מגזין שותים
  • עמוד הבית
  • קפה
  • אלכוהול
  • אכלו לי שתו לי
  • 420
  • עמוד הבית
  • קפה
  • אלכוהול
  • אכלו לי שתו לי
  • 420
מגזין שותים › אכלו לי שתו לי

מתכון קל להכנת טירמיסו איטלקי מושלם

הוד א. 5 ביולי 2018
מכינים טירמיסו בסדנת בישול ברומא | צילום: מגזין שותים

 

<< לייק לשנה טובה
כמה זמן
45 דקות
כמה מנות
6
כמה קשה
לא ממש
 

קינוח איטלקי קלאסי, אוורירי וטעים בטירוף. נשמע מסובך להכנה, אבל אם תעקבו לאט-לאט אחרי המתכון זה אמור להצליח בלי בעיות.

מה צריכים:

  • 2 חלמונים (הצהוב)
  • 4 כפות סוכר
  • 4 כפות גבינת מסקרפונה
  • 180 גרם שמנת להקצפה 36% שומן
  • 12 עוגיות ביסקוטי
  • 80 מ"ל קפה מצונן (עדיף של מקינטה, 2 כוסות)

כלים מיוחדים:

  • מיקסר-יד חשמלי

מה עושים:

  1. ערבבו את החלמונים והסוכר בקערה עם מיקסר-יד חשמלי, עד לקבלת מרקם סמיך ובהיר

  2. הוסיפו את גבינת המסקרפונה והמשיכו לערבל עד לקבלת מרקם אחיד

  3. בקערה נפרדת, ערבלו את השמנת עד להקצפה מלאה ויציבה

  4. קפלו בזהירות את הקצפת לתוך תערובת החלמונים-מסקרפונה

  5. הכינו בהישג יד את הקפה בתוך קערה, ואת הצלוחיות/קערות שבהן תגישו את הטירמיסו

  6. כסו את תחתית צלוחיות ההגשה במעט מתערובת הקצפת-מסקרפונה

  7. שברו את עוגיית הביסקוטי לשני חצאים. את שני החצאים טבלו במהירות בקערת הקפה, ונערו אותם באוויר עד שיפסיקו לטפטף

  8. הניחו את הביסקוטי בצלוחית על שכבת הקצפת-מסקרפונה, והוסיפו שכבה נוספת של קצפת-מסקרפונה על גבי הביסקוטי

  9. חזרו על שלבים 7 ו-8 פעם נוספת. בסופו של דבר אתם צריכים 5 שכבות בכל מנה: קצפת-ביסקוטי-קצפת-ביסקוטי-קצפת

  10. פזרו שכבה נדיבה ואחידה של קקאו על שכבת הקצפת העליונה

  11. הכניסו למקרר להתייצבות, לפחות שעתיים

הערות:

  • אם הטירמיסו הולך לשבת במקרר יותר מ-4-5 שעות לפני ההגשה, הכניסו אותו למקרר בלי שכבת הקקאו, והוסיפו את הקקאו כשעה-שעתיים לפני ההגשה
  • ניתן להוסיף מעט חלב לקפה, לקבלת טעם עדין יותר
  • אם אתם בכלל לא אוהבים קפה, ניתן לטבול את הביסקוטי בחלב שהושרה ברסק פירות (תות יהיה מושלם)

בדוק יעניין אותך גם:

מתכונים מתכונים עם קפה קינוחים
בואו לעקוב זריז:
חם מהתנור:
מכירת פירות יבשים לט"ו בשבט תסתכם במעל 600 מיליון ש"ח

מכירת פירות יבשים לט"ו בשבט תסתכם במעל 600 מיליון ש"ח

פילינג או מסכה לפנים: שימושים חוזרים שאפשר לעשות עם שאריות קפה טחון

פילינג או מסכה לפנים: שימושים חוזרים שאפשר לעשות עם שאריות קפה טחון

חדש בארץ: יינות רוזה של יקב Domaine de la Castinelle מפרובנס, צרפת

חדש בארץ: יינות רוזה של יקב Domaine de la Castinelle מפרובנס, צרפת

"כל היום אני רק מצייר עם הפוכים, זה מרגיע אותי". הכירו את הקפה של Chacho's

"כל היום אני רק מצייר עם הפוכים, זה מרגיע אותי". הכירו את הקפה של Chacho's

קפה עלית השיקה לראשונה פולי קפה שלמים לצרכנים ביתיים. טעמנו

קפה עלית השיקה לראשונה פולי קפה שלמים לצרכנים ביתיים. טעמנו

שווה לעקוב בפייסבוק:
אנחנו בכל מקום:
  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • Instagram
קטגוריות:

קפה
אלכוהול
אכלו לי שתו לי
420

מה זה פה:

מגזין שותים הוא מקום לכל מה שאנחנו אוהבים – קפה, אלכוהול, אוכל (בעיקר קינוחים) וקנאביס. לא בהכרח בסדר הזה ולפעמים ביחד. כותבים על מה שהיינו רוצים לקרוא.

צרו איתנו קשר

© מגזין שותים