אומרים שעל טעם ועל ריח אין להתווכח, אבל כשזה מגיע לקפה, יש אנשים בטוחים שהם יודעים טוב יותר מכם איך אתם צריכים לשתות את כוס הקפה שלכם.
"אין סוכר, אין אמריקנו, אין חלב בקפה דריפ" – כך כתוב בשלט הגדול שתלוי מעל ראשו של הבריסטה ומקבל את פניהם של הנכנסים לבית הקפה הקטן וההיפסטרי במרכז בודפשט.
לא כי נגמרו להם הסוכר או החלב חלילה, אלא כי הם מאמינים שהקפה המשובח שהם מגישים לא צריך סוכר כדי להיות טעים, שאמריקנו זה עיוות, ושאסור לדלל קפה דריפ עם חלב. אם אתם רוצים קפה "ארוך" כמו אמריקנו תזמינו קפה פילטר, ואם תרצו את הקפה שלכם עם חלב זה יהיה צריך להיות כתוספת לאספרסו. או בקיצור, תזמינו רק לפי התפריט ותסמכו על הבריסטות שלנו שיידעו להכין לכם את הקפה המושלם.
אחרי שהבנתם מה אסור לבקש, תשלמו לקופאי ותקבלו זמזם שיצפצף כשהקפה שלכם מוכן. בשלב זה כבר לא תהיו מופתעים שעל הזמזם מופיעות הוראות נוספות: אל תמרחו את הזמן כשאתם שותים, אנחנו מגישים את הקפה בטמפרטורה מדויקת, ואם הוא יתקרר הוא כבר לא יהיה טעים כמו שהוא אמור להיות. על השולחנות שוב מופיע הכיתוב "No Sugar", למקרה שהספקתם לשכוח.
ב-Kontakt Coffee בבודפשט מאמינים שאם רוצים לעשות משהו טוב באמת, צריך להתמקד רק בו. ובאמת מלבד תפריט מצומצם של כמה מאפים – בכל זאת בבוקר חייבים משהו קטן ליד הקפה, לא? – התפריט מכיל בעיקר קפה, אבל גם תה ושוקו חם למי שטעם הקפה עדיין לא נרכש אצלו.
האם כל ההתנשאות הזו מוצדקת? ספציפית ב-Kontakt – חד משמעית כן. הקפה הטרי והאיכותי של בית הקפה קלוי בקלייה בהירה עם טעמים עדינים ומתקתקים, ובהחלט לא תרגישו שחסר לכם סוכר. הבריסטות של Kontakt מקצוענים ויודעים מה הם עושים, ותוכלו לסמוך עליהם שיכינו לכם את אחת מכוסות הקפה הטובות בבודפשט, והשירות נחמד ואדיב במיוחד, בניגוד למה שאפשר אולי לצפות ממקום כזה היפסטרי ומתנשא. אל תפספסו.
Kontakt – Specialty Coffeeshop
Károly körút 22. Röser udvar, בודפשט