מגזין שותים
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
מגזין שותים
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
מגזין שותים › קפה

"תפנו את כולם מהמסעדה ורוצו הביתה": הטבחית מורן טמיר על ההתמודדות עם המלחמה

איתי שקד | 27 באוקטובר 2023, 12:10

כשהתחילו אירועי 7 באוקטובר היא הייתה במשמרת במטבח של בר 51, ורק אחרי כשבועיים היא הרשתה לעצמה לחזור להסתובב בשוק • מעודדים ומתעודדים עם הטבחית מורן טמיר

מורן טמיר בקפה בשוק הכרמל. צילום: איתי שקד

מה שמך?
"מורן טמיר. במקור אני מקיבוץ עין גדי. אני גרה בתל אביב יותר משנה".

איזה קפה את שותה?
"הפוך גדול חזק עם שיבולת שועל. אני אוהבת הרבה קפה, וטעים – שני קפה בבוקר וזהו. לכל היום".

הפוך גדול חזק עם חלב שיבולת שועל - הקפה של מורן טמיר. צילום: איתי שקד
הפוך גדול חזק עם חלב שיבולת שועל – הקפה של מורן טמיר. צילום: איתי שקד

איפה המלחמה תפסה אותך?
"וואו. בין המסיבה, לסיני, לעבודה. שלושה ימים לפני האירוע קיבלתי הנחה למסיבה ברעים וכמעט נסעתי, אבל בסוף חברה שכנעה אותי, במקום זה, לנסוע איתה לסיני. בשבת עצמה קמתי בבוקר לעבודה במטבח בבר 51 שברחוב הירקון, ותוך כדי שהבוקר התחיל שמעתי את האזעקות. בהתחלה חשבתי, 'נו טוב, כמה רקטות, עוד כמה שעות כולנו בים'. האסימון ירד רק בתשע וחצי כשהתקשרו אלי בבהלה – תסגרי מהר את המטבח, תפנו את כולם מהמסעדה ורוצו הביתה! רק אז התחלתי לקלוט מה באמת קורה. בבית עם החדשות כבר הבנתי הכול. נורא. וחברים שאני יודעת שהם במסיבה ולא עונים – קשה מאוד. בימים הראשונים חשתי בחרדה גדולה מאוד. גם כל הפייק ניוז על הזוועות שקרו – עשה לי ממש לא טוב על הלב".

מתי החלטת בפעם הראשונה לבוא שוב לשוק אחרי אותה שבת?
"בשבוע השני למלחמה. בהתחלה שמחתי שאני יכולה להסתובב ולקנות ירקות ושהחיים חוזרים לשגרה, אבל הכול היה טבול בפחדים וחרדה קיומית. השוק צר, מלא פינות וסמטאות שיכולים להתחבא בהן מחבלים. לא נעים. לא ידעתי מה לחשוב. גם עלו כל הזמן מחשבות גזעניות שאני לא מכירה. עכשיו הכול רגוע".

עוד משהו?
"שנמשיך לחיות ולהיות – גם אחרי התופת. שנזכור את החוזק והאחדות שיש לנו בעם, שמתגלים ברגעים הקשים. שם זה בא לידי ביטוי – כולנו אוהבים אחד את השני ונהיה כאן אחד עבור השני, תמיד. הלוואי שנתפנה לדאוג לטוב שבמדינה ולטוב שביננו ולא נאבק על עצם קיומנו כעם וכאומה".

  • קפה לחיילים: תעשיית הקפה המקומית נרתמת למאמץ במלחמת "חרבות ברזל"
  • גם אתם יכולים לתרום קפה לחיילים בחזית, רק בכמה קליקים
"כולנו אוהבים אחד את השני תמיד". צילום: איתי שקד
"כולנו אוהבים אחד את השני, תמיד". צילום: איתי שקד

תודה מורן. שניפגש בשמחות.

