוז רובוסטה. בקרוב מאוד נביא גם סינגלים מאה אחוז ערביקה, וכל אחד יוכל לבחור. ובעתיד, אני לא יודע אם הרחוק או הקרוב, אבל נעשה, יחד עם מוטו, בלנד של קופי קלאב, שיהיה למכירה רק כאן, ויציג את הוויז'ן שלנו מבחינת הקפה".
התפריט כרגע מורכב רק ממשקאות אספרסו, יהיו גם משקאות פילטר כאלה ואחרים?
"זה יהיה, אבל הדבר היחיד ששונה ממקומות אחרים שהם יותר נישתיים ויותר מתמקדים בקפה, זה שאנחנו יושבים על שינקין והתנועה פה קצת שונה. אנחנו כן נעשה קפה פילטר ופרנץ' פרס ודברים כאלו, פשוט לא כרגע, בגלל שאני לא מאמין שיהיה את הזמן. אנשים אוהבים את הקפה שלהם כאן ועכשיו, ורק מי שבאמת מבין בקפה יודע שאם הוא רוצה עכשיו קפה דריפ אז זה לוקח שלוש או ארבע דקות במינימום, ורק אז אתה תקבל את הקפה שלך. אנחנו ננסה להטמיע את זה לאט לאט בשכונה, אבל כן, הוויז'ן הוא להגיע לעוד שיטות הכנה, לעוד סוגי קפה, וזה העיקר שלנו".
העיקר הוא הקפה אבל לצידו יש גם כריכים, עוגיות, ועוגות ומאפים ממאפיית "אפוי" השף רז רהב (OCD) – "אני קורא לזה שירות לאורח, זה מהצד, משלים לקפה", מסביר הופברנד, "נראה לי כולם רוצים בחיים למצוא באלאנס, והבאלאנס שלי בחיים זה המקום הזה".
Coffee Club
שינקין 22, תל אביב
א'–ה' 8:00 עד 19:00; שישי 8:00 עד 15:00; שבת 9:00 עד 19:00