חוויית הקפה שלי: שנה לא פשוטה הייתה 2023. עכשיו זה הזמן לסיכומים וגם לקצת אסקפיזם, אז ביקשנו מכמה בלוגרי קפה ויוצרי תוכן קולינרי לסכם את השנה ולספר על חוויית הקפה שעשתה להם את 2023 • תראו איזה יופי הם עשו את זה:

חגי שפירא: טעימות ופינוקים על חשבון הבית בדרום קוריאה
שנת 2023 שלי הייתה שנה של המון קפה מסביב לעולם. יצא לי לטייל הרבה, וכמו תמיד ניסיתי להכיר את תרבות הקפה המקומית בכל יעד שאליו הגעתי. אחת החוויות היותר מיוחדות הייתה באפריל, כשטיילתי בדרום קוריאה. בכל בית קפה אליו הגעתי התחלתי שיח עם העובדים על הקפה שלהם, וכמעט בכל הפעמים, תוך שאני שותה את המשקה שהזמנתי, קיבלתי מהעובדים משקה נוסף שהם רצו שאטעם, על חשבון הבית.
באחת הפעמים בבית הקפה Cuppacity בסיאול אפילו קיבלתי שקית פולים שלמה לקחת. אני לא יודע אם זה בגלל שהייתי זר וקוריאה אחרי הקורונה עוד הייתה בתקופת התאוששות, או שזה פשוט בגלל שהייתי סקרן לגבי המקום שלהם והקפה שהם מגישים – אבל זה בהחלט היה משהו שליווה אותי בטיול, לצד כמובן אנשי קפה מדהימים ומהנעימים שיצא לי להתקל בהם בעולם.
חגי בטוויטר: @hagaishapira

דיקלה דנינו: בית קפה ספיישלטי "פארם טו טייבל" ברמת גן
מבין בתי הקפה החדשים שנפתחו השנה, האחד שלי ל-2023 הוא סניף mae החדש במגדל One Tower במתחם הבורסה – חלל מינימלסטי ומלא אור במבנה אדריכלי מעורר השראה ויופי, שבית הקפה תוכנן להיות חלק ממנו. ראיתי הרבה בתי קפה יפים בארץ, אבל זה מעורר עוצמה ומעוצב בהקפדה כך שכל פרט משתלב ונטמע בנקיון אסתטי, אפילו הכוסות, האוכל ומכונת הקפה – שמהצד של הלקוחות היא יפהפייה, אבל מהצד של הבריסטה היא מכונת קסמים. וזה מה שאני אוהבת במאה, קפה ספשיילטי מוקפד בכל פרט משלב הגידול, דרך הקלייה ועד שלב ההכנה שעליו אחראים בריסטות מקצועיים.
במרחק הליכה משם נמצא בית הקלייה של מאה שאפשר לצפות בו באופן קליית הקפה, לשאול שאלות, ללמוד ולהתעניין. זה ממש "פארם טו טייבל" של הקפה, חוויה מיוחדת שאני חוויתי ואני ממליצה גם לכם. גם תפריט האוכל מינימליסטי וכולל כריכים ומאפים – ליד הקפה מאוד אהבתי את עוגת ההדרים ואת עוגיות השוקולד עם המלח האטלנטי.
דיקלה באינסטגרם: @_coffee_with_me__
- קראו עוד: כל הטורים של דיקלה דנינו

אבן גואל: אלפי כוסות קפה לחיילים בבסיסים
איך אפשר למדוד שנה? אולי בכוסות קפה, ספציפית אלפי כוסות קפה לחיילים שלנו בחזית, שהוגשו ממכונות אספרסו ביתיות קטנות על-ידי חבורת מאולתרת של מתנדבים שהגיעו מקבוצה בפייסבוק. השנה זימנה לי כמה אתגרים גדולים במיוחד, שהיו מקורות השראה עצומים; לעתים קרובות אני מגלה שאלה שני צדדים של אותו מטבע. הבלוג שלי היה בשבילי כמו עוגן במים סוערים, סיבה להמשיך להתמיד במלאכה ולסמוך על התהליך.
האתגרים וההתמודדויות של 2023 איחדו אותנו כעם, והרגעים הכי זכורים ומשמעותיים שלי הגיעו בזכות התנדבות, ביקור בבסיסים ואצל משפחות מפונים כדי להביא להם תחושה של נורמליות וחיוך על הפנים, והתמקדות במה אני יכול לעשות כדי לתרום לקהילה. אם יש דבר אחד שאני לוקח משנת 2023, זה לזכור שאפילו ברגעים הכי מאתגרים צריך להתמקד במה שאני יכול לעשות ולהשפיע, ולהבין שבאמצעות עזרה לאחרים, הרבה פעמים אנחנו עוזרים לעצמנו.
Concept: Coffee באינסטגרם: @conceptcoffee_tlv

