מגזין שותים
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
מגזין שותים
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
מגזין שותים › קפה

לא רק טריוּת: 5 סיבות לבחור דווקא קפה של בתי קלייה מקומיים

הוד אסולין | 13 בנובמבר 2025, 17:09

זו כבר מסורת: נובמבר הוא חודש הקלייה הישראלית, שמוקדש לבתי הקלייה המקומיים ולתרבות הקפה שצומחת כאן • למה לשתות דווקא קפה בקלייה ישראלית? הנה חמש סיבות טובות בשבילכם, כצרכנים

חודש קלייה הישראלית 2025

זו כבר השנה השלישית שנובמבר מצוין כחודש הקלייה הישראלית – מסורת שנולדה במגזין שותים אחרי השבעה באוקטובר, במטרה לעודד את תעשיית הקפה המקומית ולקדם את בתי הקלייה ועסקי הקפה הפועלים כאן בארץ. אז למה בעצם כדאי כצרכנים להעדיף קפה בקלייה ישראלית על פני קפה מיובא? הנה כמה סיבות טובות:

1. טריות: קלייה מקומית מאפשרת לשתות קפה שנקלה ימים ספורים לפני שהגיע לכוס – ולא היה צריך לעבור בין יבשות, להתעכב במכס, לעבור במחסן היבואן ואז לעמוד עוד כמה ימים על המדף בחנות. כשמזמינים ישירות מבית קלייה ישראלי, הקפה מגיע כשהוא בשיא הטריות והארומה, ונשמר כך גם יותר זמן בבית.

2. קלייה שמבינה את החך המקומי: עם השנים נוצרה כאן שפה ישראלית של קפה, שילוב עדכני בין תרבות הקפה המקומית המסורתית עם תרבות הקפה האיטלקית הקלאסית ותרבות הגל השלישי הבינלאומית המודרנית. פחות חמיצות חדה, יותר איזון וגוף. בתי הקלייה המקומיים מכירים את הקהל וכבר יודעים להביא את חומר הגלם קרוב יותר למה שהישראלים אוהבים ולייצר תערובות שקולעות לחך המקומי.

התערובת שלכם - פולי קפה ירוקים לפני קלייה. צילום: מגזין שותים
פולי קפה ירוקים, לפני קלייה

3. שקיפות ותמיכה: כשאתם קונים מבית קלייה ישראלי אתם יכולים לרוב ליצור איתו קשר ישירות – בעברית – ולהתייעץ, לשאול שאלות ולקבל המלצות לבחירת פולים שיתאימו להעדפות שלכם ועל אופן החליטה שיתאים להם.

4. התקדמות תרבות הקפה הישראלית: תרבות הקפה הישראלית מתקדמת בכל פעם שמישהו בוחר לקנות קפה שנקלה כאן. ככל שצומח הביקוש, כך גדל גם ההיצע – נפתחים בתי קלייה חדשים, מתפתחת תחרות בריאה שמביאה לשיפור באיכות, למגוון גדול יותר של קפה ולמחירים נגישים יותר. כשהצרכנים מבקשים קפה מקומי, גם הקולים וייבואני הקפה הירוק מגיבים בהתאם, ומביאים פולים מעניינים, מתנסים בעיבודים חדשים ונשארים מחוברים לטרנדים בעולם.

  • אלה הזוכים בתחרות "הקפה הטוב 2025", התחרות השנתית לבתי קלייה כחול-לבן
  • קהילת קולי הקפה הישראלית התכנסה לערב של חדשנות, השראה וקסקרה
מכונת קלייה ב-Cups ברחוב יהודה הלוי 59. צילום: יעקב בלומנטל
מכונת קלייה, גם היא מתוצרת ישראלית. צילום: יעקב בלומנטל

5. תמיכה בתעשייה כחול-לבן: קנייה של קפה ישראלי מחזקת שרשרת שלמה של אנשי מקצוע: קולים, בריסטות, חנויות קפה, יבואנים קטנים ויצרנים של ציוד כחול-לבן. רכישת קפה מקלייה מקומית זו תמיכה ואמירה שאנחנו רוצים שתתמשיך להתפתח כאן תעשייה משלנו, שלא תלויה בייבוא ובמותגים מחו"ל. ואולי בעתיד נצליח גם לגדל פה קפה מקומי, מי יודע.

