
השמש יצאה, ואיתה טעם חדש של גלידה במהדורה מוגבלת – לחודשיים בלבד – במיוחד לחובבי קפה, שזה אנחנו. "אספרסו כפול", גלידה בטעם קפה ושוקולד לבן, היא תוצר של שיתוף פעולה בין סטודיו ג'לאטו ובית הקלייה קפה 51.
לצד טעמים קלאסיים, סטודיו ג'לאטו נוהגים להוציא מדי פעם גלידות בשילובים ובטעמים לא שגרתיים. קפה ושוקולד לבן אמנם לא נשמע כמו שילוב כל כך מוטרף, אבל מה שמיוחד בגלידה החדשה הוא דווקא חומר הגלם העיקרי – הקפה:
הגלידה מכילה 22% אספרסו מפולי קפה ספיישלטי מבית הקלייה של קפה 51 ברמת גן. הקפה שנבחר הוא Daterra Sweet Blue, תערובת של שני זני ערביקה (Catuai ו-Mundo Novo) בשיטות עיבוד שונות, שגדלו בגובה 1,400 מטר בחוות דטרה במחוז סראדו, במדינת מינאס ז'ראיס בברזיל. "לאחר סשן טעימות קפה אצלינו בבית הקלייה בבורסה, הגענו להחלטה שפולי הקפה הברזילאים שלנו 'סוויט בלו' יהיו המתאימים ביותר", מסביר דותן גרינברג מ-51.

אמנם מדובר בקפה ספיישלטי, אבל לא כזה עם חמיצות או טעמים פירותיים או פרחוניים קיצוניים ומיוחדים, שלא תמיד מתאימים לכולם, כמו הפולים האפריקאיים של בית הקלייה. ועם זאת, זה ממש לא קפה גנרי ומשעמם. הפולים קלויים בדרגה בינונית, שמוציאה מהם טעמים שוקולדיים-אגוזיים, בלי חמיצות, ועם מרירות קלילה שמשתלבת מעולה עם המתיקות והחלביוּת של הג'לאטו.
התוצאה: גלידה טעימה מאוד שעושה כבוד לחומר הגלם העיקרי. השוקולד הלבן פחות מורגש אבל למי אכפת, טעמי הקפה חזקים ולא מתחנפים, יש מרירוּת עדינה של קפה ואפילו אפטרטייסט נעים. אם אתם אוהבים קפה, אתם תאהבו את הגלידה הזו.
יאיר רוט מסטודיו ג'לאטו מוסיף: "כשאנחנו מוציאים טעם חדש, אנחנו קודם כל מחפשים את החיבור למקומיות ואיך אפשר לייצר מוצר הכי טוב עם היצרנים המדהימים שיש לנו בארץ. אחרי שהחלטנו שנרצה לייצר גלידת קפה, הדרך לדותן גרינברג, קולה הקפה והבעלים של בית הקלייה קפה 51, הייתה קצרה. יש הרבה קווי דמיון בינינו: יצרן מקומי שלוקח את מה שהוא עושה עד הסוף ומביא מוצר חדשני, איכותי וטוב. לשמחתנו, דותן לא פחד מהאתגר ולקח על עצמו 'להוריד' לנו מאות מנות אספרסו לכל באצ', וכשזה מגיע מאחד מבתי הקלייה הכי טובים בארץ זה דבר לא מובן מאליו. כך הגענו לטעם החדש שלנו 'אספרסו כפול', גלידת קפה כמו שגלידת קפה אמיתית צריכה להיות – חזקה, בועטת, מתוקה ומרירה בעת ובעונה אחת".
הגלידה החדשה יצאה השבוע ותהיה זמינה כחודשיים, או עד גמר המלאי, להשיג בבית הקפה Coffeeshop 51 ברחוב אחד העם בתל אביב, או בכל נקודות המכירה שמוכרות גלידות של סטודיו ג'לאטו.
זו לא פעם ראשונה שבית הקלייה 51 יוצא בשיתוף פעולה עם יצרנים ארטיזנליים אחרים: לפני כארבע שנים הם השיקו לראשונה יחד עם בירה שפירא את בירה בריסטה, בירת אייל בהירה בתוספת קפה קולד ברו ממחוז יירגשף באתיופיה.