מריה עלתה לישראל בעלייה הגדולה מרוסיה ישר לירושלים, אבל דווקא הקור שם הוביל אותה לתל אביב • איפה אוכלים בורקס וקבב בשוק הכרמל, ואיזו תערובת קפה מעורבבת בדיוק מושלם? • איתי שקד מביא את הסיפורים של אנשי הקפה בשוק

מריה ממוסקבה. מומחית ברפואה סינית, סו-ג'וק ורייקי
"עליתי בעלייה הגדולה של שנת 1990. היה קר. עלינו קודם לירושלים, לבית מלון, ואז עברנו לתל אביב. גגות ירושלים בשלג נראו כמו גלויה ישנה עם עיטורים מסביב, אבל אמרתי לאבא שלי – אני לא רוצה לגור בירושלים. הספיק לי הקור של רוסיה. היה קר מאוד".
כמה זמן את בעיר?
"הפכנו לתל אביבים באותה שנה, 1990, בחודש מרץ. גרתי כל השנים ברחוב דיזנגוף, על הדרך בין גורדון לפרישמן, 23 שנה. זה היה טוב מאוד, אהבתי לגור במרכז, בגלל שאני ממוסקבה אני אוהבת שהכל תוסס. ואז נולדו הילדים, גם הם תל אביבים. תיאטרון, מסעדות, סרטים – יצאנו כל הזמן. כל יום הלכתי לים. ואז עברנו לקיבוץ בצפון.

כבר 35 שנה אני קונה בשוק הכרמל, מאז שהגעתי לעיר. אני אוהבת את השוק מאוד, מכירה מלא חבר'ה, מוכרים, מקומות, נהנית מזה – להסתובב, לקנות בכיף ובעיקר אוהבת לעצור לכמה דקות כדי לשתות קפה. הפינה האהובה עליי בשוק היא המקום שלכם, אני מגיעה במיוחד בשביל הקפה שלי. אוהבת גם את הבורקס הטורקי של חיים ומדי פעם אוכלת קבב על הפלנצ'ה עם מלא ירוקים אצל שמואל.
את המקום שלכם מצאתי במקרה, אלוהים שלח לי. מצאתי לעצמי פינה חמה. כבר עשר שנים אני שותה אצלכם, דווקא אחרי שעזבתי את תל אביב מצאתי את המקום. אוהבת את האווירה כאן. לא רק לשתות קפה אלא לדבר חופשי – לשוחח עם האנשים הקבועים, עם אורחים, תיירים – אצלכם העולם עוצר לכמה דקות של הנאה".

משקה אהוב?
"אספרסו קצר מתערובת הבית. מושלם".
למה דווקא התערובת הזו?
"ערבבתם אותה מעולה. 100% ערביקה מכמה איזורים בעולם, ספיישלטי, פרימיום, מה שלא יהיה שם – כל כך טעים שאני לא צריכה משהו אחר".
משהו נוסף?
"אני אוהבת מאוד את האווירה בתל אביב, אני באה במיוחד מהצפון כל שבוע. תמיד מתחילה את הבוקר אצלכם ואז מסתובבת בשוק, הולכת לים בכל מזג אוויר, נפגשת עם הילדים ועם חברות ותיקות – העיר זה הכול".

תודה מריה. נתראה בקרוב.