
עד היום יכלו יושבי ויושבות בית אריאלה לעבוד, ללמוד או סתם לקרוא בנחת ובשקט שמספק מתחם הספרייה, אבל נאלצו לוותר על אחד המרכיבים החשובים שבלעדיהם פשוט אי אפשר – קפה. היום התמונה הושלמה עם פתיחת קפה אריאלה בבניין הספרייה.
המקום נפתח על-ידי היזמים והמסעדנים איציק חנגל ותדי שאולי (דובנוב 8, סטודיו קפה במוזיאון תל אביב לאומנות) ואייל דיין וטל לולבי (אספרנטו, ספסל גינת דובנוב) שזכו במכרז של העירייה להקמת בית קפה במתחם, כחלק ממאמצי העירייה לרענן ולהחיות את מתחם הספרייה והכיכר הסמוכה. את התפריט סייע להרכיב השף רפי כהן, שמייעץ קולינרית לבית הקפה.

בתפריט כתריסר סוגי סלטים טריים, כריכים ממגוון סוגי לחמים – כולל הבגט המושלם של לה מולאן מבוגרשוב – קרואסונים, עוגיות, עוגות בחושות ושאר מאפים שהולכים טוב ליד הקפה. פולי הקפה, אגב, הם פולים איטלקיים של Moak. הכול מוגש בפורמט גראב אנד גו, כזה שאפשר גם לקחת ולשבת על אחד הספסלים בכיכר או בגינת דובנוב הסמוכה.
"יש לנו גלידה מדהימה שאנחנו מייצרים פה במקום", מספר אייל דיין בשיחה עם מגזין שותים ומונה את מבחר הטעמים: "סורבה ליצ'י, סורבה קוקוס, גלדת אגוזי לוז, גלידה וניל, פיסטוק. יש גם יוגורטים טעימים שאנחנו מכינים, עם או בלי סוכר – יוגורט יווני עם וניל-מדגסקר ופירות יער מלמעלה. יש לנו גם מקרר עם מגוון שתייה שלדעתי לא נראה בשום מקום בעיר מבחינת השילוב והייחוד – מבירות מיוחדות, משקאות אורגניים, והרבה יינות טובים ללא חליצה עם פקק מסתובב, בגודל אישי או זוגי".


קפה אריאלה
בניין ספריית בית אריאלה, תל אביב
א'-ה' 9:00 עד 21:00, ו' 9:00 עד 17:00, שבת 10:00 עד 18:00