אל תפספסו, עקבו אחרי מגזין שותים >>
ויש עוד הרבה גם באינסטגרם >>
בתי קלייה חודש הקלייה הישראלית קליית קפה

בדוק יעניין אותך גם:

בואו לעקוב:

חם מהתנור:
בית קפה חדש, מטחנת קפה חדשה וחלב חדש: חדשות הקפה

בית קפה חדש, מטחנת קפה חדשה וחלב חדש: חדשות הקפה

אהבה בינלאומית על הבר, עם מִיה

אהבה בינלאומית על הבר, עם מִיה

לא רק טריוּת: 5 סיבות לבחור דווקא קפה של בתי קלייה מקומיים

לא רק טריוּת: 5 סיבות לבחור דווקא קפה של בתי קלייה מקומיים

הודו בדרום תל אביב (בקטע טוב): 4t Cafe מביא קפה ספיישלטי למבצר

הודו בדרום תל אביב (בקטע טוב): 4t Cafe מביא קפה ספיישלטי למבצר

"העתקנו את המתכון מהפרה": האם 'החלב החדש' של מחלבות גד ו-Remilk עובר את מבחן הטעם?

"העתקנו את המתכון מהפרה": האם 'החלב החדש' של מחלבות גד ו-Remilk עובר את מבחן הטעם?

Roasters Summit 2025: קהילת קולי הקפה הישראלית התכנסה לערב של חדשנות, השראה וקסקרה

Roasters Summit 2025: קהילת קולי הקפה הישראלית התכנסה לערב של חדשנות, השראה וקסקרה

קפה בעיבוד טבעי, שטוף, דבש או אנאירובי? כך תחלטו אותם נכון

קפה בעיבוד טבעי, שטוף, דבש או אנאירובי? כך תחלטו אותם נכון

Aeropress משיקים מטחנת קפה ידנית חדשה, שמתאימה כמו כפפה ליד

Aeropress משיקים מטחנת קפה ידנית חדשה, שמתאימה כמו כפפה ליד

קראנצ'י ומוגזם: ככה הדור הצעיר אוהב את השוקולד שלו

קראנצ'י ומוגזם: ככה הדור הצעיר אוהב את השוקולד שלו

בתי קפה שנסגרו, אירוע הקולים הגדול והקפה הקר הבא: חדשות הקפה

בתי קפה שנסגרו, אירוע הקולים הגדול והקפה הקר הבא: חדשות הקפה

חדש לחורף: קפסולות קפה בטעם צ'אי מסאלה ובטעם פקאן מקורמל

חדש לחורף: קפסולות קפה בטעם צ'אי מסאלה ובטעם פקאן מקורמל

שאולה: בית קפה ספיישלטי חדש, הראשון ממזרח לאבן גבירול

שאולה: בית קפה ספיישלטי חדש, הראשון ממזרח לאבן גבירול

השילוב המפתיע: איזה משקה מתאים לצד סלט טונה?

השילוב המפתיע: איזה משקה מתאים לצד סלט טונה?

מגזין שותים בכל מקום:
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
קטגוריות:

קפה
אלכוהול
אכלו לי שתו לי
420

מה זה פה:

מגזין שותים הוא מקום לכל מה שאנחנו אוהבים – קפה, אלכוהול, אוכל ושמח. לא בהכרח בסדר הזה ולפעמים ביחד. כותבים על מה שהיינו רוצים לקרוא, ובגובה העיניים.
אודות
צרו קשר

© מגזין שותים