מגזין שותים
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
מגזין שותים
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
מגזין שותים › קפה

חודש הקלייה הישראלית: 5 סיבות לשתות פולי קפה כחול-לבן

מגזין שותים | 3 בנובמבר 2024, 04:32

כדי להעלות את המודעות לקליית הקפה המקומית הטעימה ולתמיכה בעסקים קטנים ובינוניים כחול-לבן – מגזין שותים מציין זו השנה השנייה את חודש הקלייה הישראלית • המלצות לפולים ותערובות, ראיונות עם קולים, הטבות, אירועים וטעימות של קפה ישראלי

חודש הקלייה הישראלית - נובמבר 2024. צילום: מגזין שותים

ה-7 באוקטובר בשנה שעברה הציף את הצורך בסולידריות חברתית, בתמיכה בעסקים הקטנים ובעידוד הכלכלה הישראלית. בעקבות זאת, בנובמבר מגזין שותים הכריז לראשונה על חודש הקלייה הישראלית, להעלאת המודעות לקליית הקפה המקומית ולתמיכה בעסקים קטנים ובינוניים שבזכותם אנחנו יכולים לשתות קפה טרי וטעים.

שנה לתוך המלחמה שעוד נמשכת, יותר מתמיד צריך להמשיך לתמוך בתעשייה כחול-לבן. גם השנה נציין את חודש נובמבר כחודש הקלייה הישראלית, עם שלל פעילויות, כמו המלצות לפולים ותערובות של בתי קלייה מקומיים, ראיונות עם קולים, הטבות, אירועים, טעימות של קפה ישראלי ועוד – כדאי לעקוב אחרי מגזין שותים גם בניוזלטר וברשתות החברתיות (אינסטגרם, פייסבוק, אפילו X) כדי לא לפספס שום דבר מעניין בחודש הקלייה הישראלית 2024.

אז מה היתרונות בשתיית קפה בקלייה מקומית? ככה:

1. טריות: קפה שנקלה בארץ יהיה בדרך כלל יותר טרי מקפה מיובא, בגלל שהוא יכול להגיע אליכם תוך ימים ספורים מרגע הקלייה, ולא צריך להיטלטל בין יבשות בתנאים לא ידועים.

2. מידע: לרוב, בתי קלייה קטנים ובינוניים מציינים את תאריך הקלייה על השקית, בזמן שעל קפה מסחרי מיובא של מותגים גדולים הרבה פעמים מצוין רק תאריך אחרון מומלץ לשימוש – לפעמים זה שנה אחרי הקלייה, לפעמים שנתיים, ולא תמיד ברור מתי קלו את הפולים.

פולי קפה ירוקים בבית הקלייה Blooms. צילום: נעם שלום ז"ל
פולי קפה ירוקים, לפני קלייה, בבית הקלייה Blooms בפרדס חנה. צילום: נעם שלום ז"ל

3. יש עם מי לדבר: בדרך כלל יותר קל ופשוט לפנות אחרי הקנייה לעסקים ישראליים ולהתייעץ אם צריך, בעברית, על המלצות ומתכונים לחליטת הקפה הספציפי שרכשתם.

4. תמיכה בכלכלה כחול-לבן: נכון שבכל מקרה צריך לייבא את פולי הקפה כי תנאי האקלים בארץ לא מתאימים לגידול קפה בצורה מסחרית, אבל כשאתם קונים קפה בקלייה מקומית, לפחות הכסף על החלק של הקלייה נשאר בארץ ומפרנס משפחות ישראליות, במקום לצאת לבית קלייה בחו"ל, איכותי וספיישלטי ככל שיהיה. גם המסים על העסקה הזו נשארים בארץ, בתקופה שהמדינה יכולה להיעזר בהם בשעת מלחמה.

