מגזין שותים
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
מגזין שותים
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
מגזין שותים › קפה

אספרסו כפול: גלידה חדשה בטעם קפה ספיישלטי מברזיל. טעמנו

הוד אסולין | 10 באפריל 2024, 14:57
גלידה 'אספרסו כפול' בטעם קפה של סטודיו ג'לאטו ו-coffeeshop 51. צילום: מגזין שותים

השמש יצאה, ואיתה טעם חדש של גלידה במהדורה מוגבלת – לחודשיים בלבד – במיוחד לחובבי קפה, שזה אנחנו. "אספרסו כפול", גלידה בטעם קפה ושוקולד לבן, היא תוצר של שיתוף פעולה בין סטודיו ג'לאטו ובית הקלייה קפה 51.

>> בואו לטעום את הזוכים בתחרות "הקפה הטוב בישראל" לשנת 2025

לצד טעמים קלאסיים, סטודיו ג'לאטו נוהגים להוציא מדי פעם גלידות בשילובים ובטעמים לא שגרתיים. קפה ושוקולד לבן אמנם לא נשמע כמו שילוב כל כך מוטרף, אבל מה שמיוחד בגלידה החדשה הוא דווקא חומר הגלם העיקרי – הקפה:

הגלידה מכילה 22% אספרסו מפולי קפה ספיישלטי מבית הקלייה של קפה 51 ברמת גן. הקפה שנבחר הוא Daterra Sweet Blue, תערובת של שני זני ערביקה (Catuai ו-Mundo Novo) בשיטות עיבוד שונות, שגדלו בגובה 1,400 מטר בחוות דטרה במחוז סראדו, במדינת מינאס ז'ראיס בברזיל. "לאחר סשן טעימות קפה אצלינו בבית הקלייה בבורסה, הגענו להחלטה שפולי הקפה הברזילאים שלנו 'סוויט בלו' יהיו המתאימים ביותר", מסביר דותן גרינברג מ-51.

פולי קפה Sweet Blue מחוות דטרה בברזיל של בית הקלייה קפה 51. צילום: מגזין שותים
שני זנים בעיבוד שונה שגדלו בגובה 1,400 מטר – פולי הקפה Sweet Blue מחוות דטרה בברזיל

אמנם מדובר בקפה ספיישלטי, אבל לא כזה עם חמיצות או טעמים פירותיים או פרחוניים קיצוניים ומיוחדים, שלא תמיד מתאימים לכולם, כמו הפולים האפריקאיים של בית הקלייה. ועם זאת, זה ממש לא קפה גנרי ומשעמם. הפולים קלויים בדרגה בינונית, שמוציאה מהם טעמים שוקולדיים-אגוזיים, בלי חמיצות, ועם מרירות קלילה שמשתלבת מעולה עם המתיקות והחלביוּת של הג'לאטו.

התוצאה: גלידה טעימה מאוד שעושה כבוד לחומר הגלם העיקרי. השוקולד הלבן פחות מורגש אבל למי אכפת, טעמי הקפה חזקים ולא מתחנפים, יש מרירוּת עדינה של קפה ואפילו אפטרטייסט נעים. אם אתם אוהבים קפה, אתם תאהבו את הגלידה הזו.

  • אילו בתי קפה מגישים קפה ספיישלטי בתל אביב?
  • קלִיית קפה פרימיום, או: אֵיך מתייחסים יפה לקפה ספיישלטי

יאיר רוט מסטודיו ג'לאטו מוסיף: "כשאנחנו מוציאים טעם חדש, אנחנו קודם כל מחפשים את החיבור למקומיות ואיך אפשר לייצר מוצר הכי טוב עם היצרנים המדהימים שיש לנו בארץ. אחרי שהחלטנו שנרצה לייצר גלידת קפה, הדרך לדותן גרינברג, קולה הקפה והבעלים של בית הקלייה קפה 51, הייתה קצרה. יש הרבה קווי דמיון בינינו: יצרן מקומי שלוקח את מה שהוא עושה עד הסוף ומביא מוצר חדשני, איכותי וטוב. לשמחתנו, דותן לא פחד מהאתגר ולקח על עצמו 'להוריד' לנו מאות מנות אספרסו לכל באצ', וכשזה מגיע מאחד מבתי הקלייה הכי טובים בארץ זה דבר לא מובן מאליו. כך הגענו לטעם החדש שלנו 'אספרסו כפול', גלידת קפה כמו שגלידת קפה אמיתית צריכה להיות – חזקה, בועטת, מתוקה ומרירה בעת ובעונה אחת".

