יונתן הוא קרמיקאי חיפאי במקור, שכבר שנים לא זז משינקין ולא מפספס אף בוקר בשוק הכרמל. איפה קונים עגבניות שרי מתוקות כמו סוכריות, ולמה קורטדו הוא הקפה המושלם? • "העיר עצובה וחסרת צבע בלי תיירות. המצב לא טוב" • איתי שקד מביא את הסיפורים של אנשי הקפה בשוק

יונתן פרל. קרמיקאי. אבא מאושר לאדם החמוד וניב המתוקה
"אני עובד ב'סטודיו של רחל' ברחוב אבולעפיה בפלורנטין, מלמד קרמיקה ויוצר. במקור אני מחיפה. בחיפה יש הרבה יותר טבע מאשר בתל אביב ומעבירים את הזמן אחרת, בילוי חיפאי זה לשבת אחד אצל השני בבתים או לטייל בצוותא ביערות שמסביב לעיר, לגלוש בים".
כמה שנים בתל אביב?
"אני גר בתל אביב כבר 20 שנה. בשינקין כל השנים, לא זז מטר ממרכז העיר. אחרי הצבא למדתי מלונאות בשווייץ ובארה"ב, חזרתי לארץ ומאז אני פה. אני קונה בכרמל מאז שהגעתי לשכונה. אין על השוק, מכל בחינה, דה בסט. הטריות, הזמינות העונתית, אפילו המחירים – אין כמו השוק, ובטח אם משווים אותו לסופרמרקט".

פינה אהובה בשוק?
"אצלכם, ברור, קפה קבוע. כמעט כל בוקר כשאני שם את הילדים בגן, אני בא לשתות קפה. מתחיל את היום איתכם. גם במהלך היום, בקניות, תמיד עוצר אצלכם. עוד פינה שווה במיוחד זה הבחור עם הדוכן של העגבניות למטה ליד החניון, צמוד לחנות הממתקים הגדולה, ממש מול הכרמלה. יש לו רק עגבניות ושום. שום בלאדי מטורף ועגבניות שרי הכי טובות וטריות. סוכריות.
אני זוכר אתכם פותחים ב-2011, ומאז אני איתכם. הייתי קונה קפה במשקל ואז גם התחלתי לשתות מדי פעם, לפני או אחרי הקניות. התחלנו לשוחח והתחלתי לשבת קבוע אצלכם לכוס קפה. כאמור, גם בבוקר עם הילדים בדרך לגן וגם במהלך היום תוך כדי קניות".
משקה אהוב?
"קורטדו שיבולת בכוס האסקי אוסטרלית. קורטדו זה מבחינתי היחס הנכון בין קפה לחלב – לא יותר מדי קפה, לא יותר מדי חלב. שותה את תערובת הבית. לא מחליף אותה אף פעם, ואף פעם גם לא מנסה. כשאני קונה קפה טחון הביתה אני בדרך כלל לוקח 100% ערביקה חד-זנית מקולומביה".

למה דווקא זאת?
"הטעם של הקולומביה מושלם, מאוזן. הכי אימפקט של טְעִימוּת מקסימום, בטעם הקפאי".
משהו נוסף?
"מאחלים לימים טובים יותר, שתחזור התיירות. גם החטופים המסכנים, ברור. העיר, השוק, הכלכלה – שום דבר כיום, במיוחד בתל אביב, לא אותו הדבר. העיר אחרת בלי התיירות. עצובה, חסרת צבע. תל אביב לוקחת את ניו יורק מכל בחינה – בילויים, אוכל, חיי לילה, ים, תרבות – יש בה הכול ובשפע. חסר רק מי שיבוא ויהנה מזה. המציאות היום בישראל לא במצב טוב וזה משפיע. מסתכלים אחורה, לפני הקורונה, והכול היה אחרת. העולם היה אחרת. היום מסתפקים בלהרים את הראש ולשמוח. אבל יש על מה. והרבה".
- אספרסו קצר בשוק והאווירה של תל אביב: "העיר זה הכול"
- "הקפה בניו יורק נהדר אבל האנטישמיות גואה, אי אפשר לדבר עברית ברחוב"

תודה יונתן נתראה בקרוב.