
כחלק ממהפכת הגל השלישי של הקפה, שמביאה בין היתר שיטות חליטה שונות, קמים בתי קפה, בתי קלייה ויצרני קפה קטנים, שמתמקדים יותר באיכות ולאו דווקא בכמות. כזה הוא Wild Dog Cold Brew, יצרן קפה קטן ובוטיקי שמכין – ניחשתם נכון – קפה בחליטה קרה.
הקפה של Wild Dog Cold Brew מוכן כאמור בחליטה קרה של 21 שעות במים מינרליים קרים. שיטת החליטה הזו ממצה מהפולים טעמים קצת שונים מחליטה במים חמים, ובגלל הזמן הארוך שבו הפולים שוהים במים הם מספיקים למצות כמות גדולה יותר של קפאין ביחס לחליטה של כמה שניות או דקות במים חמים.
בשונה ממשקאות קולד ברו אחרים, כמו קפה Coldy של ארקפה, הקפה של Wild Dog נחלט ביחס גבוה יחסית של קפה מול מים והוא לא מדולל לאחר החליטה. כלומר קפה חזק ועוצמתי, שתוכלו לדלל טיפה בעצמכם לפי הצורך (עצה שלנו: אין צורך) או להוסיף כמה קוביות קרח בלי לחשוש שתוך כמה דקות תישארו עם קפה דלוח.
כרגע Wild Dog Cold Brew מציע קולד ברו מתערובת אחת – Original blend – שמורכב מ-60% פולי ערביקה ו-40% רובוסטה. הבלנד הזה קולע בול לטעם הישראלי – הוא נותן טעמים עשירים שמזכירים מאוד את הקפה השחור ששתיתם בצבא, אבל בזכות החליטה במים קרים אין בו את המרירות הבועטת של הקפה הטורקי, וסיכוי גבוה שתתחברו אליו – עם חלב או בלי – גם אם אתם לא חסידים של קפה בוץ. בנוסף, החליטה הקרה מוציאה מהפולים את המתיקות הטבעית שלהם, אז גם אם אתם רגילים להמתיק בכפית או שתיים של סוכר, מיד עם הלגימה הראשונה תגלו שאין צורך בכל כך הרבה סוכר, אם בכלל.

בעתיד מתכננים ב-Wild Dog להכין קפה קולד ברו מבלנדים נוספים, ובקרוב תצא תערובת ה-Chill blend, שמורכבת רק מפולי ערביקה, שמגיעים מברזיל, מגואטמלה ומקולומביה.
ואם חיפשתם עוד סיבה לשתות Wild Dog, תדעו שבקבוקי הזכוכית שלהם ממוחזרים ושאריות הקפה הופכות לקומפוסט אחרי החליטה.
ניתן להשיג את הקולד ברו של Wild Dog Cold Brew במספר הולך וגדל של בתי קפה בתל אביב, או דרך האתר שלהם (קליק כאן) במשלוח עד הבית בתוך העיר.