זו כבר מסורת: נובמבר הוא חודש הקלייה הישראלית, שמוקדש לבתי הקלייה המקומיים ולתרבות הקפה שצומחת כאן • למה לשתות דווקא קפה בקלייה ישראלית? הנה חמש סיבות טובות בשבילכם, כצרכנים

זו כבר השנה השלישית שנובמבר מצוין כחודש הקלייה הישראלית – מסורת שנולדה במגזין שותים אחרי השבעה באוקטובר, במטרה לעודד את תעשיית הקפה המקומית ולקדם את בתי הקלייה ועסקי הקפה הפועלים כאן בארץ. אז למה בעצם כדאי כצרכנים להעדיף קפה בקלייה ישראלית על פני קפה מיובא? הנה כמה סיבות טובות:
1. טריות: קלייה מקומית מאפשרת לשתות קפה שנקלה ימים ספורים לפני שהגיע לכוס – ולא היה צריך לעבור בין יבשות, להתעכב במכס, לעבור במחסן היבואן ואז לעמוד עוד כמה ימים על המדף בחנות. כשמזמינים ישירות מבית קלייה ישראלי, הקפה מגיע כשהוא בשיא הטריות והארומה, ונשמר כך גם יותר זמן בבית.
2. קלייה שמבינה את החך המקומי: עם השנים נוצרה כאן שפה ישראלית של קפה, שילוב עדכני בין תרבות הקפה המקומית המסורתית עם תרבות הקפה האיטלקית הקלאסית ותרבות הגל השלישי הבינלאומית המודרנית. פחות חמיצות חדה, יותר איזון וגוף. בתי הקלייה המקומיים מכירים את הקהל וכבר יודעים להביא את חומר הגלם קרוב יותר למה שהישראלים אוהבים ולייצר תערובות שקולעות לחך המקומי.

3. שקיפות ותמיכה: כשאתם קונים מבית קלייה ישראלי אתם יכולים לרוב ליצור איתו קשר ישירות – בעברית – ולהתייעץ, לשאול שאלות ולקבל המלצות לבחירת פולים שיתאימו להעדפות שלכם ועל אופן החליטה שיתאים להם.
4. התקדמות תרבות הקפה הישראלית: תרבות הקפה הישראלית מתקדמת בכל פעם שמישהו בוחר לקנות קפה שנקלה כאן. ככל שצומח הביקוש, כך גדל גם ההיצע – נפתחים בתי קלייה חדשים, מתפתחת תחרות בריאה שמביאה לשיפור באיכות, למגוון גדול יותר של קפה ולמחירים נגישים יותר. כשהצרכנים מבקשים קפה מקומי, גם הקולים וייבואני הקפה הירוק מגיבים בהתאם, ומביאים פולים מעניינים, מתנסים בעיבודים חדשים ונשארים מחוברים לטרנדים בעולם.
- אלה הזוכים בתחרות "הקפה הטוב 2025", התחרות השנתית לבתי קלייה כחול-לבן
- קהילת קולי הקפה הישראלית התכנסה לערב של חדשנות, השראה וקסקרה

5. תמיכה בתעשייה כחול-לבן: קנייה של קפה ישראלי מחזקת שרשרת שלמה של אנשי מקצוע: קולים, בריסטות, חנויות קפה, יבואנים קטנים ויצרנים של ציוד כחול-לבן. רכישת קפה מקלייה מקומית זו תמיכה ואמירה שאנחנו רוצים שתתמשיך להתפתח כאן תעשייה משלנו, שלא תלויה בייבוא ובמותגים מחו"ל. ואולי בעתיד נצליח גם לגדל פה קפה מקומי, מי יודע.