עיינה ברק: שנה של עגלות קפה, ואחת במיוחד
וואו, 2023, איזו שנה זאת היתה; מעבר דירה, הריון, לידה, הורות, ממש קצת חו"ל, מלחמה, וכמובן, המון קפה – 2023 היא השנה שבה גיליתי את עגלות הקפה. כשגרתי בתל אביב היה קל להישאב לחוויית הקפה "התל אביבית": שפע של בתי קפה, קפה של הגל השלישי, מאפיות, מסעדות עם תפריטי בראנץ' ועוד ועוד. אז נכון, ניתן למצוא את כל אלו גם מחוץ לתל אביב, אבל באזור שבו אני גרה עכשיו יש המון עגלות קפה ולא יכולתי להתאפק – הייתי חייבת לנסות את כולן!
המגוון רחב ומעניין, אבל בחרתי להתמקד בְּבָּבּוּשְׁקָפֶה, עגלת הקפה של ארז שורץ בקיסריה. ארז, מומחה קפה עם 20 שנות ותק וסיפור חיים מרתק, הוא הבעלים של העגלה ומעביר גם סדנאות קפה. תערובת הבית הטעימה של בבושקפה מורכבת משבעה זני ערביקה שארז בוחר ומרכיב, והם מגישים במקום כמעט את כל סוגי משקאות הקפה, כולל קולד ברו ומשקאות פילטר, מה שהופך את החוויה למעניינת הרבה יותר. בימים אלו, אני גאה להמליץ על עסק ישראלי כחול לבן.
עיינה באינסטגרם: @coffee_with_nuni

ג'סי וסם: בוקרשט, עיר קפה מתפתחת
חובבי קפה עם תקציב נמוך, הכירו את בוקרשט. תמורת מחיר נמוך להפליא בטיסת לואו-קוסט תוכלו לטייל בעיר, ובמדינה, שפחות או יותר בונה את תרבות הקפה שלה בזמן אמת. בתי הקפה האהובים עלינו השנה – BOB Coffee Lab, Sloane ו-Nomonym – קולים כולם את הקפה שלהם במקום, והתוצאות מדהימות. הרצינות נישאת באוויר של בתי הקפה האלה כשהם מגישים את הקפה הכי טוב שאפשר. Sloane ו-Nomonym, שניהם מצוחצחים ומתוקתקים, מגישים קפה עם טעמים נקיים, פירותיים וחדים, ושמים דגש במיוחד על הפולים, ורק עליהם (אין כניסה לסוכר!), עם עיצוב מינימליסטי תואם. ב-BOB האווירה יותר חמה ואקלקטית עם טעמי קפה שמשתלבים עם מנות קטנות ועם העוגיות המפורסמות שלהם. מצאנו שפע של קפה פנטסטי בבוקרשט ואנחנו כבר מחכים לחזור לשם ולהמשיך לחקור.
Flat White City באינסטגרם: @flatwhitecity

עו"ד רוית דנינו: הגל הרביעי וסחר הוגן
שנת 2023 הייתה שנה של פריחה בחוויות קפה שעד לא מזמן היו שמורות ליודעי ח"ן. כתבתי רבות על בתי קפה הספיישלטי ששוטפים את חיפה, שאפשר לטעום בהם קפה בקלייה מקומית בצורות מיצוי מגוונות; על השפעת העלייה החדשה ממזרח אירופה על תרבות משקאות הקפה (האפוגטו פינה את מקומו לבאמבל קופי) ועוד. בימים אלה אני מעמיקה בשאלת כניסתו של הגל הרביעי של הקפה לישראל.
הפעם אבקש להפנות זרקור אל מותג קפה ישראלי בתחילת דרכו: LENO. במרכז המיזם עומדת אג'נדה של סחר הוגן, ומהבחינה הזו, קפה הוא רק סנונית ראשונה למוצרים נוספים. לא תמיד נוח לזכור, אבל קפה הוא גידול חקלאי שמקורו, לרוב, במדינות נחשלות. המשמעות של תו ה-Fairtrade העולמי היא שקיים פיקוח על כך שתנאי החקלאים ועובדיהם הוגנים וששכרם הולם. מעבר לעמידה בתנאי התו, LENO לקחה על עצמה לייחד 5% מרווחי החברה לשיפור איכות החיים של החקלאים ומשפחותיהם, למשל באמצעות מיזמים חברתיים וחינוכיים. כערך משלים, פולי הקפה שלהם הם אורגניים. LENO יציעו בהמשך תערובות קפה בקלייה בינונית ובהירה, אולם בשלב זה הם מציעים שתי תערובות קפה בקלייה כהה, וזו מגמה נוספת שאני מזהה בעולם הקפה הישראלי – שילוב בין ערכי הגל השלישי לבין "השלמה" עם הרגלי החך המזרח-תיכוני.
Hungry Ravit באינסטגרם: @ravitdn