מגזין שותים
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
מגזין שותים
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
מגזין שותים › קפה

גנאדי קוזקביץ': "שילוב בין קפה לשוקולד זה נהדר, ותודה לג'יימס בונד"

הוד אסולין | 27 בספטמבר 2021, 12:36
גנאדי קוזקביץ' וד"ר שלומית זמיר בסדנת קפה ושוקולד. צילום: אנטולי מיכאלו, מרינה פנזי

בימים אלה, אחרי כמה עיכובים בעקבות הקורונה, הגיע סוף-סוף לאקרנים הסרט החדש בסדרת ג'יימס בונד – 'לא זמן למות' – האחרון בכיכובו של דניאל קרייג. אבל עם כל הכבוד לבונד השביעי, גנאדי קוזקביץ' מבית הקלייה Ishu Coffee בגליל מספר בשיחה עם "מגזין שותים" שאת האהבה שלו לקפה הוא חייב דווקא לבונד של 'חיה ותן למות' משנת 1973.

"בסרט ראיתי איך ג'יימס בונד, רוג'ר מור, מכין קפה במכונת אספרסו, אז הכי חדישה שיש", מספר קוזקביץ'. "כמובן שראיתי את הסרט בערך 20 שנה אחרי שהוא צולם, אבל חיפשתי ומצאתי בארץ את אותה מכונה מהסרט, וזה נתן לי דחיפה ללמוד את התחום. בהתחלה אהבתי מאוד את התחום של משקאות האספרסו, ולאט לאט נסעתי בעולם בענייני קפה והתחלתי להתעניין בגל השלישי של עולם הקפה".

ואז הגיעה הקורונה. קוזקביץ', שעד אז עבד כמורה דרך ומדריך טיולים בארץ ובעולם, היה צריך לעשות הסבה. "לפני בערך שנה וחצי, אחרי שהמקצוע שלי שבק חיים בעקבות הקורונה, החלטתי לחפש משהו שאני יודע לעשות ויכול להפוך לפרנסה, והתחלתי לעסוק בקפה". הוא העביר במקרה הדרכת קפה וטעימות לקבוצה של כמה מורי דרך בחל"ת, כמוהו, וגילה שזה מה שהוא רוצה להמשיך לעשות. מאז הבית שלו ביישוב אשחר שבגליל הפך לבית קלייה ומקום לסדנאות והדרכות של קפה.

"דרך עמותת זמן גליל מערבי חיפשתי אנשים שאני יכול למצוא איתם שפה משותפת", הוא מספר, וכך הוא פגש בד"ר שלומית זמיר, מבוטיק השוקולד Odette. יחד הם הכינו סדנה מיוחדת שמשלבת בין קפה ושוקולד, במיוחד לכבוד יום הקפה הבינלאומי שחל ב-1 באוקטובר.

"במפגש יהיה קודם קפה, ואחרי זה יהיה שילוב בין קפה ושוקולד, ואז שלומית גם מציגה את הסיפור שלה ונותנת לטעום גם מהפרלינים שלה. אני מאוד מצפה לזה כי זה פעם ראשונה שאני עושה משהו משולב בצורה כזו, כי בדרך כלל זה רק על קפה". במהלך המפגש יספר גנאדי סיפורי קפה מסביב לעולם, יסביר על סוגי קפה ואזורי הגידול השונים, והמשתתפים יטעמו ויילמדו להכין קפה מסוגים שונים, כמו Pour Over, קולד ברו וסיפון יפני. "בסוף אני עושה משקה שמקורו בצפון-מערב איטליה, באיזור טורינו, כי טורינו נחשבת לאחת מבירות השוקולד באירופה, ויש משקה שמשלב שוקולד וקפה. ואחרי זה עוברים לחלק שקשור לשוקולד".

אל תפספסו, עקבו אחרי מגזין שותים >>
ויש עוד הרבה גם באינסטגרם >>
אירועים הגל השלישי קורונה ראיונות שוקולד

בדוק יעניין אותך גם:

בואו לעקוב:

חם מהתנור:
Aeropress משיקים מטחנת קפה ידנית חדשה, שמתאימה כמו כפפה ליד

Aeropress משיקים מטחנת קפה ידנית חדשה, שמתאימה כמו כפפה ליד

קראנצ'י ומוגזם: ככה הדור הצעיר אוהב את השוקולד שלו

קראנצ'י ומוגזם: ככה הדור הצעיר אוהב את השוקולד שלו

בתי קפה שנסגרו, אירוע הקולים הגדול והקפה הקר הבא: חדשות הקפה

בתי קפה שנסגרו, אירוע הקולים הגדול והקפה הקר הבא: חדשות הקפה

חדש לחורף: קפסולות קפה בטעם צ'אי מסאלה ובטעם פקאן מקורמל

חדש לחורף: קפסולות קפה בטעם צ'אי מסאלה ובטעם פקאן מקורמל

שאולה: בית קפה ספיישלטי חדש, הראשון ממזרח לאבן גבירול

שאולה: בית קפה ספיישלטי חדש, הראשון ממזרח לאבן גבירול

השילוב המפתיע: איזה משקה מתאים לצד סלט טונה?

השילוב המפתיע: איזה משקה מתאים לצד סלט טונה?

יום של קפה ספיישלטי באמסטרדם: "הבשורה החברתית היא ממש מהפכה"

יום של קפה ספיישלטי באמסטרדם: "הבשורה החברתית היא ממש מהפכה"

קולים זעירים ופופ-אפים של קפה: זה מה שקורה בסצנת הספיישלטי של תל אביב

קולים זעירים ופופ-אפים של קפה: זה מה שקורה בסצנת הספיישלטי של תל אביב

מה זה קפה ספיישלטי? איכות מהשקיעה בשדה עד לאספרסו על הבר

מה זה קפה ספיישלטי? איכות מהשקיעה בשדה עד לאספרסו על הבר

נוודות דיגיטלית מקומית: לעבוד קרוב, לחשוב רחוק

נוודות דיגיטלית מקומית: לעבוד קרוב, לחשוב רחוק

חגי תשרי עם טעם של חדשנות: בירה ויין במארזים חגיגיים

חגי תשרי עם טעם של חדשנות: בירה ויין במארזים חגיגיים

פופ-אפ הקפה הזה רשמית מגיש את הקפה הטוב בישראל

פופ-אפ הקפה הזה רשמית מגיש את הקפה הטוב בישראל

עובד קולומביאני טוב קוטף כ-100 ק"ג קפה ביום – בחום או בקור, בגשם או בשמש

עובד קולומביאני טוב קוטף כ-100 ק"ג קפה ביום – בחום או בקור, בגשם או בשמש

מגזין שותים בכל מקום:
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
קטגוריות:

קפה
אלכוהול
אכלו לי שתו לי
420

מה זה פה:

מגזין שותים הוא מקום לכל מה שאנחנו אוהבים – קפה, אלכוהול, אוכל ושמח. לא בהכרח בסדר הזה ולפעמים ביחד. כותבים על מה שהיינו רוצים לקרוא, ובגובה העיניים.
אודות
צרו קשר

© מגזין שותים