שוק הכרמל קיבל בימים האחרונים חיזוק מתוק מארץ המגף, עם טירמיסו חדש שאפשר לאכול במקום או לקחת לטיול, ממש כמו ברומא (אנחנו ממליצים על הטירמיסואים של Pompi ושל Two Sizes – תשמרו את ההמלצות לפעם הבאה שאתם טסים).
עמית מל, בוגרת תדמור, מכינה את הטירמיסו החדש בשוק בעבודת יד, לפי מתכון מסורתי שהיא למדה באיטליה. הטירמיסו נמכר כרגע בבית הקלייה והחנות "קפה בשוק" בשוק הכרמל (28 ש"ח), בתבנית מלבנית שאפשר גם בכיף לחלוק בזוג. "רוי מקפה בשוק הוא חבר טוב, ומעבר לקפה יש בינינו חיבור קולינרי, אנחנו נוהגים לאכול במסעדות ולבשל יחד", מספרת עמית למגזין שותים על החיבור עם החנות.
כדי להכין טירמיסו צריך לטבול עוגיות בישקוטי בקפה, ולשם כך היא משתמשת בפולי קפה ערביקה אינדונזיים מסומטרה, מהם היא מכינה אספרסו לטבילה – "ניסיתי מספר רב של פולים מהקליות של קפה בשוק, ועם הקפה מסומטרה יצאה התוצאה הכי מדויקת". יחד עם קרם המסקרפונה והקקאו מלמעלה התוצאה בהחלט מדויקת – טירמיסו קלאסי, טעים ואוורירי, מתוק במידה הנכונה ועושה חשק להזמין כרטיס לאיטליה.
עמית, מה בהמשך? מנות נוספות, אולי להתרחב למקומות נוספים?
"כרגע אני מתמקדת בטירמיסו. אני מוכרת אותו בקפה בשוק ובקרוב אפתח גם עמדת מכירה בבית שתתנהל בשירות עצמי".