אל תפספסו, עקבו אחרי מגזין שותים >>
ויש עוד הרבה גם באינסטגרם >>
אנשי הקפה בשוק מלחמת חרבות ברזל מעודדים ומתעודדים סיפורי קפה ראיונות תל אביב

איתי שקד

הכותב הוא אמן תל אביבי - צייר, סופר ("סרטים ביתיים", "סקס בינלאומי וסיפורים אחרים", "סיפורי העיר", והספר הרביעי החדש "טאבו ויצרים"), קולה קפה ומנהל את חנות "קפה בשוק" בשוק הכרמל.
לכל הכתבות והטורים של איתי שקד

בדוק יעניין אותך גם:

בואו לעקוב:

חם מהתנור:
להכין קפה בלי ללכלך את השיש: התוספת החדשה למקינטה שלכם

להכין קפה בלי ללכלך את השיש: התוספת החדשה למקינטה שלכם

קפה מנומר, וחטאים מתוקים במילאנו | אנשי הקפה בשוק

קפה מנומר, וחטאים מתוקים במילאנו | אנשי הקפה בשוק

6 בתי קפה חדשים יחסית בתל אביב, שמגישים פולי ספיישלטי מקלייה מקומית

6 בתי קפה חדשים יחסית בתל אביב, שמגישים פולי ספיישלטי מקלייה מקומית

מילקי ממולדה-תות, דוריטוס שום לצעירים וגבינת שמנת ללא חלב: חדש על המדף

מילקי ממולדה-תות, דוריטוס שום לצעירים וגבינת שמנת ללא חלב: חדש על המדף

מטחנה חדשה של KinGrinder, פופ-אפים בבתי קפה ומבצעי בלאק פריידיי: חדשות הקפה

מטחנה חדשה של KinGrinder, פופ-אפים בבתי קפה ומבצעי בלאק פריידיי: חדשות הקפה

כוס תרמית מתנה וקפה ב-10 ש"ח, באחד האזורים היקרים בתל אביב

כוס תרמית מתנה וקפה ב-10 ש"ח, באחד האזורים היקרים בתל אביב

Bazzara: היוקרה של הקפה האיטלקי נולדה בטרייסטה

Bazzara: היוקרה של הקפה האיטלקי נולדה בטרייסטה

קפה מאוריציו הקים מפעל קלייה חדש: "בעקבות המלחמה הבנתי שחשוב לעבוד מול עסקים כחול-לבן"

קפה מאוריציו הקים מפעל קלייה חדש: "בעקבות המלחמה הבנתי שחשוב לעבוד מול עסקים כחול-לבן"

אִיקִיגָאי בקפה: איך עבודה בבית קפה עוזרת לנו למצוא משמעות

אִיקִיגָאי בקפה: איך עבודה בבית קפה עוזרת לנו למצוא משמעות

בית קפה חדש, מטחנת קפה חדשה וחלב חדש: חדשות הקפה

בית קפה חדש, מטחנת קפה חדשה וחלב חדש: חדשות הקפה

אהבה בינלאומית על הבר, עם מִיה

אהבה בינלאומית על הבר, עם מִיה

לא רק טריוּת: 5 סיבות לבחור דווקא קפה של בתי קלייה מקומיים

לא רק טריוּת: 5 סיבות לבחור דווקא קפה של בתי קלייה מקומיים

הודו בדרום תל אביב (בקטע טוב): 4t Cafe מביא קפה ספיישלטי למבצר

הודו בדרום תל אביב (בקטע טוב): 4t Cafe מביא קפה ספיישלטי למבצר

מגזין שותים בכל מקום:
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
קטגוריות:

קפה
אלכוהול
אכלו לי שתו לי
420

מה זה פה:

מגזין שותים הוא מקום לכל מה שאנחנו אוהבים – קפה, אלכוהול, אוכל ושמח. לא בהכרח בסדר הזה ולפעמים ביחד. כותבים על מה שהיינו רוצים לקרוא, ובגובה העיניים.
אודות
צרו קשר

© מגזין שותים