הגלידה החדשה יצאה השבוע ותהיה זמינה כחודשיים, או עד גמר המלאי, להשיג בבית הקפה Coffeeshop 51 ברחוב אחד העם בתל אביב, או בכל נקודות המכירה שמוכרות גלידות של סטודיו ג'לאטו.

זו לא פעם ראשונה שבית הקלייה 51 יוצא בשיתוף פעולה עם יצרנים ארטיזנליים אחרים: לפני כארבע שנים הם השיקו לראשונה יחד עם בירה שפירא את בירה בריסטה, בירת אייל בהירה בתוספת קפה קולד ברו ממחוז יירגשף באתיופיה.

אל תפספסו, עקבו אחרי מגזין שותים >>
ויש עוד הרבה גם באינסטגרם >>
בתי קלייה גלידה קינוחים קפה ספיישלטי

בדוק יעניין אותך גם:

בואו לעקוב:

חם מהתנור:
טעמתי כמה קפה שאפשר, וגיליתי שסצנת הספיישלטי של פראג נהדרת

טעמתי כמה קפה שאפשר, וגיליתי שסצנת הספיישלטי של פראג נהדרת

תפוח בדבש, ראש של דג וקברנה סוביניון: יינות מומלצים לראש השנה

תפוח בדבש, ראש של דג וקברנה סוביניון: יינות מומלצים לראש השנה

הטרנד של הקיץ: יינות שצריך לשתות עם קרח, והמותג הצרפתי שנותן תמורה גבוהה למחיר הנגיש

הטרנד של הקיץ: יינות שצריך לשתות עם קרח, והמותג הצרפתי שנותן תמורה גבוהה למחיר הנגיש

יומיים של פסטיבל בירה בדיזנגוף סנטר

יומיים של פסטיבל בירה בדיזנגוף סנטר

קפה של בוקר עם אֵלְ-לַמָה: בקצה הג'ונגל על שפת הים

קפה של בוקר עם אֵלְ-לַמָה: בקצה הג'ונגל על שפת הים

מה חושבים בעלי בתי קפה על לקוחות שיושבים עם לפטופ? "תזמינו, זה עסק שצריך להתקיים"

מה חושבים בעלי בתי קפה על לקוחות שיושבים עם לפטופ? "תזמינו, זה עסק שצריך להתקיים"

בין מסורת לפוליטיקה, יש בקולומביה ילדים שכבר שותים קפה ספיישלטי

בין מסורת לפוליטיקה, יש בקולומביה ילדים שכבר שותים קפה ספיישלטי

מבוורלי הילס לשוק הכרמל: מה באמת חסר לקפה בלוס אנג'לס?

מבוורלי הילס לשוק הכרמל: מה באמת חסר לקפה בלוס אנג'לס?

לכל מי שפספסו, ככה נראתה חגיגה אמיתית של קפה

לכל מי שפספסו, ככה נראתה חגיגה אמיתית של קפה

מבריסטה ביתי למאסטר קפה: 5 שדרוגים לחוויית הקפה היומית שלך

מבריסטה ביתי למאסטר קפה: 5 שדרוגים לחוויית הקפה היומית שלך

הופמן מתרחב: מה קורה כשלבר היין השכונתי נכנס קפה ישראלי בניחוח איטלקי

הופמן מתרחב: מה קורה כשלבר היין השכונתי נכנס קפה ישראלי בניחוח איטלקי

פסטיבל הקפה שהביא את הפריפריה לתל אביב וחיבר בין ספיישלטי, שוקולד ואומנות משדה הקרב

פסטיבל הקפה שהביא את הפריפריה לתל אביב וחיבר בין ספיישלטי, שוקולד ואומנות משדה הקרב

בית הקפה מהסדרה "חברים" מגיע לתל אביב: חדשות הקפה לקיץ

בית הקפה מהסדרה "חברים" מגיע לתל אביב: חדשות הקפה לקיץ

מגזין שותים בכל מקום:
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
קטגוריות:

קפה
אלכוהול
אכלו לי שתו לי
420

מה זה פה:

מגזין שותים הוא מקום לכל מה שאנחנו אוהבים – קפה, אלכוהול, אוכל ושמח. לא בהכרח בסדר הזה ולפעמים ביחד. כותבים על מה שהיינו רוצים לקרוא, ובגובה העיניים.
אודות
צרו קשר

© מגזין שותים