באמצע הקלייה: מסתכלים על מדגם קטן מהפולים כדי להריח ולראות את הצבע. צילום: מגזין שותים
באמצע הקלייה: בודקים את התערובת הישראלית הראשונה שהורכבה בחוכמת ההמונים, בבית הקלייה שוּק קפה בירושלים
  • אלה פולי הקפה ובתי הקלייה שזכו בתחרות "הקפה הטוב בישראל 2024"
  • ניהלתי יומן טעימות של עשרות סוגי קפה, זה מה שלמדתי מהתהליך

5. התקדמות תרבות הקפה הישראלית: כללי הכלכלה הפשוטים קובעים שככל שיהיה יותר ביקוש לקפה קלייה מקומית – יגדל גם ההיצע. ייפתחו יותר בתי קלייה שיתחרו על המטחנות של הלקוחות, ותחרות מובילה לשיפור באיכות, להגדלת כמות הסוגים השונים, וכמובן להורדה במחיר. ביקוש גדול לקלייה מקומית גם יתמרץ את בתי הקלייה ויבואני הקפה הירוק להביא פולים בעיבודים מיוחדים ולעקוב אחרי טרנדים עולמיים. כולם מרוויחים.

אל תפספסו, עקבו אחרי מגזין שותים >>
ויש עוד הרבה גם באינסטגרם >>
בתי קלייה חודש הקלייה הישראלית מלחמת חרבות ברזל פולי קפה קליית קפה

בדוק יעניין אותך גם:

בואו לעקוב:

חם מהתנור:
חדש לחורף: קפסולות קפה בטעם צ'אי מסאלה ובטעם פקאן מקורמל

חדש לחורף: קפסולות קפה בטעם צ'אי מסאלה ובטעם פקאן מקורמל

שאולה: בית קפה ספיישלטי חדש, הראשון ממזרח לאבן גבירול

שאולה: בית קפה ספיישלטי חדש, הראשון ממזרח לאבן גבירול

השילוב המפתיע: איזה משקה מתאים לצד סלט טונה?

השילוב המפתיע: איזה משקה מתאים לצד סלט טונה?

יום של קפה ספיישלטי באמסטרדם: "הבשורה החברתית היא ממש מהפכה"

יום של קפה ספיישלטי באמסטרדם: "הבשורה החברתית היא ממש מהפכה"

קולים זעירים ופופ-אפים של קפה: זה מה שקורה בסצנת הספיישלטי של תל אביב

קולים זעירים ופופ-אפים של קפה: זה מה שקורה בסצנת הספיישלטי של תל אביב

מה זה קפה ספיישלטי? איכות מהשקיעה בשדה עד לאספרסו על הבר

מה זה קפה ספיישלטי? איכות מהשקיעה בשדה עד לאספרסו על הבר

נוודות דיגיטלית מקומית: לעבוד קרוב, לחשוב רחוק

נוודות דיגיטלית מקומית: לעבוד קרוב, לחשוב רחוק

חגי תשרי עם טעם של חדשנות: בירה ויין במארזים חגיגיים

חגי תשרי עם טעם של חדשנות: בירה ויין במארזים חגיגיים

פופ-אפ הקפה הזה רשמית מגיש את הקפה הטוב בישראל

פופ-אפ הקפה הזה רשמית מגיש את הקפה הטוב בישראל

עובד קולומביאני טוב קוטף כ-100 ק"ג קפה ביום – בחום או בקור, בגשם או בשמש

עובד קולומביאני טוב קוטף כ-100 ק"ג קפה ביום – בחום או בקור, בגשם או בשמש

חלום לשנה החדשה: "טעם הקפה המריר התערבב עם טעם של תקווה"

חלום לשנה החדשה: "טעם הקפה המריר התערבב עם טעם של תקווה"

נחת סוגרים את בית הקפה המיתולוגי בכיכר דיזנגוף, ולאן עוברים?

נחת סוגרים את בית הקפה המיתולוגי בכיכר דיזנגוף, ולאן עוברים?

דיצה באלנבי: "שילוב תל אביבי מושלם" של קפה בבוקר ואלכוהול בערב

דיצה באלנבי: "שילוב תל אביבי מושלם" של קפה בבוקר ואלכוהול בערב

מגזין שותים בכל מקום:
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
קטגוריות:

קפה
אלכוהול
אכלו לי שתו לי
420

מה זה פה:

מגזין שותים הוא מקום לכל מה שאנחנו אוהבים – קפה, אלכוהול, אוכל ושמח. לא בהכרח בסדר הזה ולפעמים ביחד. כותבים על מה שהיינו רוצים לקרוא, ובגובה העיניים.
אודות
צרו קשר

© מגזין שותים