מגזין שותים
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
מגזין שותים
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
מגזין שותים › אלכוהול

איזה יין תמזגו בשולחן החג של ראש השנה? המומלצים לתשפ"ד

הוד אסולין | 28 באוגוסט 2023, 21:15
מוזגים יין בשולחן. צילום: Andrea Piacquadio

בלוח השנה הישראלי יש שתי נקודות שיא בכל מה שקשור לעולם היין – פסח וראש השנה, בזכות מצוות החג ובזכות מפגשים משפחתיים מרובי משתתפים – וכל שנה לקראת שני החגים האלה יקבים מקומיים משיקים יינות ובצירים חדשים כדי לזכות בליבם ובכוסותיהם של השותים.

אז מה תשתו בשולחן החג של ראש השנה תשפ"ד? אלה החידושים והמומלצים של עולם היין הישראלי לקראת ראש השנה, שיעזרו לכם לבחור:

פסטיבלי יין

נתחיל באירועים החשובים לקראת החג שמאגדים הרבה יקבים ויצרנים במקום אחד כדי שתוכלו לטעום ולבחור – פסטיבלי היין המקומיים שחווים פריחה מבורכת בשנים האחרונות:

1. חברת MyYain מפיקה פסטיבלי יין כבר חמש שנים, והפעם לקראת ראש השנה התשפ"ד שני פסטיבלים – הפסטיבל המסורתי בגן העיר בתל אביב שנערך בפעם החמישית, ופסטיבל היין החדש במתחם התחנה בירושלים. הייחוד בפסטיבלים של MyYain הוא שהיקבים משתתפים בהם ללא עלות, ולכן מגיעים אליהם גם יקבי בוטיק קטנים מכל הארץ שאין להם תקציבי שיווק גדולים (אבל כן יינות מעולים), לצד היקבים והמותגים הגדולים. מעל 300 יינות לטעימה, כ-20 מתוכם בהשקה ראשונית בפסטיבל.

בפסטיבלים של MyYain מקבלים כוס יין איכותית במתנה, טעימות ללא הגבלה בעשרות הדוכנים של היקבים והיבואנים, 25 ש"ח זיכוי לרכישת בקבוק מהדוכנים באירוע ועוד. להכניס ליומנים: הפסטיבל בגן העיר בתל אביב (129 ש"ח לכרטיס) ייערך ב-7.9.23 בין 18:00 ל-23:00; הפסטיבל במתחם התחנה בירושלים (115 ש"ח לכרטיס) ייערך ב-14.9.23 בין 18:00 ל-23:00. כרטיסים באתר MyYain.

פסטיבל היין בגן העיר של MyYain לקראת ראש השנה תשפ"ד
פסטיבל היין החמישי של MyYain בגן העיר בתל אביב – טעימות חופשי ו-25 ש"ח זיכוי לרכישת בקבוק

2. פסטיבל יין חדש יתקיים השנה לראשונה בין העתיקות של שילה הקדומה, עם מעל 20 יקבים מאזור בנימין והשומרון – אחד מאזורי היין העתיקים, עוד מתקופת המקרא. דוכני היין יוצבו בין העתיקות של שילה הקדומה, עם מגוון פוד-טראקס כדי לרפד את הבטן בין הטעימות, נופים משגעים, ושחקנים בלבוש מתקופת המשכן שיקיימו מיצגים מהתקופה. הפסטיבל ייערך בצהרי יום שישי 8.9.23 בין 10:00 ל-15:00. תמורת 95 ש"ח לכרטיס (או 170 ש"ח לזוג) תקבלו כוס קריסטל במתנה וטעימות ללא הגבלה מיינות האזור, כולל יקבי בוטיק חדשים שאי אפשר לטעום בשום מקום אחר כרגע. כרטיסים באתר eventim.

הנופים של עמק שילה. צילום: יח"צ
הנופים של עמק שילה. צילום: יח"צ

יינות אדומים

1. יקב טורא השיק בציר חדש (שנת 5780, שהיא התש"פ, שהיא 2020) של יין הדגל שלו – Mountain Peak – בלנד אדום מארבעה זנים: קברנה סוביניון (54%), מרלו (30%), פטי ורדו (11%) וקברנה פרנק (5%) מחלקות הכרם הוותיקות והמובחרות של היקב. התיישן במשך 22 חודשים בחביות אלון צרפתיות חדשות. מאונטיין פיק הוא יין קלאסי, כבד, עשיר ואלגנטי עם טעמי פירות יער כהים ופוטנציאל התיישנות גבוה, שיוצרו ממנו 12,000 בקבוקים ממוספרים. 14% אלכוהול. מחיר מומלץ: 234 ש"ח.

