מגזין שותים
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
מגזין שותים
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
מגזין שותים › אלכוהול

אדום, לבן ורוזה: יקבי כרמל מרחיבים את סדרות Vineyards ו-Single Vineyards

הוד אסולין | 3 ביוני 2024, 22:01
יינות חדשים מסדרת Carmel Signature. צילום: מגזין שותים

יקבי כרמל מרחיבים את מותג יינות היוקרה שלהם Carmel Signature ומשיקים לקראת שבועות כמה יינות חדשים – אחד לבן מסדרת Single Vineyards, שמביאה יינות מכרם יחיד, ושני אדומים ורוזה מסדרת Vineyards הנגישה יותר, שמופקים מחלקות כרמים שמאופיינים בטרואר דומה וממוקמים באותו אזור גידול.

סדרת Vineyards – שקטפה השנה שלושה פרסים בתחרות Best Value, התחרות השנתית ליינות מתחת 80 ש"ח שנותנים תמורה טובה למחיר – מקבלת שלושה חידושים:

הראשון הוא הבלנד Shani מרום הגליל, בציר 2021, יין אדום יבש שמורכב מ-70% קברנה סוביניון, 23% מלבק ו-7% מרלו ממרום הגליל. התבגר בחביות עץ אלון במשך 14 חודשים. "עשיר בטעמי פירות אדומים בשלים, פטל, שזיף, דובדבן וקליפת אקליפטוס", מתארים הייננים של כרמל, "בעל מרקם יבש, טאנין קצר ונוכח אך עדין, המתנקזים לכדי לגימה מהנה עם הלימה בין ארומות לתחושת פה עם סיומת בינונית ונעימה".

השני, סירה-גרנאש מהרי ירושלים, בציר 2021, יין אדום יבש מכרם שורש וכרם מבוא ביתר בהרי ירושלים. הממסך מורכב מ-80% סירה ו-20% גרנאש. הוא עבר תסיסה וסחיטה עדינה במיכלי נירוסטה, והתבגר בחביות עץ אלון במשך 14 חודשים. היין מאופיין בטעמי פרי אדום חמצמץ, פטל, דומדמניות ושזיף, עם ארומות מתובלות של ליקריץ ופטל שחור, בעל טאנינים עדינים וסיומת ארוכה, ולפי המלצת היקב הוא ימשיך להתבגר ולהשתבח בשנים הקרובות.

יין אדום שני, יין רוזה, יין לבן ריזלינג. צילומים: איל קרן
מימין: שני ורוזה מסדרת Vineyards, ריזלינג מסדרת Single Vineyards. צילומים: איל קרן

השלישי הוא יין Rose, בציר 2023, יין רוזה יבש מכרמי עמק איילון הממוקמים למרגלות הרי יהודה ובנימין. הממסך מורכב מ-67% ענבי מרסלאן ו-33% גרנאש נואר. לאחר השרייה קצרה על הקליפות הענבים נכנסו לסחיטה עדינה והתירוש העדין ביותר והנקי ביותר הותסס בחביות עץ ישנות, שם היין התבגר על שמריו במשך כחצי שנה. היין עשיר בארומות של פירות כתומים (משמש, שסק) ותותי עץ. ליין גוף מלא יחסית ליינות רוזה, טעמים עדינים של פירות קיץ עדינים ועם חומצה עדינה המובילה לסיומת נעימה.

