הם הבעלים של מתחם בילויים וקניות במיאמי, שמאכלס את מסעדת ברנז'ה של השף טום אביב וגם בית קפה ספיישלטי ששייך למשפחת מגדלי קפה מהונדורס • התיירים המעודדים מיכל ודוד ממליצים על בתי הקפה הכי טובים במיאמי, מסבירים למה תל אביב עדיפה ולמה חשוב להם להיות פה • "הדבקנו פוסטרים של חטופים בכל השכונה אבל הורידו אותם. מדאיג"
מי אתם?
מיכל: "מיכל אביב ודוד לחמי. אנחנו מגיעים ממידטאון מיאמי".
דוד: "מידטאון היא שכונה של מגורים ועסקים, בין דאונטאון מיאמי לווינווד. יש בה גורדי שחקים, מסעדות טרנדיות ושווקים. אנחנו ישראלים לגמרי למרות שאנחנו חיים במיאמי הרבה זמן".
מיכל: "הרבה יותר מדי זמן".
דוד: "16 שנה, וזה לא מרגיש ככה. ישראל פי מאה יותר שווה".
איזה קפה אתם שותים?
דוד: "הפוך שיבולת".
מיכל: "קפוצ'ינו רגיל – חלב, סוכר, חם מאוד מאוד. במתחם שלנו במיאמי, ה-Upper Bona Vista, יש את אחד מבתי הקפה הכי שווים בעיר – Finca's Coffee. הוא שייך למשפחה פרטית שמגדלת את הקפה בהונדורס, ממש מגדלים במטעים, קוטפים, רוחצים ומייבשים, והקפה מיובא לארה"ב. את חנות הדגל בצפון אמריקה הם פתחו אצלנו".
דוד: "בגדול, הקפה במיאמי לא טוב. אין תרבות קפה מפותחת כמו במקומות אחרים בעולם, במיוחד בישראל".
ומחוץ למתחם יש לכם קפה אהוב?
מיכל: "בטח. Vice Bean City שנמצא בשכונת ווינווד, שהיא כמו הסוהו בניו יורק – גלריות והאנגרים".
דוד: "כשהתחיל הטרנד של הקפה במיאמי, המקום הראשון היה Panther Coffee והקפה היה חמוץ מאוד. נהנינו מתרבות הקפה ולשבת בבית קפה קול, אבל המשקה עצמו היה יותר מדי הארדקור. Finca's יותר עדין, יותר יפני – מדויק ונקי. Vice Bean City הוא בין לבין".
מיכל: "אנחנו אוהבים אותו כמו שהם מכינים אותו. מאוזן וטעים".
דוד: "לפעמים בדרך לישיבות בעירייה אני רוצה קפה חומצי ועובר ב-Panther".
מיכל: "יש עוד קפה מצוין, Magdalena Coffee Bar & Houseplants בשכונת אדג' ווטר. יותר נשי ומעודן ועם יותר סטייל – קפה ספיישלטי מדרום אמריקה, עציצים טרופיים, יותר דברי מאפה".
דוד: "מדי פעם אני מתפנק שם עם קרואסון ומתבאס שהוא לא צרפתי. בכלל, קשה למצוא בעיר דברי מאפה טובים – קמח לא מסתדר עם הלחות של מיאמי".
מיכל: "כל סצנת הקפה בישראל נמצאת כבר הרבה שנים במרחק שנות אור מאיפה שאנחנו נמצאים במיאמי. נגיד בתל אביב, אפילו בשוק, כמו אצלכם, מקבלים קפה ברמה גבוהה מאוד. מקום עם קפה ברמה דומה אצלנו יש רק אחד, וזה ה-Finca's, ועומדים אצלו בתור פשוט כי אין בתי קפה כאלה".
דוד: "המאמץ יותר גדול. יש מעט מאוד מקומות טובים והמרחקים גדולים. העיר ענקית. זה לא כמו בתל אביב שאתה יורד לרחוב ובכל פינה יש לך מיד ארבע אופציות שוות".
מיכל: "בכל דבר שקשור לקפה, תל אביב יותר מתקדמת. יש יותר מקומות ויותר קונספטים, וכמעט בכולם האיכות מעולה. הקפה על פי רוב, גם אצלכם וגם במקומות חדשים של V60, כמו למשל HOC, הכל מסורתי, היסטורי. קפה קלאסי".
דוד: "קפה שפוגע במטרה".
ולסיום, כמה מילים לעידוד?
מיכל: "חשוב לנו מאוד לבוא לפה".
דוד: "סבא של סבא שלי בא כל הדרך ברגל בחולות כדי למות בפלשתין של פעם. הרבה לפני שהוקמה המדינה. אנחנו יהודים. זה המקום. מיאמי היא המקום מספר 2 בעולם ליהודים, אנשים שם מצליחים מאוד ומאושרים, אבל עדיין אנחנו מרגישים שישראל הכי חשובה. מספר 1".
מיכל: "אני חושבת שיש אחלה של מדינה. יהיה בסדר בסוף. תל אביב עכשיו בשיא. אנחנו תל אביבים גאים, מלב העיר".
דוד: "אנחנו רואים אותה מתפתחת בזכות המחייה של הצעירים".
מיכל: "זה חלק מזה שאנחנו יותר מוצלחים. אני רואה את האמריקאים, אבל אנחנו העם הנבחר. ממש".
דוד: "אנחנו יותר בפוקוס. יש לנו תרבות. תל אביב ממש מתפקעת מרוב אמנות. מיאמי טאקית וריקנית – מרגישים את ההבדל תמיד".
מיכל: "אנחנו צמודים לטלוויזיה 24/7, לטלוויזיה הישראלית, מאז 7.10. מחוברים לגמרי".
דוד: "קרועים. השתתפנו בפעילויות פרו-ישראליות. הדבקנו פוסטרים של חטופים בכל השכונה, אבל פעילים פוליטיים – לא מהעירייה – הורידו אותם. אנחנו מאוד כואבים ומודאגים. ממש".
מיכל: "ממש. אבל זה שיהיה טוב, בטוח".
- "במלבורן משלמים 5 ש"ח תוספת לחלב שיבולת או סויה; תרבות הקפה האוסטרלית מפותחת אבל כל אחד לעצמו"
- "הקפה בברלין בסדר, יש בריסטות טובים, לא מייצג את שאר גרמניה"
תודה מיכל ודוד. שניפגש בזמנים טובים.