מחלבות גד וסטארט-אפ המזון Remilk השיקו היום (שני) את "החלב החדש": חלב המבוסס על חלבון חלב אמיתי שמיוצר בתהליך תסיסה של שמרים ללא בעלי חיים • הם מבטיחים טעם, מרקם ויכולת הקצפה של חלב רגיל, והוא יגיע בגרסת בריסטה, בגרסה רגילה ובטעם וניל • כמה יעלה, והאם הוא עובר את מבחן הטעם? טעמנו

מחלבות גד, יחד עם הסטארט-אפ הישראלי Remilk, השיקו היום (יום ב') באירוע לעיתונאים את "החלב החדש". מדובר בחלב המבוסס על חלבוני חלב אמיתיים שמיוצרים בתהליך תסיסה ייחודי שמתבצע באמצעות שמרים מיוחדים, ללא שימוש בבעלי חיים. הוא נטול לקטוז לחלוטין, מכיל 75% פחות סוכר מחלב פרה ולטענת החברות, טעמו, מרקמו ויכולת ההקצפה שלו זהים לאלו של חלב רגיל.
בשלב הראשון תושק בימים הקרובים גרסת הבריסטה של החלב החדש לשוק המקצועי – בבתי קפה ובמסעדות – ובינואר הקרוב תתרחב ההשקה לשוק הקמעונאי, עם שני מוצרים נוספים: חלב רגיל וחלב בטעם וניל.

"החלב החדש" הוא טבעוני, כשר פרווה, מכיל כ-75% פחות סוכר מחלב רגיל, ומועשר בסידן ובוויטמינים. מדובר בחלב שמכוון גם לצרכנים שנמנעים מלקטוז, גם לטבעונים או מפחיתנים, וגם לשומרי כשרות שרוצים לשתות קפוצ'ינו אחרי בשר – בלי לוותר על הטעם ועל המרקם של חלב רגיל. "בלי פרות. בלי פשרות", זה הסלוגן. "מבחינת גד זוהי פריצת דרך עולמית", אומר עמיר אהרון, מנכ"ל מחלבות גד.
החלבון של Remilk זהה לזה שמופק מפרות, אך מיוצר לחלוטין ללא שימוש בבעלי חיים. הפיתוח, שזכה לאישורי ה-FDA ומשרד הבריאות הישראלי, נשען על טכנולוגיה שפותחה ב-Remilk בחמש השנים האחרונות בהשקעה של למעלה מ-150 מיליון דולר. הפיתוח מבוסס על שמרים שמחקים את הפעילות שמתרחשת בגוף הפרה, ובתוך מכלי תסיסה ענקיים, שמדמים את התנאים הסביבתיים בעטינים, הם מייצרים את חלבון החלב. "העתקנו את המתכון מהפרה", אומר אביב וולף, מייסד ומנכ"ל Remilk. אחרי הייצור, החלבונים מועברים למפעל (בספרד) ושם מיוצר החלב.
מבחן הטעם
אז האם החלב החדש דומה לחלב פרה והאם הוא מתאים לקפה? אתחיל מהשורה התחתונה – כן, בהחלט.
באירוע העיתונאים טעמנו את החלב החדש (בגרסת הבריסטה) עם קפה מתערובת "מילאנו" של בית הקלייה ניחוח קפה מזכרון יעקב, שזכתה במדליית זהב בתחרות "הקפה הטוב 2023" ובמדליית ארד בתחרות "הקפה הטוב 2024". מדובר בתערובת בסגנון איטלקי קלאסי, עם כ-88% ערביקה ו-12% רובוסטה בקלייה בינונית-פלוס, שיחד עם החלב החדש הוציאה קפוצ'ינו נהדר, בלי טעמי הלוואי שמאפיינים תחליפי חלב צמחיים שמבוססים על שיבולת שועל או סויה. שכבת הקצף הייתה חלקה, סמיכה, יפה ויציבה.

בטעימה נקייה של החלב החדש (בגרסה הרגילה לצרכן הביתי, לא גרסת הבריסטה) מרגישים גוף בינוני כמו של חלב, ואפשר לטעום ניואנס עדין מאוד של קוקוס, שלא מגיע כטעם לוואי אלא כרמז מעומעם ברקע, וכמעט נעלם בשילוב עם קפה. החוויה היא חד-משמעית של שתיית חלב, לא תחליף. החלב החדש עובר את מבחן הטעם.
באירוע העיתונאים הוגשו מנות קטנות מאת השף רז רהב, שהכילו מוצרים שונים שמכילים את החלב החדש ומוצרים אחרים שמבוססים על חלבון החלב של Remilk, שגם בהם לא הורגשו טעמי לוואי מהחלב, והשף אף העיד שהוא התייחס לחלב בבישול ממש כמו אל חלב רגיל, והוא גם התנהג כמו חלב רגיל בתהליכים השונים.
החלב החדש מושק כאמור בימים אלה בגרסת הבריסטה רק לקהל המקצועי, ויגיע בבקבוק של 1 ליטר. ב-1 בינואר 2026 יושקו שתי הגרסאות לקהל הפרטי – חלב רגיל וחלב וניל – בבקבוקים של 750 מ"ל. החברה לא מפרסמת עדיין את התמחור, והמחיר לצרכן תלוי כמובן בקצה הקמעונאי ולא ביצרן, אבל לדבריהם הם מכוונים לטווח המחירים המקובל של תחליפי החלב הצמחיים. בחודשים הבאים יושקו מוצרים "חלביים" נוספים שמבוססים על חלבוני החלב של Remilk.

החלב החדש הוא לחלוטין ללא לקטוז, ולכן מי שרגישים ללקטוז יוכלו לצרוך אותו בלי בעיה, אך הוא אינו מתאים לשכבת האוכלוסייה הקטנה (לדברי החברה כ-0.3% מהישראלים) שאלרגיים לחלבון חלב, כי החלבון כאמור זהה לחלבון החלב של חלב פרה.
רכיבי החלב החדש, כפי שמופיעים על האריזה: מים, שומן מאגוזי שיאה וקוקוס, חלבון החלב הייחודי, סיבים תזונתיים, סוכר קנים, מווסתי חומציות, סידן, חומרי טעם וריח, מייצבים, מלח, מיץ מרכז פרי המונק (לא מופיע בגרסת הבריסטה), מתחלב, ויטמינים E ו-D2.
