מגזין שותים
  • עמוד הבית
  • קפה
  • אלכוהול
  • אכלו לי שתו לי
  • 420
  • עמוד הבית
  • קפה
  • אלכוהול
  • אכלו לי שתו לי
  • 420
מגזין שותים › אכלו לי שתו לי

תה ירוק, שחור או לבן: אלו ההבדלים בין סוגי התה שונים

הוד א. 10 בפברואר 2020
כוס תה שחור עם תיון. צילום: freestocks.org

תה הוא המשקה הנפוץ בעולם. כל סוגי התה מופקים מאותו צמח – שיח התה, הידוע בשמו המדעי כ-Camellia Sinensis או קמליה סינית, שמכילה קפאין טבעי. ההבדלים בין הסוגים השונים נובעים מתהליך העיבוד של העלים וממשך החשיפה שלהם לחמצן, שמשנה את הצבע, הטעמים והאיכויות של העלים ושל החליטות שמכינים מהם.

<< לייק לשנה טובה

אלה הסוגים השונים של המשקאות והחליטות שמופקים מהקמליה:

תה שחור

סוג התה הנפוץ ביותר, זה שאם היו שואלים אתכם איזה תה תרצו הייתם קוראים לו "הרגיל". העלים של שיח התה, שבמקור הם בצבע ירוק, מקבלים את הצבע החום שלהם בעקבות חשיפה לכמות גדולה של חמצן. זה בעצם סוג התה המחומצן ביותר, ולכן מקבל טעמים עמוקים ומתובלים יותר ביחס לסוגי התה האחרים.

תה אוּלוֹנג

האולונג עובר תהליך של חימצון קצר יותר מהתה השחור. נחשב למיוחד וחגיגי, כי תהליך החמצון שלו דורש דיוק רב ולכן הוא נדיר יותר ובעל טעמים מיוחדים ומורכבים.

עלי תה אולונג. צילום: efirm
ירוק-חום: עלי תה אולונג. צילום: efirm

תה ירוק

עלי תה צעירים שכמעט לא עוברים חמצון, אלא מיובשים מיד לאחר שנקטפו. בגלל שהוא לא מעובד ולא מחומצן, התה הירוק מכיל כמות יחסית גבוהה של נוגדי-חמצון (אנטי אוקסידנטים) שהוכחו כבעלי סגולות בריאותיות רבות, כמו הורדת לחץ דם וכולסטרול רע, ואפילו הפחתת סיכוי לחלות בסרטן. לפעמים הוא נקרא "תה ירוק סיני" כי הוא נפוץ במיוחד בסין, כמו גם ביפן.

כוס תה ירוק. צילום: apple deng
כוס תה ירוק. צילום: apple deng

מאצ'ה

מאצ'ה הוא בעצם עלים יבשים של תה ירוק שנטחנו לאבקה דקה. שלא כמו שאר סוגי התה, את אבקת המאצ'ה לא חולטים אלא שותים אותה בשלמותה, קצת כמו שמכינים קפה נמס מאבקה, ולכן צבעו ירוק חזק, מרקמו סמיך והוא מכיל כמות גבוהה מאוד מאוד של קפאין. אם תתגברו על הטעם העז של המאצ'ה, שרבים יגדירו אותו פשוט כטעם של דשא, תוכלו ליהנות מאותם נוגדי חמצון ויתרונות בריאותיים של התה הירוק, אבל פי כמה וכמה.

מאצ'ה-לאטה, או אולי דשא-לאטה? צילום: Jason Leung
מאצ'ה-לאטה, או אולי דשא-לאטה? צילום: Jason Leung

תה לבן

התה הלבן מופק רק מהניצנים הצעירים של צמח התה, שמכוסים בשיערות לבנות קטנות. הוא לא עובר עיבוד או חמצון כלל, ולכן שומר על צבעו הלבן ועל כמות גבוהה במיוחד של אנטי אוקסידנטים.

תה לבן ורדים
תה לבן עם ורדים במומבאי

חליטות וסוגים נוספים

קיימים סוגי משקאות נוספים שנכנסו בטעות לקטגוריית התה למרות שאינם מופקים מעלי צמח התה, כמו תה מאטה, חליטות שונות של פירות, פרחים ותבלינים או תה רויבוש, שמופק מצמח הרויבוש שגדל בדרום אפריקה.

תה מאטה. צילום: Davide Ragusa
מאטה. צילום: Davide Ragusa

בדוק יעניין אותך גם:

תה
בואו לעקוב זריז:
חם מהתנור:
חדש בארץ: יינות רוזה של יקב Domaine de la Castinelle מפרובנס, צרפת

חדש בארץ: יינות רוזה של יקב Domaine de la Castinelle מפרובנס, צרפת

"כל היום אני רק מצייר עם הפוכים, זה מרגיע אותי". הכירו את הקפה של Chacho's

"כל היום אני רק מצייר עם הפוכים, זה מרגיע אותי". הכירו את הקפה של Chacho's

קפה עלית השיקה לראשונה פולי קפה שלמים לצרכנים ביתיים. טעמנו

קפה עלית השיקה לראשונה פולי קפה שלמים לצרכנים ביתיים. טעמנו

המשטרה: "ניכנס לבתים ונאכוף התקהלויות אסורות בסילבסטר"

המשטרה: "ניכנס לבתים ונאכוף התקהלויות אסורות בסילבסטר"

griin – לשתות אספרסו מפולי קפה שנקלו לפני דקה, אצלכם במשרד

griin – לשתות אספרסו מפולי קפה שנקלו לפני דקה, אצלכם במשרד

שווה לעקוב בפייסבוק:
אנחנו בכל מקום:
  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • Instagram
קטגוריות:

קפה
אלכוהול
אכלו לי שתו לי
420

מה זה פה:

מגזין שותים הוא מקום לכל מה שאנחנו אוהבים – קפה, אלכוהול, אוכל (בעיקר קינוחים) וקנאביס. לא בהכרח בסדר הזה ולפעמים ביחד. כותבים על מה שהיינו רוצים לקרוא.

צרו איתנו קשר

© מגזין שותים