בית הקפה היחיד ברעננה שמגיש קפה ספיישלטי עבר למיקום חדש, גדול ומרווח יותר: "הגיע הזמן להתרחב", מספר גבי גלוק מ-Caya • "בהתחלה התלוננו שחמוץ מדי, עכשיו מתלוננים שלא טעים להם בשום מקום אחר" • למה להביא פולי קפה דווקא משוודיה, ומי הלקוחות הכי בעייתיים?
מה אתם יודעים, מתברר שאפשר למצוא קפה ספיישלטי גם מחוץ לתל אביב (וחיפה וירושלים, בסדר). בית הקפה Caya ברעננה אמנם קיים כבר כמה שנים, אבל אתמול (יום ב') הוא עבר למיקום חדש ברחוב אחוזה, מול בניין העירייה.
"הגיע הזמן להתרחב", מספר גבי גלוק בשיחה עם מגזין שותים ביום הפתיחה של המקום החדש, "המקום הקודם ברחוב בורוכוב, ממש לא רחוק מכאן, התאים לנו בהתחלה, אבל מאז יש יותר תנועה של לקוחות והמקום כבר נהיה קטן עלינו. גם המטבח שם היה קטנטן וכל האחסון היה למעלה בגלריה, לכל דבר היינו צריכים לטפס. זה לא נוח כשיש לקוחות, והאמת גם כשאין. וגם בעלי הבית היו בעייתיים".
עכשיו יש להם בר גדול עם המון מקום מרווח לכל המטחנות, הקומקומים, המכונות ומתקני החליטה השונים, וכמה עשרות מקומות ישיבה – בפנים או בחוץ בשמש הרעננית. העיצוב נעים ואופייני לבתי קפה מערביים של הגל השלישי – הצבע השולט הוא עץ, וכל השאר בגווני אפור עד שחור. מה שמוסיף קצת צבע הן השקיות הססגוניות של בית הקלייה Koppi משוודיה, שאפשר כמובן גם לקנות הביתה. למשקאות אספרסו משתמשים בתערובת Red Clay, וחד-זניים מתחלפים למשקאות פילטר. ליד הקפה: מאפים, כדורי שוקולד, עוגות ועוגיות.
גבי, למה דווקא קפה של Koppi?
"הם היו מהראשונים בעולם בתחום הספיישלטי עם קלייה בסגנון סקנדינבי. לא טעמתי משהו שלהם שלא היה טעים. גם אין להם הרבה מבחר, ואני אוהב את זה, בלי פולים פאנסי, גיישה וכאלה. כשמתחילים לעבוד עם גיישה כל השאר הולך לאיבוד. זה טעים, אבל לא יומיומי".
ומה זו השקית שם של Jera?
"זה קפה נטול קפאין. Koppi לא עושים נטול. אני בעצמי לא אוהב קפה נטול, אפילו לא את הריח. אבל אנשים מבקשים, ואומרים שהנטול של Jera הכי טוב".
הזמנתי קפה פילטר (22 ש"ח). שיהיה פירותי, ביקשתי. גבי בחר בשבילי פולים מאזור יירגשף באתיופיה בעיבוד דבש אדום, טחן וחלט אותם במיומנות ב-Aeropress. קפה פירותי-פרחוני, עם גוף בינוני וחמצמצות נעימה, שמייצג נאמנה את הסגנון האופייני לקפה האיכותי מיירגשף.
"בהתחלה לאנשים היה קשה עם הסגנון של הקפה", הוא מספר, "התלוננו שחמוץ להם מדי. אבל לאט לאט התחילו להכיר ולהבין, אנחנו פה שלוש שנים וחצי אז כבר התרגלו. עכשיו מתלוננים שהם לא יכולים לשתות במקומות אחרים, לא טעים להם. האוכלוסייה פה אנגלו-סקסית אז הם מקבלים את זה יותר טוב, אבל רוב ההזמנות זה עדיין הפוכים, לא פילטרים. הדמוגרפיק הבעייתי היחיד זה נשים מבוגרות, 60-70, אלה שמזמינות קפה רותח-רותח. לא מוכנות לקבל את זה, הן מסתובבות והולכות. גם בגלל המחיר, איך הפוך עולה יותר משישה שקלים? גברת, וולקאם ל-2024".
Caya Specialty Coffee
אחוזה 106, רעננה
א'-ה' 7:00 עד 18:00; ו' 7:30 עד 13:00; שבת סגור
כשר בהשגחת צֹהר