מגזין שותים
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
מגזין שותים
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
מגזין שותים › קפה

איזו כוס אספרסו כיפית וחמודה – ויש לה גם סיפור

הוד אסולין | 22 ביוני 2023, 19:25
כוס אספרסו של קאפ-פדוקיה. צילום: מגזין שותים

לפעמים הקנקן לא פחות חשוב ממה שיש בו. במקרה הזה, של השותפים יובל ודני, לא מדובר בקנקן אלא בכוסות – כוסות חימר ייחודיות בעבודת יד שהם גילו במקרה בחבל הארץ קָפָּדוֹקְיָה בטורקיה.

תוך כדי טיול באזור ההיסטורי הם נכנסו לבית מלאכה שמייצר כלי חימר. "אחרי טיול שעשינו בעמק, הגענו כבדרך אגב לבית המלאכה והתאהבנו בו", מספר יובל סדן למגזין שותים על המפגש הראשוני עם הכוסות שמיוצרות בעבודת יד כבר כמאה שנה בבית המלאכה המשפחתי, "הבנו שאנחנו רוצים וצריכים להביא את הכוסות האלה לארץ".

דניז הקדר הטורקי מפסל כלים מחימר. צילום: באדיבות Cup-Padocia
דניז הקדר הטורקי מפסל כלים מחימר בבית המלאכה המשפחתי הוותיק בקפדוקיה. צילום: באדיבות Cup-Padocia

הם קראו למותג Cup-Padocia על שם האזור שבו הכוסות מיוצרות, והחליטו להביא שני סוגים של כוסות: ספל בנפח 320 מ"ל בערך וכוס אספרסו בנפח 100 מ"ל בערך. למה בערך? "מהסיבה שכל כוס היא ייחודית בפני עצמה, בעקבות העובדה שהיא מיוצרת בעבודת יד ולכן אין שתי כוסות אותו דבר", מסביר יובל.

שתי הכוסות – שמבחינת העיצוב יכולות גם להגיע כסט – עשויות מחימר חשוף, כשהחלק העליון והחלק הפנימי צבועים בצבעים שונים ומכוסים בגלזורה מבריקה, שאוטמת את הקרמיקה ושומרת עליה. הספל הגדול של קאפ-פדוקיה (זוג ב-75 ש"ח) מתאים לקפה פילטר, לאטה או נס קפה.

כוס אספרסו של Cup-Padocia בשדרות רוטשילד. צילום: מגזין שותים
"רוצים וצריכים להביא את הכוסות האלה לארץ". כוס אספרסו ירוקה של Cup-Padocia בארץ

הכוס הקטנה, החמודה ביותר בעיניי, במבט ראשון נראתה לי קצת גדולה מדי לאספרסו, כי כוסות אספרסו מגיעות בדרך כלל בנפח 80 מ"ל. אבל הכנתי בה אספרסו – מתערובת פולים Classico של בית הקלייה אספרסובר, תערובת איטלקית קלאסית שזכתה במקום ה-3 בתחרות "הקפה הטוב 2023" – ושמחתי להתבדות. איזו כוס אספרסו כיפית (ואיזה קפה טעים!). הצורה שלה מזכירה כוס סניפטר ("כוס בלון" לברנדי) בלי הרגל – התחתית העגלגלה שלה יושבת בנוחות בכף היד והמִפְתָח הצר עוזר לארומות של הקפה לעלות לאף בצורה מרוכזת. מתאימה לאספרסו או לקורטדו קטן (זוג ב-65 ש"ח).