2. גם יקבי כרמל משיקים חידושים בשתי הסדרות הנמכרות ביותר של היקב: Selected הפופולרית ו-Private Collection שקטפה שלושה פרסים בתחרות Best Value 2023. קברנה סובניון חצי יבש, כן כן, בציר 2022 מסדרת פרייבט קולקשן יוצר בשיתוף פעולה עם יקב בקוטי & צ'ייני מארגנטינה. התיישן שמונה חודשים בחבית, נגיש ורענן אך נוכח ומחוספס, עם ניחוחות של פירות שחורים, שזיף ועץ אלון (13% אלכוהול). השני, מסדרת סלקטד הבסיסית יותר, הוא מרלו יבש צעיר עם גוף קליל. בעל ניחוחות פירותיים, דובדבנים ושוקולד, 13% אלכוהול, התיישן בין 3 ל-6 חודשים במכלי נירוסטה. מחירים מומלצים: 35 ש"ח לבקבוק מסדרת הסלקטד, 45 ש"ח לפרייבט קולקשן.

3. יקב רקנאטי מחדש זני ענבים מקומיים קדומים, כאלה שייצרו מהם יינות לפני מאות ואלפי שנים בארץ ישראל. כעת הוא משיק יין זני מהזן הקדום בִּיתוּני מבציר 2021, שגדל בכרם חברון בגובה 850 מטר, והתיישן 12 חודשים בחביות אלון צרפתי גדולות. ליין ארומות פרחוניות עדינות ומינרליות מובהקת. מחיר מומלץ: 105 ש"ח.

4. יקב יתיר השיק גם הוא שני אדומים חדשים לקראת ראש השנה. הראשון הוא יתיר פטי ורדו (89% פטי ורדו ועוד 11% קברנה סוביניון), בציר 2020 שהתבגר בחביות אלון למשל שנה ואחר כך עוד שנה בבקבוק במרתפי היקב. צבעו ארגמן עמוק והארומה פרחונית עם נגיעות ליקריץ ופירות יער. 14.5% אלכוהול, מתאים גם ליישון של כמה שנים. מחיר מומלץ: 150 ש"ח. גם 'יער יתיר' יין הדגל של היקב שמיוצר מ-10% התוצרת המובחרת ביותר של היקב באותה שנה, קיבל בציר חדש משנת 2020. בבציר הזה הבלנד מורכב מ-38% קברנה סוביניון, 33% פטי ורדו, 17% מרלו ו-12% קברנה פרנק. התבגר 15 חודשים בחביות אלון צרפתיות ואז עוד שנה וחצי בבקבוק. 14.5% אלכוהול, מחיר מומלץ: 300 ש"ח.

יינות אדומים מומלצים לראש השנה. צילומים: אייל קרן, יקב טורא, עמרי מירוון, אייל קרן
אדומים חדשים מומלצים לראש השנה. צילומים: אייל קרן, יקב טורא, עמרי מירוון, אייל קרן

לבן ורוזה

1. חברת שקד מייבאת את שאטו טלמון לבן, שמורכב מסוביניון בלאן (85%), סמיון (12%) ומרלו בלאן (3%). יין בורדו קלאסי, צעיר ורענן, עם ארומה של פרחי הדרים. יין מעולה מהשאטו המשפחתי, ובעלות של 60 ש"ח לבקבוק הוא מציע תמורה מצוינת למחיר.

2. הר עמשא רוזה של יקב יתיר הוא בלנד שמורכב מ-90% גרנאש, 6% מורבדר ו-4% קריניאן מבציר 2022 בכרמי יער יתיר, שהתיישן בחביות עץ במשך חמישה חודשים. רוזה צעיר וטעים, חמצמץ ורענן, עם ארומות של אפרסק והדרים, ו-13% אלכוהול. מחיר מומלץ: 110 ש"ח.

3. רקנאטי השיקו את גְרִי דה מרסלאן מסדרת Fresh&Young, שמביאה יינות צעירים, רעננים, קלילים ופירותיים. הגרי דה מרסלאן עשוי כמובן מענבי מרסלאן, מכרם תל פארס ומכרם קדמת צבי ברמת הגולן. תסס והתיישן במכלי נירוסטה בלבד, ולכן הוא צלול במיוחד, כמעט שקוף לגמרי, צבע יפהפה שמתאים גם לטעם – פרחוני, רענן ועדין באופן יוצא דופן, לטובה. 12% אלכוהול. מחיר מומלץ: 109 ש"ח.

