כמה חזק אתם אוהבים את הקפה שלכם? "חזק", תהיה כנראה התשובה של רוב הישראלים, אולי חזק מאוד. החך הקולקטיבי הישראלי התחנך על קפה טורקי, קפה ערבי וקפה נמס עלית וכנראה התרגל לטעמים המרירים. גם בתי הקלייה המקומיים יודעים את זה, ולוקחים את זה בחשבון כשהם מרכיבים תערובות של פולי קפה.
שטראוס מפרסמים שבחודש ספטמבר 2022, כמעט חצי מהמכירות של קפסולות קפה עלית היו קפסולות שמוגדרות חזקות על הסקאלה של קפה עלית, בחוזקים של 10-15 מתוך 15. אז עכשיו הם החליטו לפרוץ את הסקאלה והשיקו קפסולה חדשה במהדורה מוגבלת בחוזק 20 – "קפה חזק אש".
הקפסולה עצמה שחורה. האריזה הכחולה הסטנדרטית של קפה עלית הפכה לשחורה עם כיתוב אדום מאיים, בתוספת תווית עם סמל של ברק שמזהירה שהקפה הוא אקסטרה חזק. אפילו המספר, 20, כאילו 33% יותר חזק מהקפה הכי חזק שלנו עד עכשיו. המסר בכלל לא מרומז: שימו לב, הקפה שבקפסולה הזו הוא חזק מאוד.
אבל מה זה בכלל אומר שקפה הוא "חזק"? אין כמובן הגדרה אחידה, יש כאלה שמתכוונים לטעם מר או עוצמתי יותר ויש כאלה שמתכוונים לכמות הקפאין במשקה. בשטראוס הלכו על כל הקופה – גם השתמשו בפולי קפה מהודו מזן רובוסטה, שמכילים פי שניים יותר קפאין מפולי ערביקה וטעמים יותר מרירים ללא חמיצות, וגם קלו אותם בקלייה כהה במיוחד כדי להוציא מהם טעמים מעושנים וכהים יותר.
איילת אופק, מנהלת התחום הסנסורי בקפה עלית, מספרת: "תהליך הקלייה הוא שלב חשוב בקביעת אופיה הסנסורי של הקפסולה ויש לו השפעה רבה על טעם הקפה. המומחיות היא לקלות בדרך שתביא לידי ביטוי את הטעמים המשקפים את מקורות הקפה והטעם הרצוי, ובקפסולה 20 – לקלות באופן שיביא לידי ביטוי טעמים עוצמתיים במיוחד עם איכויות טעם וריח עשירים".
אז טעמנו, ואכן מדובר בקפסולה שאפשר לקרוא לה חזקה, עם טעמים שוקולדיים כהים ומעושנים ומרירות מודגשת שמרגישים בחלק האחורי של הלשון. אבל לא צריך להגזים, אפשר להרגיע עם האזהרות. בתוספת חלב תקבלו קפוצ'ינו עוצמתי ומעורר לבקרים קשים.
לפני מספר שבועות השיקו בקפה עלית גם את סדרת הקפסולות בשיתוף פעולה מיוחד עם שלושה בתי קלייה מקומיים: נחת, יוניקו וקפה עולה.