אספרסו מתערובת קלאסיקו של אספרסובר, שזכתה בפרס בתחרות הקפה הטוב 2023. צילום: מגזין שותים
אספרסו מתערובת קלאסיקו של אספרסובר מתל אביב – זכתה בפרס בתחרות "הקפה הטוב 2023" של מגזין שותים

כל כוס וכוס של קאפ-פדוקיה עוברת תהליך ארוך מחומר גלם, בלוק חימר, לספל או כוס אספרסו. ראשית הקדר מרטיב את החימר ומפסל ממנו צורה של כוס, שעוברת לייבוש שאורך בין שבוע לשבועיים. לאחר מכן שורפים את החימר בתנור של 1,000 מעלות למשך 8 עד 12 שעות, ואז אפשר לצבוע ולכסות בגלזורה – ולבסוף הכוסות נכנסות שוב לתנור לשריפה שנייה וסופית. אפשר לרכוש באתר של קאפ-פדוקיה.

כוס אספרסו של קאפ-פדוקיה עם קפה של אספרסובר. צילום: מגזין שותים
כוס אספרסו כיפית
אל תפספסו, עקבו אחרי מגזין שותים >>
ויש עוד הרבה גם באינסטגרם >>
אספרסו חדש על המדף כוסות קפה פולי קפה ראיונות תחרות הקפה הטוב

בדוק יעניין אותך גם:

בואו לעקוב:

חם מהתנור:
3-4 כוסות קפה ביום אולי יעשו אתכם צעירים יותר: מחקר חדש

3-4 כוסות קפה ביום אולי יעשו אתכם צעירים יותר: מחקר חדש

חורף של יין: מאילת ועד בוז'ולה, דרך הנגב וקטלוג 2026

חורף של יין: מאילת ועד בוז'ולה, דרך הנגב וקטלוג 2026

בית קלייה חדש בתל אביב, והשקות קפה בביג גלילות: חדשות הקפה

בית קלייה חדש בתל אביב, והשקות קפה בביג גלילות: חדשות הקפה

הקפה שהחזיר את איטליה הביתה, חלק 2: הגומייה למקינטה שהפכה למסע

הקפה שהחזיר את איטליה הביתה, חלק 2: הגומייה למקינטה שהפכה למסע

88% מעדיפים כוס גדולה: מחקר חדש מגלה את הרגלי הקפה של ישראלים בחורף

88% מעדיפים כוס גדולה: מחקר חדש מגלה את הרגלי הקפה של ישראלים בחורף

נספרסו משיקה בוטיק חדש בביג גלילות, וקולקציית תערובות Festive חורפית

נספרסו משיקה בוטיק חדש בביג גלילות, וקולקציית תערובות Festive חורפית

ערביקה מהודו, ועידת הקפה הראשונה ובית קפה שנסגר: חדשות הקפה

ערביקה מהודו, ועידת הקפה הראשונה ובית קפה שנסגר: חדשות הקפה

הקפה שהחזיר את איטליה הביתה

הקפה שהחזיר את איטליה הביתה

בית הקפה Cups ביהודה הלוי נסגר – ומה יש במקומו?

בית הקפה Cups ביהודה הלוי נסגר – ומה יש במקומו?

Trieste Coffee Experts 2025: מעצבים את עתיד הקפה בטרייסטה

Trieste Coffee Experts 2025: מעצבים את עתיד הקפה בטרייסטה

להכין קפה בלי ללכלך את השיש: התוספת החדשה למקינטה שלכם

להכין קפה בלי ללכלך את השיש: התוספת החדשה למקינטה שלכם

קפה מנומר, וחטאים מתוקים במילאנו | אנשי הקפה בשוק

קפה מנומר, וחטאים מתוקים במילאנו | אנשי הקפה בשוק

6 בתי קפה חדשים יחסית בתל אביב, שמגישים פולי ספיישלטי מקלייה מקומית

6 בתי קפה חדשים יחסית בתל אביב, שמגישים פולי ספיישלטי מקלייה מקומית

מגזין שותים בכל מקום:
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
קטגוריות:

קפה
אלכוהול
אכלו לי שתו לי
420

מה זה פה:

מגזין שותים הוא מקום לכל מה שאנחנו אוהבים – קפה, אלכוהול, אוכל ושמח. לא בהכרח בסדר הזה ולפעמים ביחד. כותבים על מה שהיינו רוצים לקרוא, ובגובה העיניים.
אודות
צרו קשר

© מגזין שותים