מגזין שותים
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
מגזין שותים
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
מגזין שותים › קפה

להכין קפה בלי ללכלך את השיש: התוספת החדשה למקינטה שלכם

הוד אסולין | 2 בדצמבר 2025, 00:32

סטודיו ישראלי עיצב מוצר חדש בהדפסת תלת-ממד שעוזר לשמור את הקפה הטחון רק איפה שצריך אותו כשמכינים קפה במקינטה • כמה זה פשוט

משפך למקינטה - לשמור על השיש נקי מקפה טחון. צילום: מגזין שותים

יש מוצרים שנולדים כפתרון לבעיה ברורה. במקרה הזה, כל מי שמשתמשים במקינטה מכירים את הבעיה: שעות הבוקר המוקדמות, סיימתם לשתות את המוקה (זה לא אספרסו כמובן), וכל השיש מלא קפה טחון. מכאן נולד הפיתוח החדש של סטודיו לַ- – משפך ייעודי למקינטה, מודפס בתלת-ממד, שמתלבש על גוף המקינטה ומאפשר למלא אותה בקפה טחון בצורה נקייה ומדויקת.

"אנחנו באים מתוך חשיבה ומחקר על תרחישי שימוש בעולמות הקפה", מספרת למגזין שותים אליה, אחת היזמים מסטודיו לַ-. "הרעיון היה לתת במה למקינטה בעולם שבו כולם מתעסקים במאצ'ה ובקפה ספיישלטי, לתת לה מקום יותר מקצועי ולמקסם את השימוש בה. הפריע לנו שהשיש תמיד מתלכלך, בייחוד במקינטות הקטנות, ואי אפשר לשפוך את הקפה הטחון לפילטר בצורה מדויקת. משם הגיע הרעיון".

כמו Doser Ring של אספרסו – רק למקינטה

לחובבי אספרסו מתקדמים, Doser Ring הוא אחד האביזרים הכי שימושיים: טבעת שמולבשת על ידית החליטה ומאפשרת לשפוך קפה טחון לפורטפילטר בלי לכלוך ובלי שהקפה מתפזר לכל עבר. המשפך החדש עושה את אותו התפקיד, אבל עבור המקינטה. הוא מולבש ישירות על גוף המקינטה ומייצר פתח רחב ויציב שמוביל את הקפה הטחון ישירות למקום הנכון.

השימוש פשוט: ממלאים את מכל המים של המקינטה, מניחים את הפילטר על מכל המים, ועליו את המשפך. דרך המשפך שופכים בקלות את כמות הקפה הרצויה, ואז מסירים את המשפך וממשיכים כרגיל – טפיחה קלה בצדדים ליישור הקפה, מבריגים את החלק העליון ומניחים על האש.

משפך למקינטה - איור. צילום: אינסטגרם @le_ma_ze
משפך למקינטה – מניחים על הפילטר וממלאים קפה טחון בקלות. צילום: אינסטגרם @le_ma_ze

בזכות המבנה הגלי שמחקה את הצלעות האיקוניות של המוקה הקלאסית של ביאלטי, המשפך יושב יציב "על המילימטר" ולא זז בזמן מילוי הקפה הטחון. התוצאה: פחות לכלוך, פחות קפה שמתפזר לצדדים – בלי לפגוע בפלואו של ההכנה.

לפני שהגיעו לצורת המשפך הסופית, עברו סטודיו לַ- בין כמה רעיונות: "בחנו אפשרות של פקק מיוחד לשקית הקפה הטחון שישמש כמשפך, וגם כפית מיוחדת", אומרת אליה, "אבל גילינו שהרבה אנשים טוחנים את הקפה בעצמם ולא משתמשים בשקית של קפה טחון מראש. הגענו למסקנה שמשפך שמתלבש על המקינטה זה הכי הגיוני".

