
קינוח איטלקי קלאסי, אוורירי וטעים בטירוף. נשמע מסובך להכנה, אבל אם תעקבו לאט-לאט אחרי המתכון זה אמור להצליח בלי בעיות.
מה צריכים:
- 2 חלמונים (הצהוב)
- 4 כפות סוכר
- 4 כפות גבינת מסקרפונה
- 180 גרם שמנת להקצפה 36% שומן
- 12 עוגיות ביסקוטי
- 80 מ"ל קפה מצונן (עדיף של מקינטה, 2 כוסות)
כלים מיוחדים:
- מיקסר-יד חשמלי
מה עושים:
-
ערבבו את החלמונים והסוכר בקערה עם מיקסר-יד חשמלי, עד לקבלת מרקם סמיך ובהיר
-
הוסיפו את גבינת המסקרפונה והמשיכו לערבל עד לקבלת מרקם אחיד
-
בקערה נפרדת, ערבלו את השמנת עד להקצפה מלאה ויציבה
-
קפלו בזהירות את הקצפת לתוך תערובת החלמונים-מסקרפונה
-
הכינו בהישג יד את הקפה בתוך קערה, ואת הצלוחיות/קערות שבהן תגישו את הטירמיסו
-
כסו את תחתית צלוחיות ההגשה במעט מתערובת הקצפת-מסקרפונה
-
שברו את עוגיית הביסקוטי לשני חצאים. את שני החצאים טבלו במהירות בקערת הקפה, ונערו אותם באוויר עד שיפסיקו לטפטף
-
הניחו את הביסקוטי בצלוחית על שכבת הקצפת-מסקרפונה, והוסיפו שכבה נוספת של קצפת-מסקרפונה על גבי הביסקוטי
-
חזרו על שלבים 7 ו-8 פעם נוספת. בסופו של דבר אתם צריכים 5 שכבות בכל מנה: קצפת-ביסקוטי-קצפת-ביסקוטי-קצפת
-
פזרו שכבה נדיבה ואחידה של קקאו על שכבת הקצפת העליונה
-
הכניסו למקרר להתייצבות, לפחות שעתיים
הערות:
- אם הטירמיסו הולך לשבת במקרר יותר מ-4-5 שעות לפני ההגשה, הכניסו אותו למקרר בלי שכבת הקקאו, והוסיפו את הקקאו כשעה-שעתיים לפני ההגשה
- ניתן להוסיף מעט חלב לקפה, לקבלת טעם עדין יותר
- אם אתם בכלל לא אוהבים קפה, ניתן לטבול את הביסקוטי בחלב שהושרה ברסק פירות (תות יהיה מושלם)