גם סדרת Single Vineyards – שמפיקה יינות כרם-יחידני מכרמים של היקב שמניבים באופן עקבי ענבים באיכות גבוהה במיוחד ומבטאים את האופי הייחודי המזוהה עם הטרואר הכרם – קיבלה יין חדש, לבן: ריזלינג מכרם הר אביטל בצפון רמת הגולן, בציר 2022. הכרם ממוקם בגובה של 900 מטרים מעל פני הים, על קרקע וולקנית. היין תסס במשך שישה חודשים בחביות עץ אלון (50%) ובחביות נירוסטה (50%). הריזלינג המפתיע עשיר בארומות הדרים, פרי ירוק, חד, אלגנטי ונאמן לאופי הזן. בעל חמיצות מרשימה ומינרליות מאוזנת עם בשלות מתונה. בשנה הראשונה היין מאופיין בניחוחות פרי הדר טרי כאשכולית, ליים, תפוח ירוק ופרחים לבנים. "בהמשך צפויות להתפתח ארומות נוספות האופייניות לזן, כדבש, פרחוניות עזה ופרחים לבנים", מסבירים מהיקב.

אל תפספסו, עקבו אחרי מגזין שותים >>
ויש עוד הרבה גם באינסטגרם >>
חדש על המדף יין יין אדום יין לבן יין רוזה יקבי כרמל

בדוק יעניין אותך גם:

בואו לעקוב:

חם מהתנור:
3-4 כוסות קפה ביום אולי יעשו אתכם צעירים יותר: מחקר חדש

3-4 כוסות קפה ביום אולי יעשו אתכם צעירים יותר: מחקר חדש

חורף של יין: מאילת ועד בוז'ולה, דרך הנגב וקטלוג 2026

חורף של יין: מאילת ועד בוז'ולה, דרך הנגב וקטלוג 2026

בית קלייה חדש בתל אביב, והשקות קפה בביג גלילות: חדשות הקפה

בית קלייה חדש בתל אביב, והשקות קפה בביג גלילות: חדשות הקפה

הקפה שהחזיר את איטליה הביתה, חלק 2: הגומייה למקינטה שהפכה למסע

הקפה שהחזיר את איטליה הביתה, חלק 2: הגומייה למקינטה שהפכה למסע

88% מעדיפים כוס גדולה: מחקר חדש מגלה את הרגלי הקפה של ישראלים בחורף

88% מעדיפים כוס גדולה: מחקר חדש מגלה את הרגלי הקפה של ישראלים בחורף

נספרסו משיקה בוטיק חדש בביג גלילות, וקולקציית תערובות Festive חורפית

נספרסו משיקה בוטיק חדש בביג גלילות, וקולקציית תערובות Festive חורפית

ערביקה מהודו, ועידת הקפה הראשונה ובית קפה שנסגר: חדשות הקפה

ערביקה מהודו, ועידת הקפה הראשונה ובית קפה שנסגר: חדשות הקפה

הקפה שהחזיר את איטליה הביתה

הקפה שהחזיר את איטליה הביתה

בית הקפה Cups ביהודה הלוי נסגר – ומה יש במקומו?

בית הקפה Cups ביהודה הלוי נסגר – ומה יש במקומו?

Trieste Coffee Experts 2025: מעצבים את עתיד הקפה בטרייסטה

Trieste Coffee Experts 2025: מעצבים את עתיד הקפה בטרייסטה

להכין קפה בלי ללכלך את השיש: התוספת החדשה למקינטה שלכם

להכין קפה בלי ללכלך את השיש: התוספת החדשה למקינטה שלכם

קפה מנומר, וחטאים מתוקים במילאנו | אנשי הקפה בשוק

קפה מנומר, וחטאים מתוקים במילאנו | אנשי הקפה בשוק

6 בתי קפה חדשים יחסית בתל אביב, שמגישים פולי ספיישלטי מקלייה מקומית

6 בתי קפה חדשים יחסית בתל אביב, שמגישים פולי ספיישלטי מקלייה מקומית

מגזין שותים בכל מקום:
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
קטגוריות:

קפה
אלכוהול
אכלו לי שתו לי
420

מה זה פה:

מגזין שותים הוא מקום לכל מה שאנחנו אוהבים – קפה, אלכוהול, אוכל ושמח. לא בהכרח בסדר הזה ולפעמים ביחד. כותבים על מה שהיינו רוצים לקרוא, ובגובה העיניים.
אודות
צרו קשר

© מגזין שותים