איך להכין קפה במקינטה עם פחות לכלוך, ובלי לפגוע בפלואו של ההכנה. צילום: מגזין שותים
להכין קפה במקינטה עם פחות לכלוך, ובלי לפגוע בפלואו של ההכנה
  • פשטות ואלגנטיות איטלקית, זה הקסם של המקינטה. וככה מכינים איתה קפה
  • מודל נשי ייחודי של חקלאות קפה ישראלית: "הפרי הזה הוא פלא הבריאה"

כדי שהמשפך יתאים לכמה שיותר דגמים וגדלים, נבדקו מקינטות שונות של חברות שונות, מדגמים שונים ובגדלים שונים, עד שנמצאו המידות המדויקות. המוצר מיוצר בהדפסת תלת-ממד, בארבעה גדלים (S, M, L, XL) שמתאימים למרבית המקינטות בשוק. הוא מגיע בשחור או ורוד, ונמכר כרגע במבחר בתי קפה, בחנויות מתמחות ודרך האינסטגרם של סטודיו לַ–, במחיר של כ-45 ש"ח לכל הגדלים.

אל תפספסו, עקבו אחרי מגזין שותים >>
ויש עוד הרבה גם באינסטגרם >>
ביקורת מוצרים מקינטה

בדוק יעניין אותך גם:

בואו לעקוב:

חם מהתנור:
להכין קפה בלי ללכלך את השיש: התוספת החדשה למקינטה שלכם

להכין קפה בלי ללכלך את השיש: התוספת החדשה למקינטה שלכם

קפה מנומר, וחטאים מתוקים במילאנו | אנשי הקפה בשוק

קפה מנומר, וחטאים מתוקים במילאנו | אנשי הקפה בשוק

6 בתי קפה חדשים יחסית בתל אביב, שמגישים פולי ספיישלטי מקלייה מקומית

6 בתי קפה חדשים יחסית בתל אביב, שמגישים פולי ספיישלטי מקלייה מקומית

מילקי ממולדה-תות, דוריטוס שום לצעירים וגבינת שמנת ללא חלב: חדש על המדף

מילקי ממולדה-תות, דוריטוס שום לצעירים וגבינת שמנת ללא חלב: חדש על המדף

מטחנה חדשה של KinGrinder, פופ-אפים בבתי קפה ומבצעי בלאק פריידיי: חדשות הקפה

מטחנה חדשה של KinGrinder, פופ-אפים בבתי קפה ומבצעי בלאק פריידיי: חדשות הקפה

כוס תרמית מתנה וקפה ב-10 ש"ח, באחד האזורים היקרים בתל אביב

כוס תרמית מתנה וקפה ב-10 ש"ח, באחד האזורים היקרים בתל אביב

Bazzara: היוקרה של הקפה האיטלקי נולדה בטרייסטה

Bazzara: היוקרה של הקפה האיטלקי נולדה בטרייסטה

קפה מאוריציו הקים מפעל קלייה חדש: "בעקבות המלחמה הבנתי שחשוב לעבוד מול עסקים כחול-לבן"

קפה מאוריציו הקים מפעל קלייה חדש: "בעקבות המלחמה הבנתי שחשוב לעבוד מול עסקים כחול-לבן"

אִיקִיגָאי בקפה: איך עבודה בבית קפה עוזרת לנו למצוא משמעות

אִיקִיגָאי בקפה: איך עבודה בבית קפה עוזרת לנו למצוא משמעות

בית קפה חדש, מטחנת קפה חדשה וחלב חדש: חדשות הקפה

בית קפה חדש, מטחנת קפה חדשה וחלב חדש: חדשות הקפה

אהבה בינלאומית על הבר, עם מִיה

אהבה בינלאומית על הבר, עם מִיה

לא רק טריוּת: 5 סיבות לבחור דווקא קפה של בתי קלייה מקומיים

לא רק טריוּת: 5 סיבות לבחור דווקא קפה של בתי קלייה מקומיים

הודו בדרום תל אביב (בקטע טוב): 4t Cafe מביא קפה ספיישלטי למבצר

הודו בדרום תל אביב (בקטע טוב): 4t Cafe מביא קפה ספיישלטי למבצר

מגזין שותים בכל מקום:
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
קטגוריות:

קפה
אלכוהול
אכלו לי שתו לי
420

מה זה פה:

מגזין שותים הוא מקום לכל מה שאנחנו אוהבים – קפה, אלכוהול, אוכל ושמח. לא בהכרח בסדר הזה ולפעמים ביחד. כותבים על מה שהיינו רוצים לקרוא, ובגובה העיניים.
אודות
צרו קשר

© מגזין שותים