יינות לבן, רוזה ומתוק מומלצים. צילומים: אייל קרן, עומרי מירון, יח"צ
צילומים: אייל קרן, עומרי מירון, יח"צ

4. ואחרונים חביבים ומתוקים: Sparkling Buzz תפוח של יקבי כרמל, חדש לכבוד ראש השנה כחלק מסימני החג. יין מתוק ומוגז בטעם תפוח, עם 5.5% אלכוהול בלבד. קליל ומתקתק, כמו כל היינות בטעמים בסדרת ספרקלינג של כרמל. מחיר מומלץ: 30 ש"ח. יין מתוק מבעבע נוסף של כרמל הוא Moonlight Sparkling Blush – ורדרד, פירותי, קיצי ומבעבע קלות מענבי מוסקטו – שמגיע עכשיו גם במארזי החג המיוחדים של Roy Chocolate, לצד פרליני שוקולד מריר ממולאים בקרם שמשלב את אותו יין מבעבע וורוד, ועוד פרלינים במילויים שונים ושוקולד חלב ענק על מקל עם ברכת חג, שאפשר להשיג באתר Roy Chocolate במחיר של 215 ש"ח למארז הזה (יש גם מארזים אחרים עם יינות אחרים).

מארז של Roy Chocolate לראש השנה. צילום: Roy Chocolate
מארז של שוקולד ויין לראש השנה. צילום: Roy Chocolate
אל תפספסו, עקבו אחרי מגזין שותים >>
ויש עוד הרבה גם באינסטגרם >>
חג יין יין אדום יין לבן יין רוזה פסטיבלי יין

בדוק יעניין אותך גם:

בואו לעקוב:

חם מהתנור:
Aeropress משיקים מטחנת קפה ידנית חדשה, שמתאימה כמו כפפה ליד

Aeropress משיקים מטחנת קפה ידנית חדשה, שמתאימה כמו כפפה ליד

קראנצ'י ומוגזם: ככה הדור הצעיר אוהב את השוקולד שלו

קראנצ'י ומוגזם: ככה הדור הצעיר אוהב את השוקולד שלו

בתי קפה שנסגרו, אירוע הקולים הגדול והקפה הקר הבא: חדשות הקפה

בתי קפה שנסגרו, אירוע הקולים הגדול והקפה הקר הבא: חדשות הקפה

חדש לחורף: קפסולות קפה בטעם צ'אי מסאלה ובטעם פקאן מקורמל

חדש לחורף: קפסולות קפה בטעם צ'אי מסאלה ובטעם פקאן מקורמל

שאולה: בית קפה ספיישלטי חדש, הראשון ממזרח לאבן גבירול

שאולה: בית קפה ספיישלטי חדש, הראשון ממזרח לאבן גבירול

השילוב המפתיע: איזה משקה מתאים לצד סלט טונה?

השילוב המפתיע: איזה משקה מתאים לצד סלט טונה?

יום של קפה ספיישלטי באמסטרדם: "הבשורה החברתית היא ממש מהפכה"

יום של קפה ספיישלטי באמסטרדם: "הבשורה החברתית היא ממש מהפכה"

קולים זעירים ופופ-אפים של קפה: זה מה שקורה בסצנת הספיישלטי של תל אביב

קולים זעירים ופופ-אפים של קפה: זה מה שקורה בסצנת הספיישלטי של תל אביב

מה זה קפה ספיישלטי? איכות מהשקיעה בשדה עד לאספרסו על הבר

מה זה קפה ספיישלטי? איכות מהשקיעה בשדה עד לאספרסו על הבר

נוודות דיגיטלית מקומית: לעבוד קרוב, לחשוב רחוק

נוודות דיגיטלית מקומית: לעבוד קרוב, לחשוב רחוק

חגי תשרי עם טעם של חדשנות: בירה ויין במארזים חגיגיים

חגי תשרי עם טעם של חדשנות: בירה ויין במארזים חגיגיים

פופ-אפ הקפה הזה רשמית מגיש את הקפה הטוב בישראל

פופ-אפ הקפה הזה רשמית מגיש את הקפה הטוב בישראל

עובד קולומביאני טוב קוטף כ-100 ק"ג קפה ביום – בחום או בקור, בגשם או בשמש

עובד קולומביאני טוב קוטף כ-100 ק"ג קפה ביום – בחום או בקור, בגשם או בשמש

מגזין שותים בכל מקום:
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
קטגוריות:

קפה
אלכוהול
אכלו לי שתו לי
420

מה זה פה:

מגזין שותים הוא מקום לכל מה שאנחנו אוהבים – קפה, אלכוהול, אוכל ושמח. לא בהכרח בסדר הזה ולפעמים ביחד. כותבים על מה שהיינו רוצים לקרוא, ובגובה העיניים.
אודות
צרו קשר

© מגזין שותים