קפה ספיישלטי ליד הים עם דגש על קיימות ושמירה על הסביבה: נפתח בית קפה חדש במתחם בית המכולות בנמל יפו, עם תערובת פולים ייחודית בקלייה מקומית • "נביא קפה ספיישלטי טוב ואיכותי עם שירות של בית קפה שכונתי"
סצנת הספיישלטי של תל אביב ממשיכה לפרוח ולהתרחב, פיזית, בזכות יזמים שמחליטים לצאת מהמסגרת ולהנגיש קפה ספיישלטי גם מחוץ לגבולות פלורנטין–לב העיר–הצפון הישן, כמו השותפים מתן רחמן ויונתן גבאי שפתחו את Café Blue בתוך מתחם 'בית המכולות' החדש בנמל יפו – כפי שדיווחנו לכם לראשונה בחודש שעבר.
"זו אמנם נקודה קצת מרוחקת, אבל המתחם הזה הולך להיות איזושהי פנינה, כמו שעשו במגדלור, עם ירידים ותערוכות בסופי שבוע", מסביר מתן רחמן בשיחה עם מגזין שותים, "בית המכולות הוא גם מקום ששם דגש על קיימות. כל השוכרים והחנויות מקדמים את האג'נדה ומשתדלים למחזר ולעבוד כמה שיותר עם חומרים מתכלים בצורה בת-קיימא. כל המכולות למשל היו מיועדות לגריטה, אבל עשו בהן שימוש מחדש והפכו אותן לחנויות פה במתחם. אנחנו גם לא עובדים עם פלסטיק כמעט בכלל, חוץ מהמכסים של הכוסות, שהן כרגע הקושי היחידי שאין לו פתרון בלי פלסטיק".
מתן וגבאי צברו כל אחד שנים של ניסיון בבתי קפה שונים בעיר, והכירו כשעבדו יחד בקבוצת בתי הקפה של Waycup. "אנחנו מתרגשים, זו הפעם הראשונה שיש לנו מקום משלנו אחרי שנים שעבדנו כשכירים וניהלנו מקומות", מוסיף מתן, "המשימה שלנו פה היא להביא את הבשורה של קפה ספיישלטי טוב ואיכותי, ועל הדרך לתת גם שירות אדיב וחביב, כמו שאתה רוצה בבית הקפה הקטן השכונתי שלך".
אז מה בשורת הספיישלטי של קפה בּלוּ? יחד עם החברים בווייקאפ הם יצרו תערובת סודית ייחודית, 100% ערביקה, שהם קולים בבית הקלייה של קפה רות בפתח תקווה – "זו תערובת שוקולדית, כיפית, מרירה במידה טובה וטיפה חמצמצה כשצריך. אנחנו מגישים אותה גם כאספרסו וגם כפילטר". התערובת נגישה ומאוזנת, עם טעמי קפה קלאסיים. בנוסף, יש מטחנה שמכילה קפה חד-זני מתחלף מבית הקלייה של ווייקאפ, ובהמשך הם מתכננים להגיש תערובות נוספות ועוד מגוון של חד-זניים: "הולך להיות הכול, כמו שצריך, אבל זה יקרה בהדרגה".
"היינו צריכים למצוא שם לבית הקפה", מספר יונתן גבאי, "ישבתי בבית ופתאום ראיתי את העטיפה של התקליט הזה, Café Bleu של The Style Council, וחשבתי שזה יכול להיות שם מעולה לבית קפה. יום למחרת קיבלנו את המכולה שהקצו לנו, ולהפתעתנו ראינו שהיא בצבע כחול". מצירוף המקרים הזה ועד המיתוג הכחול, שגם קורץ לים הסמוך, הדרך הייתה קצרה: הם צבעו גם את המטחנות והאביזרים בכחול, ואפילו את הלה מרזוקו בעלת שלושת הראשים הם צבעו במיוחד, אבל בסוף גילו שהיא לא מתאימה לתשתית החשמל במקום והחליפו אותה בלה מרזוקו לינאה קלאסית עם שני ראשים, מעולה לא פחות. לצד הקפה: עוגות, עוגיות, מאפים מלוחים ומתוקים וכריכים מבתי עסק מקומיים.
Café Blue
בית המכולות, נמל יפו 3
שעות פתיחה: 8:00 עד 18:00 כל יום, כולל שבת