טירמיסו איטלקי קלאסי
קינוח איטלקי קלאסי, אוורירי וטעים בטירוף. נשמע מסובך להכנה, אבל אם תעקבו לאט-לאט אחרי המתכון זה אמור להצליח בלי בעיות.
מה צריך:
- חלמונים - (הצהוב) 2
- סוכר 4 כפות
- גבינת מסקרפונה 4 כפות
- שמנת להקצפה - 36% שומן 180 גרם
- ביסקוטי 12 עוגיות
- קפה מצונן - (עדיף של מקינטה, 2 כוסות) 80 מ"ל
כלים מיוחדים:
- מיקסר-יד חשמלי
מה לעשות:
- ערבבו את החלמונים והסוכר בקערה עם מיקסר-יד חשמלי, עד לקבלת מרקם סמיך ובהיר
- הוסיפו את גבינת המסקרפונה והמשיכו לערבל עד לקבלת מרקם אחיד
- בקערה נפרדת, ערבלו את השמנת עד להקצפה מלאה ויציבה
- קפלו בזהירות את הקצפת לתוך תערובת החלמונים-מסקרפונה
- הכינו בהישג יד את הקפה בתוך קערה, ואת הצלוחיות/קערות שבהן תגישו את הטירמיסו
- כסו את תחתית צלוחיות ההגשה במעט מתערובת הקצפת-מסקרפונה
- שברו את עוגיית הביסקוטי לשני חצאים. את שני החצאים טבלו במהירות בקערת הקפה, ונערו אותם באוויר עד שיפסיקו לטפטף
- הניחו את הביסקוטי בצלוחית על שכבת הקצפת-מסקרפונה, והוסיפו שכבה נוספת של קצפת-מסקרפונה על גבי הביסקוטי
- חזרו על שלבים 7 ו-8 פעם נוספת. בסופו של דבר אתם צריכים 5 שכבות בכל מנה: קצפת-ביסקוטי-קצפת-ביסקוטי-קצפת
- פזרו שכבה נדיבה ואחידה של קקאו על שכבת הקצפת העליונה
- הכניסו למקרר להתייצבות, לפחות שעתיים
מה עוד צריך לדעת:
- אם הטירמיסו הולך לשבת במקרר יותר מ-4-5 שעות לפני ההגשה, הכניסו אותו למקרר בלי שכבת הקקאו, והוסיפו את הקקאו כשעה-שעתיים לפני ההגשה
- ניתן להוסיף מעט חלב לקפה, לקבלת טעם עדין יותר
- אם אתם בכלל לא אוהבים קפה, ניתן לטבול את הביסקוטי בחלב שהושרה ברסק פירות (תות יהיה מושלם)