הודו כבר מזמן הפכה ליעד תיירות מרכזי בקרב הישראלים. בין אם זו אווירת השאנטי, המחירים הנמוכים של הלינה והאוכל המאפשרים לטוס לחופשה ארוכה מבלי לקרוע את הכיס, או התרבות השונה והמסקרנת – הישראלים מצביעים ברגליים וחוזרים לתת-היבשת פעם אחר פעם.
לא ברור איך זה קרה, אבל בעוד שהתייר הישראלי כבר מכיר היטב אזורים נידחים ביותר במדינה, הערים המרכזיות ניו-דלהי ומומבאי (שבעבר נקראה בומביי) נתפסות אצלו כיעד מעבר בלבד. הרוב המוחלט של הישראלים הנוחתים במומבאי אפילו לא יוצאים משדה התעופה וממשיכים בטיסת המשך ליעד הבא. לדעתנו כדאי להקדיש כמה ימים לעיר הזו, ולהרוויח יעד נוסף ומרתק בטיול שלכם.
לכן הפוסט הנוכחי מוקדש למאכלים מקומיים קלאסיים עם טוויסט מודרני, יש שיגידו אפילו היפסטרי, שיתאימו גם לחך ישראלי שפחות מתחבר לטעמים ההודיים הקלאסיים. וגם אם החלטתם בכל זאת לוותר על מומבאי, אל תוותרו על הפוסט – כדאי לכם לטעום את הדברים האלו גם במקומות אחרים בהודו.
1. קולפי ב-Bombay Street Treat
קולפי הוא הגלידה ההודית. הטעם ה"הרגיל" שלה הוא פיסטוק, אבל בהרבה מקומות תמצאו קולפי בטעמים שונים, החל מתות ותאנה ועד זעפרן והל. הקולפי המסורתי נכנס להקפאה בכלי שצורתו קונוס, ולכן הגלידה שתקבלו תהיה בצורת משולש (ולא, אין גביע). לנו יצא לאכול די הרבה קולפי במומבאי, אבל הטוב ביותר שטעמנו נמצא בחנות Bombay Street Treat בשכונת Kala Ghoda (שבאופן כללי זו שכונה היסטרית שממש כיף להסתובב בה, מזכירה בווייב את נווה צדק בתל אביב – אווירה טובה והרבה בוטיקים מיוחדים). ההמלצה שלנו היא ללכת על הטעם הקלאסי של פיסטוק ושקדים, אבל גם הקולפי בטעם תאנה היה מדהים.
Bombay Street Treat
59, V.B. Gandhi Marg
2. גלידה ב-K Rustom's Ice Cream
במומבאי, כמו בכל עיר מתוירת בעולם, תוכלו למצוא גלידריות כמעט בכל פינה. ההמלצה שלנו היא גלידרייה משפחתית מיוחדת, שאם לא תגיעו אליה במיוחד אתם עלולים לחלוף על פניה בלי לשים לב, ונמצאת באותו רחוב היוצא מה-Marine Drive המפורסם כבר מעל ל-80 שנים. הגלידרייה מוכרת כמעט ורק למקומיים, אבל מדי פעם אפשר לראות תיירים שהגיעו בעקבות המלצות. הייחוד – מקרר גלידות עם גלידות מרובעות (כמו ה"בפנים" של הקסטה אצלנו). אחרי שבוחרים טעם המוכרת מוסיפה משני צדי הגלידה ופלים דקיקים. בקיצור, קסטה הגרסה ההודית. להיט! המלצה שלנו: גלידת גויאבה, שהייתה הטובה ביותר, גלידת תות וגלידת פקאן.
K Rustom's Ice Cream
86, Veer Nariman Road
3. צ'אי הודי
זה לא באמת ביקור בהודו אם לא ניסיתם את הצ'אי ההודי. אז באיזה צ'אי לבחור? אתם בטח מכירים את הצ'אי מסאלה, תה הודי שחור שמבושל עם חלב והרבה תבלינים. בהחלט שווה ניסיון, אבל אם התבלינים בתה פחות באים לכם טוב (כמו שקרה לנו) זו לא סיבה לוותר על התה – פשוט תזמינו צ'אי רגיל (ללא מסאלה), ותקבלו תה הודי שבושל על הגז עם חלב.
המלצה ספציפית בנושא למטיילים במומבאי – בוטיק התה San-Cha הממוקם אף הוא בשכונת Kala Ghoda, בוטיק קטן וחלומי עם עשרות סוגי תה שחור, תה ירוק ותה לבן. אנחנו טעמנו תה לבן עם ורדים ותה לבן עם לבנדר, והצטיידנו בקופסה של תה שחור עם ג'ינג'ר והל. חלום.
San-Cha Tea Boutique
Store No. 2A 11A Machinery House, Kala Ghoda
איזה יופי!!